Nie jesteś zalogowany.
Są jakieś różnice między wersji BD a DVD?
Jakość?? ;D
Wrzuciłem właśnie małe uaktualnienie napisów z jedną dosyć ważą poprawką i kilkoma symbolicznymi (dzięki, ~skynet). Dodałem też synchro do bardzo fajnej wersji 1080p od CommieRaws (bardzo fajnej = wygląda jak należy, a mieści się na jednej DVD). W gruncie rzeczy to prawie te same suby co do UTW-THORA, tylko kilka poprawek przy pozycjonowanych napisach.
Chciałbym też ostrzec w tym miejscu, że wykasuję napisy do Evy 1.11 przed oficjalną polską premierą, więc pobierajcie je, dopóki jeszcze możecie. Chyba że wolicie poczekać na oryginała
Dorzucę jeszcze kilka nowych ciekawostek o Evie 2.22:
-Najpierw przyjrzyjcie się bardzo uważnie poniższemu obrazkowi. A teraz przypomnijcie sobie z scenę z EoE, gdy Eva 01 odgryzła głowę pewnemu wyrodnemu ojcu. Coś wam świta? Czyżby kolejny dowód na kontynuację, a przy tym ciekawy zabieg fabularny?
-W oryginalnej serii kaseta w walkmanie Shinjiego zawsze kończyła się na utworze 26, zaś po zderzeniu z Mari na dachu, gdy ta podała mu wypuszczonego walkmana, kaseta zaczęła dochodzić do utworu 27. Czyżby Mari zdążyła coś zmajstrować przy walkmanie? A może to symbol, że odtąd w Evie zaczęło się coś nowego?
Jeszcze jedna ciekawostka: gdyby to Kaworu i Eva 04 walczyli z Ramielem:
http://www.youtube.com/watch?v=ZqvFhGbC3ZU
Ostatnio edytowany przez groozin (2010-06-09 23:32:28)
A powie mi ktos jak buduje sie evy?;o bo niby je buduja to tu to tam,ale maja krew kosci itd. xD Wiec co to wkoncu jest i jak powstaje?
W oryginalnej serii Evy były klonami pierwszego anioła - Adama. Było to oczywiście nawiązanie do Biblii i starotestamentowej Ewy stworzonej przez Boga z żebra Adama. A więc tak naprawdę Evy się raczej hodowało niż budowało, a potem chowało się efekt prac pod pancerzem, żeby nie było widać co tak naprawdę tam siedzi.
Sam pancerz miał też inne zadanie, a mianowicie ograniczać moc Evy i nie doprowadzić do jej przebudzenia, ale to tak nawiasem ;d
Ee... Eva 01 była z Lilith .
to czemu steruje sie nimi jak robotami?xD to chyba temat rzeka ;x to jak rozmawiac o religi xd
Bo właśnie pancerz, i pewnie mnóstwo innych mechanizmów itp, ograniczało ich moc, przez co bez pilotów nie były w stanie samodzielnie funkcjonować. Podczas Berserka czy przebudzenia się Eva stawała się bytem myślącym i niezależnym od pilota...
Ostatnio edytowany przez gu4rd (2010-06-09 22:07:21)
Raczej same nie posiadały świadomości albo nie byłyby posłuszne swojemu stwórcy ;D
Raczej same nie posiadały świadomości albo nie byłyby posłuszne swojemu stwórcy ;D
Więzi emocjonalne?? Tylko model 01 mógł mieć więź z pilotem i to tylko dlatego że matka pilota została wchłonięta. Wątpię żeby łączyło coś pilotów z podstawowymi świadomościami (raczej pasuje historyjka zgodności DNA albo wykresu fal mózgowych ;D )
Eva 02 miała więź z Asuką (model 02 przyczynił się do śmierci jej matki) zaś model 00 kto wie czy nawet nie posiadał tej samej duszy co Rej
Ostatnio edytowany przez iruel89 (2010-06-10 00:39:05)
mi to nie przeszkadza, ale zaczęły się sypać spoilery, a jeśli jakimś cudem ktoś jeszcze tego nie oglądał to może się trochę wkurzyć po przeczytaniu tych wszystkich rzeczy.
skam
skąd te info ze spoilera?
Co do spojlera skam123
Dlatego napisałem iż jednoska 02 przyczyniła się a nie zabiła... A co do infa to gdzieś to się przewiniło w serii TV - i ciężko żeby uznać to za spojler
Ostatnio edytowany przez iruel89 (2010-06-10 14:51:16)
Eee... oglądaliśmy te same anime?
I tak w Eva 01 jest część duszy Yui, która znikła podczas testów.
Natomiast w Eva 02 jest dusza matki Asuki - podczas tzw. Contact Experiment jej dusza została zespolona z Evą 02, co wywołało poważne uszkodzenia umysłowe. Tak trafiła do psychiatryka, gdzie później popełniła samobójstwo - przez romans jej męża.
To wszystko było w anime .
Jedynie nie pamiętam - a może nawet nie zostało to wyjaśnione - na czym dokładnie polegał ten Contact Experiment.
*To że Eva powstała z Lilith wiadomo bodajże z dodatkowych scen.
A co do Rei. Skoro posiada w sobie duszę Lilith. To imo Eva 00 nie potrzebowała w sobie ludzkiej duszy - ale to taka moja spekulacja.
EDIT
Dorzucę jeszcze kilka nowych ciekawostek o Evie 2.22:
Pokaż spoiler
-Trzeci anioł ma wwiercone w kręgosłup coś, co wygląda jak Entry/Dummy Plug. Trudno powiedzieć, czy ma to jakieś znaczenie, ale gdy Mari przyszpiliła Anioła do filaru, uderzyła właśnie w ten punkt. Czyżby SEELE chciało sterować Aniołem? Poniżej obrazek z materiałów dodatkowych, bo na filmie jest to mało wyraźne przez ciemność:
To ja sobie też pozwolę na małą spekulację .
Ostatnio edytowany przez FAiM (2010-06-10 16:31:51)
chodziło mi o to że spoilerujecie serie TV której ktoś może jeszcze nie oglądał.