Nie jesteś zalogowany.
Gdy zaznaczam ścieżkę audio w extract wyskakuje mi okienko: "MKVextract can not extract this kind of file..."
Jest taki programik, co się zowie Format Factory. Wczytujesz w nim ten plik mkv i każesz go przerobić na np. mp3.
Dzięki Ejs za ten program W końcu mi się udało
Są takie ścieżki z którymi nie radzi sobie mkvextract gui, wtedy zmiana wersji na starszą bądź nowszą rozwiązuje ten problem, a co do samej idei, to wg mnie nie warto tego wszystkiego robić, szczególnie że można zainstalować drugi player, który zastępuje pierwszy w przypadku, gdy nie działa on jak trzeba. Bestplayer ma jeszcze jedną zaletę, łyka pliki które w nazwie mają japońskie znaki, albo jakieś inne znaki unicode.
Oj, spóźniłem się trochę z odpowiedzią^^
Ostatnio edytowany przez Bakura (2010-05-05 15:35:39)
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
Prawa Tai, jednak skoro dla większości zrobienie patcha - gdzie problem ogranicza się do schematycznej komendy - stanowi już poważny problem, to myślisz, że poradzą sobie z mkvextract.exe?
Problem rozwiązuje użycie samego mkvextract.exe, bo GUI samo w sobie jest tak stare, że japier...
No zauważyłem, że mkvextractgui od dłuższego czasu nie ma nowszych wersji, a odnośnie mkvextract.exe to jest tak skomplikowany, że noob sobie nie poradzi?
Edit:
Zagooglowałem i widzę, że trzeba jakby mały skrypcik napisać, tylko z jakim rozszerzeniem go napisać i jak otworzyć to już nie podali, no chyba, że to otwiera się exe i w konsolce pisze.
Ostatnio edytowany przez Bakura (2010-05-08 09:22:22)
Kainote link
Umu umu
Dobra podepnę się pod ten temat.
A więc znak ktoś może jakiś magiczny sposób zainstalowania i poprawnego działania SubEdita na Windows 7 (Professional 32bit), bez odłączania WMP??
Bo mam taki dylemat, dla subedita trzeba go odłączyć, jednak jest on niezbędny(chyba. Tak piszą przy instalacji) dla działania PureVideo nvidi i ni jak nie mogę znaleźć rozwiązania, które to pogodzi. Może ktoś pomoże?
Nick na ANSI: bobek784v2
Gdzieś na jakimś forum czytałem, że problem nie tkwi w samym odtwarzaczu WMP tylko jego instalacji. Podobno jakby w ogóle usunąć WMP i zainstalować go ręcznie to sub-edit działa poprawnie. Ale nie wiem czy to działa tak naprawdę.
tak, tak, wiem, subedit działa na podstawie WMP i bez niego nie ruszy, tylko nie trawi tego z 7 i musi być łatka, która wgrywa jakąś inną jego wersję, z którą jednak PureVideo nie ruszy.
Ostatnio edytowany przez bobek784 (2010-06-21 16:30:21)
Nick na ANSI: bobek784v2
Witam, jak w temacie.
Mam problem z Programem SubEdiit ponieważ nie odtwarza mi on plików MKV, posiadam zainstalowanego najnowszego codec packa dla win 64.
Czy zapomniałem o czymś istotnym?
Najwyraźniej kiepsko trafiłeś z kodekami. CCCP i jazda.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2011-04-17 00:03:25)
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Problem nadal występuje.
A w ogóle cokolwiek odtwarza?
No właśnie niestety nic nie odtwarza, zainstalowałem nawet codec packa i program z strony Subedita.
Czy to problem wersji 64b?
Program potrzebuje do przestawiania czasu napisów, do oglądania mam MPC.
b oznacza beta. Może dlatego ci nie działa. Lepiej używać Subtitle Workshop (otworzy prawie każdy format napisów) lub Aegisub do zmieniania czasów (Jeżeli plik jest w srt to w aegisub trzeba dać "eksportuj napisy" by zapisać w srt. Ten program jest głównie kierowany do ass)
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2011-04-17 11:01:25)
W sumie nie napisałeś, ale strzelam, że nie siedzisz na XPku, bo tam SE raczej nie stwarza większych problemów. Przede wszystkim zalecałbym zaopatrzenie się w "najnowszą" - LOL - wersję SE z jego jeszcze działającej strony głównej: SE 4072. Potem wgranie łatki pod Vistę lub jeżeli siedzisz na 7 to spróbuj pohakować tak, jak tutaj piszą: http://forum.purepc.pl/Microsoft-Window … 82702.html. Ja siedzę na XPku, więc jak Ci któraś z tych porad sfajczy kompa to nie moja wina.
Mój problem polega na tym, że od 50 odcinka Slam Dunk[ANF] SE nie wyświetla wmuxowanych napisów, tylko jakieś poziome kreski(tak jakby górne krawędzie napisów.)
Wcześniej nie miałem problemu z tymi odcinkami, reinstalowałem i Subedita i CCCP ale nie pomogło. Próbowałem wgrać nowe napisy ale to samo.
Mógłbyś jeszcze zrobić skreena tych kresek. Jakie nowe napisy wgrywałeś? Może spróbuj odpalić napisy do czego innego, które na 100% działają. Do tego w vobsubie może być np ustawione by obcinało obraz wideo, przez to może być tylko widać tylko resztki napisów. No i na koniec jeśli możesz to wymuxuj te napisy z epa i odpal na innym wideo.
Kainote link
Umu umu