Nie jesteś zalogowany.
Poszukuję anime podobnego do School days albo Clannad. Coś z ciężką fabułą i tragicznym zakończeniem. Jeśli był by ktoś tak miły i podał mi parę tytułów...
Air powinien Ci pasować.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Ja bym jeszcze dorzucił znakomity Kanon (2006), bardzo dobre True Tears oraz niezłe Myself ; Yourself.
Dzięki ;D Na pewno obejrzę te tytuły.
Poszukuję jakiegoś shounena. Super moce, i te sprawy, najlepiej z ładną animacją ^^. Potrzebny jakiś odmóżdżacz xP Oczywiście oglądam/oglądałem większość shounenowych flagowych pozycji. Dzięki za wszystkie propozycję.
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
Poszukuję jakiegoś shounena. Super moce, i te sprawy, najlepiej z ładną animacją ^^. Potrzebny jakiś odmóżdżacz xP Oczywiście oglądam/oglądałem większość shounenowych flagowych pozycji. Dzięki za wszystkie propozycję.
Dałbyś swoją anime listę albo wymienił, co oglądałeś.
Ostatnio edytowany przez Sado (2010-05-19 14:47:44)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
~Harz, mam ten sam ból, ale tak:
- Bleach
- Naruto
- D.Gray-man
- Gintama
- Hitman Reborn
- Fairy Tail
- One Piece (nie widziałem, ale się przymierzam do wyprawy na Mont Everest shounenów xD)
- Hajime no Ippo
- Kenchi
- Great Teacher Onizuka
- Soul Eater
- Kekkaishi
- Kiba
- Rurouni Kenshin
----------------------------------------- To chyba tyle z tasiemców/wielo epkowych serii, btw jak tych nie widziałeś to polecam, bo jednak wszech lubiany i kochany Naruto i Bleach to jedne z gorszych shounenów
Teraz trochę zwykłych serii, czytaj nie tasiemców xD (podam też nie shouneny, a a serie z super mocami)
- Busou Renkin
- Chrome Shelled Regios
- Heroic Age
- Tsubasa Chronicle
- Code Geass
- Kaze no Stigma
- Shikabane Hime: Aka
Trudno tak wymieniać, jak się nie wie co obejrzałeś, a mówisz, że dużo widziałeś xD Jak dasz powiedzieć na ten temat postaram się coś więcej dopomóc.
Wszystko, co wymienił KieR oglądałem, prócz Heroic Age i Shikabane Hime: Aka ^^" Jak macie, jakieś propozycję to śmiało, mogą być tasiemce, jak i zwykłe. Btw. co do One Piece, to warto. Początek może trochę odpychać, ale trzeba spojrzeć na to z przymróżeniem oka, bo im głębiej w las tym ciekawiej. OP niszczy "śipudena" i "blicza" ^^
~Pablo Picasso
Wiesz, Bleacha i Naruto to każdy shounen niszczy, co pisałem wcześniej, ale coś one mają w sobie, że tyle ludzi je lubi xD
To już masz 2 tytuły, szkoda, że nie masz żadnej listy gdzieś, co oglądałeś xD Mal, aniDB itd.
- Elfen Lied,
- Fate/stay night,
- Full Metal Panic.,
- Ga-Rei -Zero-,
- Index,
- Gungrave,
- xxxHOLiC,
- Tokyo Majin,
- Kaiji,
- Golden Boy,
- Tower of Druaga,
- Casshern Sins
- Higurashi
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-05-19 14:56:26)
Listy niestety nie robiłem. Hmm, z tego większość też widziałem, a te Kaiji, dobre to? Bo widze, że kraska jakaś taka dziwna.
~Pablo Picasso
Ta kreska dziwna, ale anime bardzo dobre xD A z listą to może pomyśl, przydatna jak ktoś chce ci coś polecić
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-05-19 15:02:43)
Kenichi.
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/953 … hi/rec/976
Ostatnio edytowany przez dulu (2010-05-19 15:31:36)
Widziałem =/ A szkoda, bo świetne było ^^
~Pablo Picasso
Uragiri wa boku no Namae wa o Shiteiru, chyba tak to się pisze, shounen-ai i supermoce.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Trochę to niesamowite. Nie było mnie chyba ze 2 tata na tym forum, a ten Temat dalej jest.
No ja bym chętnie obejrzał coś co jest podobne do Totadora.
Jeśli ktoś zna takie Anime, byłbym wdzięczny jeśli ni poda.
Do Toradora? To Hmmm Ladies V Butlers tylko to konkretne ecchi
ewentualnie Kaichou wa maid-sama
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Stronę wcześniej, ktoś się pytał o to samo, możesz sprawdzić także podane tam propozycję.
~Pablo Picasso
Możesz spróbować:
Kekkaishi
Nabari no Ou
The Law of Ueki
Black Cat
GetBackers
Hunter x Hunter
Inazuma Eleven
Seikon no Qwaser
Saint Seiya - mnie bawi podobnie jak Fushigi Yuugi, ale nie wszystkich
Durarara!! - trochę nie do końca shounen, ale może się spodobać
Flame of Recca
tactics
Shounen Onmyouji
Tenjou Tenge
Shaman King - oczywiście nie to co leciało w FoxKids
Soul Eater
Ja natomiast szukam czegoś z przekazem jak np. Paranoia Agent, Sweat Punch, Gantz, gatunek mało ważny tylko nie ecchi i bez słownego przedstawiania skomplikowanych zasad pokroju Gundamów czy D.Gray-mana. Krótko: "o czymś", bez cycków i bez paplania.
1. szukam anime podobnego do NANY
2. coś filozoficzno- psychologicznego ; )
Noein: Mou Hitori no Kimi e przychodzi mi do głowy.
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?