Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Hmm... I pojawił się pierwszy odcinek.
Trochę się zdziwiłem, bo sądziłem, że będzie to jakaś lżejsza komedyjka, a tam bardzo czuć Bakemonogatari xD
Odcinek oglądałem tylko po urywkach i już np mogę powiedzieć, że główny bohater Kou Ichinomiya, jest lekko podobny (z zachowania) do Koyomi Araragi z Bamkonogatari ;p A żeby było fajniej, przy obu postaciach głos podkłada ten sam seiyuu ;p Jeśli chodzi o drugą postąć Nino, to także wydaje się mieć podobny charakter do Hitagi z Bakemono... Jesli chodzi o seiyuu to jest nim Maaya Sakamoto, która podkładała głos m.in takim postaciom jak Shiki Ryogi z Kara no Kyoukai, Ciel Phantomhive z Kuroshitsuji, czy Lunamaria Hawke z Gundam SEED. Kreska wydaje się być ładna, ale imo jest słabsza niż w bakemonogatari, muzyka, klimat i sam styl animca także wydają się być bardzo podobne do tych z Bakemonogatari, z tym, że w Arakawa Under the Bridge powinniśmy zobaczyć więcej zabawnych sytuacji - takie wrażenie odniosłem w czasie 'oglądania' pierwszego epka ;p
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2010-04-05 11:37:54)
Po Bakemonogatari oglądam każde anime tego studia w ciemno. Obadam i to
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
...czy Lunamaria Hawke z Gundam SEED...
Gundam SEED Destiny...
Muszę obejrzeć pierwszy odcinek i ocenić, czy opłaca się to tłumaczyć. Z samego opisu na AniDB, tytuł ten mnie bardzo zainteresował. Mam nadzieje, że się nie rozczaruję.
Edit: Takie sobie ^_^
Ostatnio edytowany przez _Benus_ (2010-04-05 23:17:31)
Grafika też robiona komputerowo, tak jak w Bake? Oczywiście zabiorę się za oglądanie. Widziałem mini trailera pod koniec ostatniego odcinka Baka to Test i wyglądało ciekawie.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Świetne, dawno się tak nie uśmiałem.
Ending do anime śpiewa zespół suneohair
Sakasama Bridge
- dla nie wtajemniczonych przypomnę że ich piosenki wykorzystano w anime Honey & Clover
Świetny kawałek.
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Obejrzałem sobie odcinek trzeci, czasem się uśmiechnę, ale czasem żart jest tak wymuszony, że grymas wbija się na moją piękną twarz. Ten krótki segment po endingu rozbawił mnie bardziej, niż poprzednie odcinki razem wzięte.
Najlepsze w tym anime są zapowiedzi kolejnych odcinków.
Kwestia poczucia humoru, ja się przednio bawię. A scena walki z ep 4 była po prostu świetna
Ja już Shaftowi podziękowałem... ale może kiedyś .
Btw co robi te (2010) w nazwie tematu?
2010 może sugerować, że już kiedyś było anime o takim samym tytule
Najbardziej mnie ciekawi ile zapłacili temu gościowi za noszenie tych zielonych ciuszków wśród ludzi
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Pewnie niewiele. Wszak tam kilkudziesięciometrowe jaszczury i MECHy są na porządku dziennym, więc kogo zdziwi kappa przy rzeczce?
Masa bezsensu w bezsensie z jeszcze większą ilością bezsensu i czasem psychodeli, bijąca nieraz swoją głupotą sytuacji Zetsebou przez co humor jest iście genialny - ja to kupuje, podoba mi się strasznie Arakawa . Jeszcze głos podkłada ten sam seiyuu co Zetsubou-sensei'owi .
Strony 1