Nie jesteś zalogowany.
Witam! Zaczynamy nabór do naszej nowej grupy Ninmu! Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych. Poniżej podane zostały stanowiska, które czekają na Ciebie!
karaoker
timing
kontroler jakości
korektor
Zainteresowanych proszę o kontakt przez gg do mnie lub współtwórcy grupy, Dektiva.
Jovanka - 12696156
Dektiv - 6929271
Jesteśmy początkujący, ale oboje mamy doświadczenie w pracy w grupach fansuberskich. Proponujemy Wam dobrą zabawę, satysfakcję z pracy dla fanów i oczywiście dobre towarzystwo, w którym praca będzie czystą przyjemnością !
Skoro macie doświadczenie, to dwa krótkie pytania:
1.Da się gdzieś zobaczyć efekty waszej pracy?
2. Za jakie serie/filmy macie zamiar się brać?
No cóż, ja, jako tłumaczka współpracowałam z dwoma grupami - Omoi i Baka Squad.
Jeśli chodzi o Omoi to tutaj porzetłumaczyłam jedną serię (Asura Cryin'), ale nie została ona wydana... Poza tym przetłumaczyłam pierwsze 5 epów Vampire Bund.
W Baka Squad przetłumaczyłam całą serię Black Heaven, ale nie jest ona jeszcze wydawana. Z tego, co wiem, to powinna być na wakacje
Co do naszych projektów... Na pierwszy ogień idzie Mushishi. Z racji tego, że mamy braki w obsadzie, na nic więcej nie możemy sobie pozwolić ;:P
Ostatnio edytowany przez Jovanka (2010-03-30 23:02:51)
Jeśli chodzi o Omoi to tutaj porzetłumaczyłam jedną serię (Asura Cryin'), ale nie została ona wydana...
Szczerze mówiąc nie rozumiem. Przetłumaczyłaś serię, a na końcu cała twoja praca została olana?
Skoro jesteś autorką, to czemu sama ich nie udostępniłaś jako softsuby? Jeśli chodzi o TS, karaoke to jestem pewien, że ktoś by pomógł z forumowiczów.
Przy okazji, kiedy planujecie wydać Mushishi?
Ostatnio edytowany przez Fari (2010-03-31 01:33:27)
To dołączcie do innej grupy No ale macie już swoją więc cicho siedzę ;P .
Nie wiem po co ich męczycie. Chcą założyć nową grupę, to niech zakładają - każda z obecnych grup miała podobne początki.
Jeśli chodzi o Omoi to tutaj porzetłumaczyłam jedną serię (Asura Cryin'), ale nie została ona wydana...
Szczerze mówiąc nie rozumiem. Przetłumaczyłaś serię, a na końcu cała twoja praca została olana?
Skoro jesteś autorką, to czemu sama ich nie udostępniłaś jako softsuby? Jeśli chodzi o TS, karaoke to jestem pewien, że ktoś by pomógł z forumowiczów.Przy okazji, kiedy planujecie wydać Mushishi?
Tak, mój drogi, moja praca została olana i to był jeden z głównych powodów, dla których odeszłam z Omoi.
Co do karaoke... To fajnie, że ktoś z forumowiczów by pomógł... niech się tylko zgłosi, pliiisss xP
A z Mushishi to nic nie mogę obiecać na 100%, bo zajmujemy się tym tylko we dwójkę więc praca nad anime się z pewnością przedłuży. Obiecuję jednak, że będziecie na bieżąco
Dołączać się nie mamy zamiaru, bo z Dektivem lubimy wyzwania i chcieliśmy spróbować coś na "własną rękę". Robimy to dla przyjemności i jeśli w przyszłości nam się nie uda to chociaż będziemy mieli frajdę z naszej pracy i satysfakcję z "próbowania"
Ostatnio edytowany przez Jovanka (2010-03-31 11:11:54)
bierząco
...
Ty dulowaty userze!
Dzięki
widzę, że zainteresowanie olbrzymie xP
Taka rada. Najpierw coś wydajcie - chociażby 1-2 odcinki Mushishi. Ludzie zobaczą na co was stać, jaki poziom trzymacie i czy warto ew. do was dołączyć.
Bo zgłaszanie kolejnej nowej grupy (która prawdopodobnie dość szybko może przestać istnieć - czego wam nie życzę), samo w sobie nie jest dobrą reklamą... Liczą się przede wszystkim konkrety!
Ostatnio edytowany przez Yngoth (2010-04-01 12:11:06)
Dzięki Yngoth, dobrze mówisz. Tylko żeby wydać pierwszy ep przydałaby się jakaś pomoc
Offtop: świetny av ^^ Dhomochevsky to moja ulubiona postać z BLAME! ^^
Tylko żeby wydać pierwszy ep przydałaby się jakaś pomoc
Czyli bez pomocy nie jestście w stanie sami nic zrobić? To już jest chyba antyreklama.
bez przesady ^^ chodzi o to, że z pomocą poszłoby to szybciej i łatwiej.
Jakoś dużo osób robi wszystko samemu (timing, ts, karaoke, tłumaczenie) i jest w stanie w miarę systematycznie wydawać napisy, więc nie wiem co narzekasz.
Kensai, bo niektórym się nie chce po prostu
Może rzeczywiście będzie wam lepiej dołączyć do kogoś, chociaż chyba tylko Mró wchodzi w grę xP
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
To po co się zabierać za coś, co nie sprawia nam przyjemności?
Dobra, chyba trochę zeszliśmy z tematu ^^
Rzeczywiście, trochę zeszliście z tematu. Po pierwsze, chciałabym w imieniu całej grupy serdecznie podziękować za miłe słowa, za wsparcie i przede wszystkim za wiarę w nas Poważnie, aż mnie zawstydzacie tymi ciepłymi słowami ^///^
A po drugie... Czy nie uważasz Quithe, że gdyby nam się PO PROSTU NIE CHCIAŁO to nie zakładalibyśmy własnej grupy? :]
Ostatnio edytowany przez Jovanka (2010-04-01 22:52:25)
Może rzeczywiście będzie wam lepiej dołączyć do kogoś, chociaż chyba tylko Mró wchodzi w grę xP
Wyczuwam dyskryminacje :<
Poważnie, aż mnie zawstydzacie tymi ciepłymi słowami ^///^
Typowe samce zawsze będą chwalić i zagrzewać do boju płeć przeciwną
Pilnie poszukiwany korektor. Jedyny wymóg to punktualność i systematyczność chętnych zapraszam na gg