Nie jesteś zalogowany.
No, akcja z Envym świetna. Btw. czytający mangę, orientujecie się na oko ile jeszcze rozdziałów do końca? Bo chyba nie więcej niż ze 2, skoro anime kończy się pod koniec czerwca.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Aktualnie można powiedzieć, że koniec 54 odcinak odpowiada końcowi 95 rozdziału. Na chwilę obecną jest 106 rozdziałów, a średnio na epek ekranizują od 1,5 do 2 rozdziałów
*Lekki poprawka z 108 na 106
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-04-27 19:43:36)
Akurat to wiem, nawet sobie sprawdzałem, ile mangi jest ekranizowane na jeden odcinek. Chodzi mi o taką odpowiedź na czuja, czy manga skończy się w przyszłym chapku, czy może koniec zapowiada się na kolejne 10 rozdziałów i niewiadomo co będzie wteyd z zakończeniem serii tv.
Ostatnio edytowany przez Sado (2010-04-27 18:15:30)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Nikt raczej wtyków w tym japońskim wydawnictwie nie ma, zatem to trochę bez sensu. Z tego co widzę zwykle ładują tam cztery/pięć rozdziałów na tom, więc już teraz jest pięć rozdziałów i jeśli ten 109 miałby być ostatnim to wepchnięto by sześć rozdziałów w jeden tom. Ewentualnie planują jeszcze trzy rozdziały i rozłożyły się to ładnie po cztery na tom.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2010-04-27 18:53:59)
108 rozdziałów? 107 jeszcze nie wyszedł. To, że na MALu piszą 108 nie znaczy, że tyle jest/będzie niczego nie można być pewnym
Małe wyjaśnienie: w tym momencie rachowanie na zasadzie "4-5 rozdziałów na tom" odpada, bo rozdziały są 1,5-2 razy dłuższe niż zazwyczaj, a tomy wbrew pozorom (xD) dzieli się według liczby stron, a nie rozdziałów oczywiście ostatni tom może być trochę dłuższy, cholera ich tam wie, co sobie planują, ale 26 tom, licząc stronami, powinien zawierać rozdziały do 106. Żeby mieć pełny 27 tom, 2 kolejne rozdziały (zakładając, że wyjdzie 108, skoro w czerwcu kończy się anime) musiałyby mieć po jakieś 80 stron o.O dlatego możliwe, że manga albo nie skończy się przed anime i znowu zaserwują nam inne zakończenie (w sumie w tym wywiadzie w Arigato można by jeden tekst Arakawy zinterpretować jako sugestię innego zakończenia w obu produkcjach), albo dadzą na koniec 2 rozdziały w jednym numerze (tak też może być, chociaż to chyba mniej prawdopodobne) i będzie 109 rozdziałów i 27 tomów :F. Oczywiście jest jeszcze opcja, że wszystko zakończy się w maju, w rozdziale 107, a 26 tom będzie po prostu trochę grubszy, ale w to wątpię patrząc na aktualne wydarzenia. Może i akcję dałoby się rozwiązać, ale przecież jeszcze wypadałoby dorzucić jakiś epilog. Chyba że np. anime zakończyliby na rozwiązaniu akcji, a Krowa zrobiłaby przez tę parę miechów jakiś kozacki epilog, czy raczej jakiś mały spin-off i w przyszłym roku byśmy mieli kinówkę na jego podstawie XDD tak czy siak, wracając do pytania - osobiście raczej wątpię, żeby manga zakończyła się w następnym/czerwcowym numerze, ale nigdy nic nie wiadomo XD
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2010-04-27 19:34:13)
My bad, racja 106 xD
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-04-27 19:42:42)
Sorry ja tam się nie orientuje bo nie czytam, tak tylko wypaliłem błędnie interpretując wcześniejszy post KieRa i wrzucanie tych rozdziałów na wikipedii.
W każdym razie nawet jeśli manga się przedłuży, to kto powiedział, że emisja anime musi być co niedzielę? Może 3-4 ostatnie odcinki będą wychodziły co dwa tygodnie.
~Quadashi, ja tam obstawiam, że będzie 108 rozdziałów (tak ma mal, a ja mu ufam bezgranicznie, ponieważ ani raz mnie na razie nie rozczarował xd), a następny to będzie majowy, nie czerwcowy ;] A jakby na 108 rozdziale się skończyło, to ładnie by to wyglądało:
Published: Jul 12, 2001 to Jun 12, 2010 - równe 9 latek
Podsumowanie odcinka:
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-04-27 20:06:52)
Jun i Jul to nie to samo :s
Prawie równe. Bez miesiąca. :C
Xa, chyba dzisiaj to już całkiem mi na oczy padło I już nawet literek nie rozróżniam (ja tam widziałem 2 takie same) xD A tam, miesiąc w te czy w te przy 9 latach różnicy wielkiej nie robi xD
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-04-27 21:04:05)
W maju wychodzi czerwcowy numer, w czerwcu lipcowy i tak dalej :F
Pośród japońskiego fandomu krąży ponoć plotka, że manga (i może anime - na zasadzie, że będzie kolejna seria/ova/film) nie skończy się w czerwcu.
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2010-04-27 23:31:22)
Ja tam sądzę, że emisja serii i wydanie mangi z finałem opowieści się zbiegnie. Może autorka nawet już narysowała ostatni rozdział (Berserk to to nie jest i nad jedną stroną 12 godzin w pracowni raczej nie siedzi).
Swoją drogą jeśli autorka coś spapra (standardowy happy end), dobrze by było, żeby Bones przygotowało na BD bonusową wersję alternatywną zakończenia (Prawo Murphy'ego).
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2010-04-27 23:49:42)
No i mamy oficjalne potwierdzenie, że zakończenie serii TV będzie ekranizacją zakończenia mangi Więc nic od autorów nie ujrzymy (dla jednych na szczęście, dla innych nie xD)
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … n-2-months
Zależy, jak Krowa skończy mangę XD jak zrobi zakończenie do dupy, to w anime też takie będzie... D: chociaż anime mnie nie obchodzi. Jakby chcieli, to mogliby sobie robić lewe zakończenie w anime, byleby w mandze było dobre. Ale taka opcja już odpada. XD
Skoro pan reżyser był zaskoczony ilością materiału w ostatnim rozdziale, to ciekawe, ile ma mieć stron. Liczę na tak... ze 100? >8D (jak dwa, albo nawet trzy rozdziały, fajnie by było XD)
~Qashqai, dla ciebie cały tom jako ostatnie wydanie byłoby mało. Chociaż fajnie by było, gdyby, coś takiego zrobili, lecz to jest raczej nierealne xD
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-05-06 19:53:34)
KieR, NAPRAWDĘ to zrobią. Ostatni rozdział ma mieć 150 stron, to prawie cały tom. Właśnie przed chwilą się dowiedziałam. *zatkało ją*
A rozdział z tego miesiąca ma mieć "tylko" 80. xDDD a jego tytuł brzmi "Ostatnia Bitwa"... Coś mi mówi, że te 150 stron to może być sam epilog D8 żeby nie było ślubu Eda i Winry...
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2010-05-08 14:58:23)
Xa, gdzieś to wyczytała, że ostatni ma 150 0.0?
EDIT:
Znalazłem: http://amber1003.deviantart.com/journal/32055776/
jakby kogoś to interesowało, chociaż nie wiem czy to pewne źródło Ale miejmy nadzieję, że tak
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-05-08 16:09:47)
Szkoda, że to już koniec. Mam nadzieję, że ostatni odcinek będzie podwójny, jakoś nie widzi mi się rozbijania ostatniej akcji na dwie części. BTW, słucham właśnie pełnej wersji "Rain" Sida. Mam nadzieję, że na jego podstawię zrobią jakiś genialny, dłuższy ending jak na koniec Slayerów Try, albo Dragon Ball GT. Pewnie się łezka wtedy w oku zakręci.
No i po 56 epku xD Animacja walk boska Epek ciekawy, ciekawi mnie czy w kolejnym epku pokażą szał Grada czy w kolejnym jeszcze I powolutku anime również zmierza do punktu kulminacyjnego;) Btw, czytał, ktoś już nowe wydanie mangi? Bo na onemanga.com skany są tragicznej jakości ;(
Macie coś ciekawego z epka 56:
Cóż za podobieństwo, nie?:D
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-05-12 15:24:17)
Kier - wejdź na mangastream. Widziałem, że mają nowego chapka, a u nich zawsze jakość pierwsza klasa.