Nie jesteś zalogowany.
Pierwsze odcinki Kiss x sis ova były nawet ok. pomyślałem sobie że seria tv bedzie lepsza, ale niestety twórcy poszli w calkiem innym kierunku niż ja to sobie wyobrażałem. Daje sobie z tym anime spokó
j.
Popieram, ovki fajnie były, a seria tv to troszq dno imo...
Cóż, czy ja wiem czy OAVki były takie fajne... były bardziej zboczone, schematyczne i miały mniej postaci. Jak dla mnie ten sam, słaby poziom. Chociaż i tak jest o wiele lepiej niż w takim Sleeping with Hinako.
Za to po 4. odcinku Katanagatari poszło u mnie w górę. Siostra Schichiki jest świetna. Wreszcie wyszli trochę poza schemat i pokazali historię inną niż zdobycie miecze, chociaż trochę żałuję, że nie pokazano walki z Sabim Hakuheiem po tym, jak w 3. odcinku przedstawili go w akcji z parasolką ;] No ale coś za coś.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Mógłby ktoś podać linka do plakatu z anime z tego sezonu, bo znaleźć nie potrafię.
http://img686.imageshack.us/i/39793242.jpg/ - Ależ proszę.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
U mnie podobnie z Katanagatari choć od 1 epka bardzo mi sie podoba . Siorka Schichiki i ta jej historia z paznokciami lekki szok ;p Źli w tym anime walczą z tymi dobrymi nie mając najmniejszej szansy, po pogromie owadziego teamu zastanawiałem się kto jest ten dobry . Świetny poziom oby tak dalej
Z nowosci jakoś najbardziej mi się podoba Kaichou wa Maid-sama świetna głowna bohaterka, drażniący się z nią gosten niczym Imadori z SR poza tym licze , że Arakawa utrzyma wysoki poziom i Sarai-ya Goyou zaskoczy bo po 1 epku ma potancjał
Dla mnie ten sezon to tylko Gaint Killing, Romance of the Three Kingdoms, House of Five Leaves, Votomsa i może RAINBOW, reszta wygląda niestety na moe-dziecio-gówienka i pewnie ich nawet nie tknę.
EDIT: No dobra, jeszcze Street Fightera luknę. Pewnie będzie syfny jak ostatni, ale jako prawdziwy fan serii gier, obejrzę dla zasady.
"Skazany na zajebistość"
Wuja, pierwszy ep Yojouhana jest w pytkę
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Zjadacz, a byłem pewien że K-On !! to twoje ulubione anime. Jeszcze bardziej bym się zdziwił jakbyś powiedział że nie podoba ci się Angel Beats.
To jedne z lepszych anime w tym sezonie. A w 2009 roku to 11 eyes było świetnym anime.
Cud się zdarzył, w końcu sezon, w którym śledzę aż dwa tytuły:
Arakawa - Shaft i typowe dla studia odjazdy
Rainbow - Madhouse i to, w czym są najlepsi, ciemno i na poważnie ;-)
Reszcie podziękuję (kilku tytułów naprawdę próbowałem).
Katanagatari mocna rzecz szczególnie 4 odc. jak narazie podoba mi się też Giant Killing i Arakawa na drugi plan schodzi Ichiban Ushiro no Daimaou i Angel Beats.
Wuja, pierwszy ep Yojouhana jest w pytkę
W sumie rzeczywiście może być najs, jakoś przegapiłem to na plakacie. Aż se ściągnę zaraz.
Zjadacz, a byłem pewien że K-On !! to twoje ulubione anime. Jeszcze bardziej bym się zdziwił jakbyś powiedział że nie podoba ci się Angel Beats.
EDIT: No co ty, Ejs, Votomsa nie sprawdzisz? Myślałem, że to idealnie wchodzi w twoje klimaty.
"Skazany na zajebistość"
Madhouse jest debeściarskie, tworzy takie Rainbow, które się pewnie sprzeda w liczbie 200 sztuk w całej Japonii.
Akurat tak się składa, że manga Rainbow odniosła w Japonii dość spory sukces (wierząc danym z ANN licząc wszystkie tomy łącznie sprzedało się jej ponad 30 milionów egzemplarzy).
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Rainbow sprzedało się w 30 milionach egzemplarzy, kiedy Berserk wychodzący od przeszło dwudziestu lat ma opchnięte "zaledwie" 24 miliony.
Po przeczytaniu tego newsa na pewno się wezmę za tę serię, gdy wyjdzie całość. Koleś związany z Kaijim, Akagim i One Outse nie powinien zawieść przy takiej serii.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Tego newsa już widziałem przed napisaniem poprzedniego postu co nie znaczy, że mu wierzę.
Wychodzi, że na każdy tom sprzedaż przekracza grubo ponad milion kopii, ale takie wyniki to ma Naruto, a nie niszowa manga w stylu seinen.
Sprzedaż najnowszego tomu wynosiła dwa tygodnie temu 45,059 sztuk (zatem teraz może to być nawet ponad 70,000, co jak na seinen rzeczywiście jest niezłym wynikiem), ale do miliona "trochę" brakuje.
Mnie osobiście obecny sezon nie zawodzi. W porównaniu z poprzednimi sezonami jest naprawdę sporo serii wartych obejrzenia, a wydaje mi się, że niektóre mają potencjał znaleźć się w grupie must see. Po kolei:
Angel Beats - nieudana kopia Haruhi szepczą głosy na wietrze. W istocie, można tak na tę serię spojrzeć. Ja natomiast widzę tu historię grupy ludzi, którzy chcą wyrwać się z szarego świata i marazmu codziennego życia. Nadinterpretacja? Być może, jednak seria mnie urzekła pomysłem na fabułę, dobrą muzyką i niezłą wizualizacją wydarzeń. Tylko to nieszczęsne projekty postaci, które wyglądają jak przerysowane z innych serii nadają się do poprawienia (z Yurippe/Haruhi na czele).
Arakawa Under the Bridge - drugie Bakemonogatari? Nie dla mnie. Ponownie można mi zarzucić nadinterpretację, ale to nie jest seria o głupich gagach i bandzie idiotów, lecz o ludziach z realnymi problemami, którzy uciekają od świata bo nie radzą sobie w życiu. Taki jest mój pogląd na to anime od drugiego odcinka i trzeci jak na razie tylko mnie w nim utwierdził. Czy dalej będzie podobnie, to się jeszcze okaże.
Giant Killing - jeden z moich faworytów. Wygląda na to, że w końcu doczekałem się naprawdę fajnie zrobionego anime o piłce nożnej, która nie jest kolejną historią beztalencia lub skrajnie utalentowanego chłopaka/dziewczyny, który nie wierzy w siebie. Choć taki wątek w serii również się pojawił, to liczę na to, że całość zachowa bardziej kompleksowe podejście do tego sportu.
Heroman - at first I was like FTW, but then... Jedna z moich zawiedzionych nadziei tego sezonu. Liczyłem na to, że Stan Lee i Bones stworzą coś ciekawego i świeżego, ale niestety pomyliłem się. Seria powiela standardy, na których Lee operował w początkach Marvela. Inspiracje Spider-Man'em, X-men, Iron Man'em i resztą bandy widzę na pierwszy rzut oka. Jestem fanem komiksów Marvela, ale ta seria jakoś mi nie podchodzi. Możliwe, że to dlatego, że większość tego co prezentuje widziałem już kilka/naście razy.
Ichiban Ushiro no Daimaou - standard goni standard. Staram się unikać takich serii bo rzadko oferują coś nowego i kroczą wytartymi szlakami (jeżdżą wyjeżdzonymi torami - pzdr Aurius). Tym co przyciągnęło mnie to dej konkretnej jest fakt, że główny bohater ma być zostać panem wszelkiego zła i aniołem zniszczenia. Ciekawość doprowadziła mnie do typowej serii opartej na koncepcie haremu, ale wbrew pozorom całość nie jest zła. Na pewno dużo lepsza niż niedawno wychodząca Asura Cryin'. Polecam fanom gatunku, lub osobom z dużą ilością wolnego czasu.
K-ON!! - to samo co w sezonie pierwszym tylko gorzej. Nic dodać, nic ująć.
Kaichou wa Maid-sama! - kyaa~~. Teraz już całkiem poważnie, odnoszę wrażenie, że o ile liczba Shoujo spadła w ostatnim czasie, to ich jakość mocno się podniosła. Po bardzo fajnym Kimi ni Todoke dostaliśmy tę oto jakże malowniczo powielającą standardy serię. Mimo tego, że wiele z tego już widziałem, to naprawdę mi się podoba, przede wszystkim przez przyjemny humor, który dostarcza sporo radości. Seria dla wszystkich szukających lekkiej w odbiorze komedii.
Katanagatari - seria jest bardziej zimowa niż wiosenna, ale warto o niej napisać kilka słów. Z jednej strony wiele z tego już widziałem i sporo elementów mnie nie zaskakuje. Z drugiej głębia postaci i fabuły jest naprawdę zaskakująca. Seria na pewno warta dania jej szansy.
Mudazumo Naki Kaikaku/Reform without wasted draws - po dwóch odcinkach jestem zauroczony i domagam się więcej. Mam nadzieję, że utrzyma fantastyczny poziom absurdalnego humoru. Dla fanów Excel Sagi i/lub Hale nochi Guu i wszystkich innych lubiących humor oderwany od rzeczywistości.
Rainbow - jak dotąd chyba najlepsza seria jaką ma do zaoferowania ten sezon. Kiedy zaczynałem już wątpić w to, że powstanie porządna, poważna seria ujrzałem tęczę na niebie, zwiastującą lepsze czasy. Przynajmniej przez kilka tygodni. Trudna tematyka, duszny, ciężki klimat, bardzo dobra muzyka, ciekawe postaci i rzeczywistość, która jest aż nazbyt przekonywująca. Wszystkim, którzy lubią poważne serie polecam z czystym sumieniem.
Saraiya Goyou/House of Five Leaves - po pierwszym odcinku zapowiada się na dojrzałą i przemyślaną serię. Do tego mocna muzyka i intrygująca grafika. Mam nadzieję, że utrzyma poziom.
Senkou no Night Raid - całkiem niezłe anime pełne zarówno akcji, jak i całkiem nieźle portretujące rzeczywistość Chin lat 30 XX w. Jak na razie przyciąga do ekranu dostarcza pozytywnych wrażeń.
Working!! - typowa komedia o zwariowanej grupie ludzi, pełna żartów sytuacyjnych i eksploatująca "dziwność" postaci.
Yojouhan Shinwa Taikei - po pierwszym odcinku wiążę z tą serią wielkie nadzieje. Po nakreśleniu postaci i osi wydarzeń, nie mogę doczekać się dalszego ciągu. Kreska odbiega od tego do czego anime mnie przyzwyczaiło, ale lubię takie wycieczki w mało zbadane rejony. Z niecierpliwością czekam na drugi odcinek.
Krótko mówiąc, jest co obejrzeć. Mam nadzieję, że pod koniec sezonu będę równie z niego zadowolony jak teraz.
No co ty, Ejs, Votomsa nie sprawdzisz? Myślałem, że to idealnie wchodzi w twoje klimaty.
Się waham. Tzn. kiedyś na 100% się za to zabiorę, ale przedtem wolałbym obejrzeć pierwszą serię. Bodzio raz na miesiąc wydaje niezłego suba na kokusiowych rawach, więc pewnie trochę zejdzie...
Tak czy siak trzymaj na dysku wszystkie te nowości, na pewno się przydadzą ;-)
The June issue of Kadokawa Shoten's Newtype magazine is revealing on Monday that the Gainax anime studio's new work is titled Panty & Stocking with Garterbelt. Hiroyuki Imaishi (Gurren Lagann, Dead Leaves) is directing the project with assistant director Masahiko Otsuka (FLCL, Gurren Lagann, Pom Poko.) As revealed at the Gurren Lagann Parallel Works 2 event on Tuesday, Atsushi Nishigori (Gurren Lagann) is the main character designer of the new anime, and another Gurren Lagann veteran, Yoh Yoshinari, is drawing the concept art. Designer Shigeto Koyama (Eureka Seven, Gunbuster 2, Gurren Lagann) is acting as a "coordinator."
The story centers around a teen-celebrity-like blond-haired girl named Panty and a black-haired Goth Loli girl named Stocking. The two are angels sent from the heavens to battle the "Ghosts" on Earth.