Nie jesteś zalogowany.
adlerpl, czym się tak cieszysz? My i tak będziemy ten film w stanie obejrzeć za rok, no 8-10 miesięcy od premiery w kinach w Japonii
I tak, żeby nie oglądać pikselozy, trzeba czekać na wydanie, najlepiej Blu-Ray. Więc, jak KieR pisze.... poczekamy i wtedy jeszcze na wydanie angsuba
^^
Widać chciał się pochwalić....
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-11-10 20:11:43)
Dla zainteresowanych: http://www.animea.net/download/1842-378 … ode-1.html w wersji mp4
Ja zobaczyłem dzisiaj z ciekawości na animetake i tam było w mkv 1080p ponad 5 GB. Aż się przeraziłem.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Co w tym strasznego?
Mhmh... wielkość? No rozumiem, duża rozdziałka, ale ponad 5 GB to chyba dość dużo. No cóż, może się nie znam ;]
Ostatnio edytowany przez Sado (2010-03-29 18:34:22)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
KieR - dla przykładu, ja ostatnio ściągnęłam ważącego 6,3 GB Lupin III - okazało się, że jest multi do tego stopnia, że było w nim po kilka ścieżek audio ang/jap w różnych formatach - po wywaleniu większości i pozostawieniu 5 kanałowego jap plik odchudził się o nieco ponad 1,5 GB i przestał zamulać ^^
a tego edena obadam, bo mnie cholernie korci
Co do tego 5gb ripa - jest to dvd/BD rip czy jakaś wersja nagrana cichaczem w kinie?? - A co do objętości Akira od thora zajmowała 11gb a pojedyncze 24min odcinki Edenu po 1GB - wszystko z jedną Ścieszką dźwiękową
Ostatnio edytowany przez iruel89 (2010-03-29 18:56:38)
Dużo waży? Dobre sobie hahha xD To jest 1080p i to jest kinówka.
I to dobre wydanie
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-03-29 18:59:34)
Dużo waży? Dobre sobie hahha xD
Fakt, jak dla ciebie i mojego brata - za mało
chociaż dźwięk we FLAC to chyba przesada, jeśli nie jest to BD rip
Jakby to nie było BD to ciekawe skąd 1080p -.-
DB & gg wypuścili mniejszy 2.73GB
Tylko szkoda, że to .avi
Poczekam, może wyjdzie jakiś 720p choć 1080p kusi bo w sumie oglądnąłbym to sobie na dużym ekranie a nie jak przeważnie na kompie (gdzie 720p mi w zupełności wystarcza).
Szkoda, że mam wolny internet (2MB).
Ale ogólnie nie ma się co dziwić wielkości pliku bo z roku na rok ona rośnie i będzie jeszcze większa. Ja się dziwię, jak można jeszcze oglądać anime w formacie .avi (o rmvb nie wspomnę) i online w jakości tak tragicznej, że można sobie piksele liczyć.
Ja się dziwię, jak można jeszcze oglądać anime w formacie .avi (o rmvb nie wspomnę) i online w jakości tak tragicznej, że można sobie piksele liczyć.
A ja się dziwię tej całej pogoni za hiper-biper-fliper-ultra-uber-zajebiaszczą jakością, gdzie jeden odcinek serii zajmuje giga. Rozumiem, że jakość ma być ładna, bo też tylko w takiej oglądam, ale od pewnego momentu różnice są prawie niedostrzegalne. Jak mam do wyboru ładne odcinki po 350mb i przepiękne po 1gb, to wybieram te pierwsze, bo chcę obejrzeć animca, a nie spuszczać się na monitor, bo krawędzie w obrazie są idealnie ostre. Ale spoko, to tylko moja opinia, więc bez rzucania kamieniami proszę.
A co do filmu - cóż, obejrzę, bo seria była zajebiaszcza. Mam nadzieję, że Butazaru przetłumaczy, to dorzucę do płytki z ich napisami.
"Skazany na zajebistość"
To w końcu jest BD czy jakiś fake?
Szkoda, że mam wolny internet (2MB).
Lolz, 2mb to mało? o_O Ja mam 1MB a BD rawy to u mnie chleb powszedni (i nie mówie tu o jakiś okrojonych 480p, tylko o FHD gdzie jeden ep potrafi wazyć 1- 1.7GB ;] ). No ale nvm.
Filma se obejrze chyba przed TV (o ile to nie fejk), bo raczej SAS jej nigdy nie wyda.
Mam nadzieję, że Butazaru przetłumaczy, to dorzucę do płytki z ich napisami.
Z tego, co mi wiadomo, Karcik ma zamiar się wziąć za tłumaczenie, więc to tylko kwestia czasu xD
Ostatnio edytowany przez Aniki00 (2010-03-29 19:36:17)
Ja tam ściągam avika, bo 1080p nie na mojego kompa ;(
~_KiRA, kinówki są sequelem serii TV, więc jak chcesz sobie psuć przyjemność z chronoglogicznego oglądania, proszę bardzo.
Czekam na wersję 720p od [Frostii], wesołe jest życie Slowpoke'a.
~Zarathustra, a mają wydać? Bo tak tak, to też wstrzymam się z oglądaniem Chociaż i tak ściągnę tego avika dla przelukania go
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-03-29 20:00:21)
Wydali serię TV, którą obejrzałem z obsuwem. Zakładam, że wydadzą również i film, ja tam mogę czekać nawet trzy miechy.