Nie jesteś zalogowany.
Wiem, ze to raczej nie miejsce na takie tematy ale zauważylem w telewizji TVN 24(Szklo kontaktowe Rulez) ciekawe fakty, które wzburzyly mną jako Polakiem i katolikiem. Jak wszyscy wiemy ksiadz dyrektor czy jak mu tam Tadek Rydzyk, jest szefem TV TRWAM (Dla niektóeych Sram:) Dzien po tragedi w Katowicach nie bylo o tym wzmianki w wiadomosciach na owej stacji. W dodatku wiekszosc stacji na znak żałoby narodowej zmieniło swoje loga na kolor czarny badz dodalo czarne wstrzeczki, natomiast Tv Sram nie zrobila nic z tych rzeczy. Czy to normlne , że Tv podobież katolicka nie zwracala uwagi na takie tragedie....to jest chore!![cholera]...co o tym myslicie , czy to normalne....
Szczerze mówiąc mam już powyżej uszu tej 'tragedii'. W mediach o tym szumią, producenci 'sóper proszkuf to prańja' chcą na tym zarobić... To już naprawdę tragedia się robi z tego... Codziennie w wypadkach samochodowych giną setki ludzi, na ulicach inni są okradani..I czy z tego powodu 'w żałobie' zmieniają swoje loga na czarne? (zresztą co to za żałoba... niech lepiej przeznaczą część zysków na pomoc, a nie udają że im zal zmieniając nieco logo)... Krótko mówiąc: Żałosny szum wokół wypadku mający na celu zarobienie jszcze większej ilości zielonych oraz zyskanie wyższych wyników w wykresach oglądalności.
.
Ostatnio edytowany przez pnat (2013-01-14 01:44:47)
true, true
Tylko co, tylko co?
Zgodzę się tutaj z ~RiXeD'em... stary trafiłeś w setno sprawy z tymi wypadkami samochodowymi. Sam takie poglądy rozgłaszam wśród znajomych. W telewizji, na każdej stacji nadają nieustannie te same informacje/fakty z miejsca tragedii nie wnoszące nic do sprawy. Mogliby zrobić takie dwa obszerne materiały i puścić na antenie. A tymczasem co - jedni chwalą się, że dotarli to materiałów nigdy wcześniej nie publikowanych i jako pier(w)si puszczą to u siebie.
Mi też bardzo szkoda tych wszystkich, którzy zginęli w męczarni, ale nie uważam, iż potrzebne jest aż takie demonstrowanie żałoby.
Tym, którzy przeżyli, jak i tym, którzy pozostawili swoje rodziny należy się wszelaka pomoc, a nie rozdmuchiwanie przez rząd informacji jak to wspaniale i wzorowo była przeprowadzona akcja ratunkowa.
Sorry, jeżeli kogoś uraziły moje słowa
macie wszyscy racje. niestety tragedia się wydażyła i trzeba jak najszybciej pomagać tym ludziom a nie rozdmuchywać to na lewo i prawo
Dobrze mowicie, kazdy przekazal jakas tresc, to co chcial, trafne oczywiscie i ja tez tak sprobuje
Moije zdanie jest takie, ze to jest kuriozalnie wyogromniony nadmiar formy nad trescia... tyle tego, tamtego , mowy i gadania o tym wypadku, zaraz daja przypadki takich wypadkow, zaraz co innego, tylko zeby biznes na tym sie krecil jak najdluzej i najlepiej - poki mozna na tym zarobic!
A takie zmienianie logo, jakies bajerki na ubraniach ze zaloba czy cos w tym stylu, to dla mnie smiesznosc, ze niby cos takiego materialnego ma zmienic twoja postawe duchowa, odczucia, zamiary na przyszlosc zwiazane z katastrofami i tam takie... (wiecie o co chodzi???)
Dla mnie to po prostu przerost formy (programy telewizyjne, komentarze, recenzje, wywiady) nad trescia (przekaz ktory niesie jakas idee, myśl, która by dała nam do myslenia, cos by wniosla), przynajmniej te dwie wartosci (forma, tresc) powinny byc wprost-proporcjonalne, a sa odwrotnie proporcjonalne...
Ja sam calkowicie juz zapomnialem o tej tragedii (jestem bez serca, nie odczuwam zbytnio uczuc;<), ale teraz mi przypomnieliscie
a żem się rozpisal!
macie wszyscy racje. niestety tragedia się wydażyła i trzeba jak najszybciej pomagać tym ludziom a nie rozdmuchywać to na lewo i prawo
I to jest DO-KŁA-DNIE to czego NIE robimy.
sami dużo nie zdziałamy...
sami dużo nie zdziałamy...
Lecz z pomocą mediów MOGLIBYŚMY...
Tak BTW, jeśli kogoś mój pierwszy post w tym temacie obraził, jeśli ktoś twierdzi że jestem aspołecznym odludkiem TO MA CAŁKOWITĄ RACJĘ.
Ostatnio edytowany przez RiXeD (2006-02-02 01:47:07)
popieram, prezydent dał wielkie wystapienie w telewizji pokazał wszystkim swą zarąbistą strone obiecał znaleźc i ukazac winnych, reakcja byla natychmiastowa, tylko czemu nie pokazal sie i nie powiedzial ze zimą zamarzło ponad 100 osób, czemu nie szukal winnych? na kogo miałby wskazać na rząd? na siebie? czemu nie mówiły o tym stacje rózne firmy, chyba cięzko jest zarobic na ludziach ktorzy poprostu zamarzli na bezdomnych na ktorych pogrzeb nikt nie przyjdzie.
Nie wiem co tam w Trwam podają, bo go nie oglądam, może dlatego, że wykasowałem ten program z tv, tak samo jak inne "wartościowe" programy typu Mango, Polonia 1, czy osławiony Kultura. Co do tej tragedii, to chyba pół roku, by nam zafundowali, gdyby Bening nam spadł na Okęciu. Troszeczkę przesadzają, tak samo jak w kwietniu. Brakuje mi tylko wiadra w pokoju, do którego mógłbym rzygać. Ale cóż, ja nie należę do tych nieszczęśników skazanych tylko na TV Co do czarnego koloru to przypomnę, że TVN Turbo nadal razi swą czerwienią. Co prawda mi to wisi, ale skoro autor topiku o tym wspomniał... Mam pytanie: Czy byłaby taka sama tragedia, gdyby to np. w Lublinie się zdarzyło? Wątpię.
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2006-02-02 08:14:12)
Dodam takze 2 ciekawe spostrzezenie. Wczoraj senat przeglosował nowy budzet w ktorym znalazlo sie mniej pieniedzy na ratownictwo. Czy to ni paradoks, a pozatym, media tak slicznie pokazuja politykow z ich pieknymi buzkami i słowami, ze akcja byla wspaniała...Jaka wspaniala na ślasku sa wyspecjalizowane grupy ratownicze dla gornikow pozatym jest wiel szpitali, jestem Ciekaw co by powiedzieli gdyby cos takiego stalo sie nad morzem albo powiedzmy podlasiu. Tam nie ma rzadnych grup ratownikow ktorzy mogliby w razie czego pomoc a do tego obciecie kasy dla ratownictwa....Co za chamy, ku... i zlodzieje nami rzadza[klnie]
Wiem, ze to raczej nie miejsce na takie tematy ale zauważylem w telewizji TVN 24(Szklo kontaktowe Rulez) ciekawe fakty, które wzburzyly mną jako Polakiem i katolikiem. Jak wszyscy wiemy ksiadz dyrektor czy jak mu tam Tadek Rydzyk, jest szefem TV TRWAM (Dla niektóeych Sram Dzien po tragedi w Katowicach nie bylo o tym wzmianki w wiadomosciach na owej stacji. W dodatku wiekszosc stacji na znak żałoby narodowej zmieniło swoje loga na kolor czarny badz dodalo czarne wstrzeczki, natomiast Tv Sram nie zrobila nic z tych rzeczy. Czy to normlne , że Tv podobież katolicka nie zwracala uwagi na takie tragedie....to jest chore!!...co o tym myslicie , czy to normalne....
To źle, że nie zaczęli tak jak wszyscy manifestować swojego smutku, swojej żałoby itd.? Moim zdaniem to jest właśnie prawidłowe podejście do sprawy.
Masowe zaczernianie stron, czarne wstążki itp. to nic złego. Ale jeżeli staje się to praktycznie modą, "bo to nie wypada tego nie zrobić, bo ludzie powiedzą, że jesteś bez serca i w ogóle..." - to jest chore.
Dodam takze 2 ciekawe spostrzezenie. Wczoraj senat przeglosował nowy budzet w ktorym znalazlo sie mniej pieniedzy na ratownictwo. Czy to ni paradoks, a pozatym, media tak slicznie pokazuja politykow z ich pieknymi buzkami i słowami, ze akcja byla wspaniała...Jaka wspaniala na ślasku sa wyspecjalizowane grupy ratownicze dla gornikow pozatym jest wiel szpitali, jestem Ciekaw co by powiedzieli gdyby cos takiego stalo sie nad morzem albo powiedzmy podlasiu. Tam nie ma rzadnych grup ratownikow ktorzy mogliby w razie czego pomoc a do tego obciecie kasy dla ratownictwa....Co za chamy, ku... i zlodzieje nami rzadza[klnie]
Mała rada dla wszystkich czytających to: przestańcie się tak bardzo interesować polityką. Wrzodów od tego tylko dostaniecie. Ja od jakiegoś czasu się odzwyczajam: przestałem wchodzić na popularne polskie portale, nie oglądam programów informacyjnych w telewizji, nie słucham wiadomości podawanych w radiu, praktycznie nie wiem co się w kraju dzieje. I co? I dobrze mi z tym. Odcięłem się od wiadomości, od powodów do denerwowania się. Nic nie straciłem a czuję się coraz lepiej
Polityka przydaje sie w rzyci aby wiedziec czy wladza nie chce nas wydym...Ale walic ich mocherki wybraly my żyć musimy[shithappens]
Polityka przydaje sie w rzyci aby wiedziec czy wladza nie chce nas wydym... [...]
Pilnowanie tego zostaw innym chętnym
Nie lubie smutku, poniewarz zwiekszanie jego ilości nie poprawia sytuacji.
Ja preferuje współczucie. Pomodlenie się za ofiary. Poczynienie kroków aby zapobiec powturzenia się podobnej tragedji.
To moim zdaniem jest podnoszenie na duchu.
Niech bóg się nimi zaopiekuje zgodnie ze swoją wolą.
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-02-02 19:45:30)
Jak dla mnie to ten cały rozgłos jest tylko po to by Nasi kochani politycy mogli pokazać jacy to oni są wspaniali i że zależy im na Nas. Jak to z kolegami określiliśmy: "Za tydzień już nikt nie będzie o tym mówił, a za rok zrobią rocznice i tyle z tej tragedi". Jakby niemożna było tego zrobić troche ciszej, pomagać ale nie robić z tego szansy na zrobienie dobrego programu w TV.
Jak dla mnie to ten cały rozgłos jest tylko po to by Nasi kochani politycy mogli pokazać jacy to oni są wspaniali i że zależy im na Nas. Jak to z kolegami określiliśmy: "Za tydzień już nikt nie będzie o tym mówił, a za rok zrobią rocznice i tyle z tej tragedi". Jakby niemożna było tego zrobić troche ciszej, pomagać ale nie robić z tego szansy na zrobienie dobrego programu w TV.
Ktoś ostatnio na grupach dyskusyjnych bardzo dobrze powiedział: jeżeli politycy nie zjawiliby się na miejscu niedawnej tragedii, to naród zacząłby narzekać, że nie chce im się tych swoich spasionych tyłków ruszyć kiedy trzeba. A jakby politycy przybyli na miejsce, to zaraz ludzie zaczęliby marudzić, że gdzie reporterzy, kamery i światła tam politycy lgną do nich jak jakieś ćmy. I bądź tu mądry i pisz wiersze...