Nie jesteś zalogowany.
IMO kolejny kiepskawy OP i ED. W Brotherhoodzie jako tako spodobał mi się tylko trzeci opening i pierwszy ending, ewentualnie jeszcze drugi OP bym wyróżnił za fajną animacje.
Trzeba przyznać, stary FMA bije pod tym względem nowego na głowę. Z resztą nie tylko opkami i edkami, generalnie muzyka w poprzednim FMA była dla mnie na o wiele wyższym poziomie, brakuje mi tutaj takiego kawałka jak "Brothers" z starego alchemiku : x
Ostatnio edytowany przez Thebassa (2010-04-04 17:20:40)
<KieR> robotic notes bylo niezle
A mi się podobają wszystkie kawałki z FMA:B. To raczej kwestia gustu.
Moim zdaniem do słuchania się raczej nie nadają, ale pasują naprawdę świetnie do anime; można bardzo dobrze pokreślić charakter danej sytuacji.
Pasują? A czytasz może mangę? ;f z tych stron leje się epickość, cały ten arc jest badass, szczególnie np. taki Bradley, który w openingu uronił łezkę. On nigdy nie płakał! D:> do tego Winry, która obiecała, że następnym razem będzie płakać ze szczęścia i Riza, która płakała tylko, kiedy myślała, że Roy jest martwy płakały... No i ten wszechobecny deszcz. Wszyscy zmartwieni. Liczyłam na (kto nie czyta mangi, niech lepiej nie patrzy XD)...
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2010-04-04 18:35:27)
Nie o to mi chodziło. Animacja pasuje do klimatu muzyki i cały Op pasuje do klimatu tego co się teraz dzieje w anime. Pewnie bardziej mi to leży dlatego właśnie, że mangę czytałem jak narazie, tylko do 18 tomu. Oczywicie Opening mógł być wiele lepszy i sam się na nim sporo zawiodłem.
Ostatnio edytowany przez Gaerled (2010-04-04 18:47:35)
To twój szczęśliwy dzień, gorszych już nie będzie. ;P
A jak stoimy z mangą? Znaczy ile aktualnie zostało jeszcze rozdziałów?
Następny epek to będzie 92 rozdział, jeśli się nie mylę ;f akurat o Alu jest, więc powinnam dobrze pamiętać XDD a w tym miesiącu wychodzi rozdział 106 (który może być już końcem wątku, potem tylko Winry płacząca ze szczęścia, Roy czy tam Olivier zostająca fuhrerem i inne takie duperele) ;f
50 epek skończył się na 90 rozdziale i 28 stronie 51 jeszcze nie oglądałem, btw, już wiadomo, że na 100% FMA:B będzie mieć 63 odcinki.
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-04-04 21:08:34)
Coraz bliżej do końca, zostało już tylko 11 odcinków, aż ciekawi mnie czy się wyrobią równo z końcem mangi
Ja myślałam, że manga się skończy w tym miesiącu, ale nie - jeszcze ciągnie ale wydaje mi się, że ten cały sądny dzień na pewno skończy się do czerwca xD nie wiem, jak z jakimś epilogiem, czy cóś. W zasadzie spodziewałabym się jakiegoś rozdziału w lipcu, bo prawdopodobnie w lipcu byłyby wyniki ostatniej ankiety popularności (ciekawe, czy Al tym razem będzie w pierwszej trójce, lol xD).
Mom, w mandze niezapowiada się, żeby Ojczulek miał paść szybko Chociaż ciekawi mnie co to był za ostatni atak i kto go wykonał, Ed czy jego ojciec
Ani Ed, ani jego ojciec. To dość oczywiste, że ostatni atak wykonał Father (mówimy o ostatnim rozdziale, nie? XD). xD' zdecydowanie nie zapowiada się, żeby Ojczulek padł szybko...
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2010-04-13 23:07:50)
~Qashqai, eh aleś ty niemiła, jak bym Mustanga z chęcią uśmiercił A co do ataku może, chociaż nie miałem pewności czy to Oczujek, chociaż przyglądając się stronie 63 można wywnioskować,
I fajnie by nas autorka zaskoczyła, jakby ukazała zakończenie, że zło wygrywa, chociaż szanse są bliskie zeru
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-04-13 23:28:10)
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2010-04-13 23:32:23)
~Qashqai, oj tu już mnie przeceniłaś xD W żadnym wypadku go nie stawiam, tylko ta zapora czy coś co tam tworzył, z początku myślałem, że to jakiś atak xD I dlatego go wymieniłem ;]
No nie wierze, Lin, przecież to był wcześniej twój ulubiony bohater xD
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-04-13 23:33:29)
Zaczął mnie wkurzać, Greelin mi się bardziej spodobał XD XD
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2010-04-13 23:39:20)
Koniec coraz bliżej, w końcu pozostało tylko 8 odcinków i moje obawy na zakończenie takie same jak w mandze zaczynają narastać, no ale cóż, pożyjemy Biedy Envy rox