Nie jesteś zalogowany.
Witam, nie znalazłem odpowiedniego tematu na forum więc zakładam nowy wątek, jeśli jednak jest to już gdzieś wyjaśnione to proszę ten usunąć.
Tak więc zabieram się za serie Gundam (nigdy tego nie widziałem) i na oku mam 2 serie (Kidou Senshi Gundam SEED Destiny oraz Kidou Senshi Gundam SEED) i teraz nie wiem czy Kidou Senshi Gundam SEED Destiny jest powiązana fabularnie z Kidou Senshi Gundam SEED czy nie, bo zamierzam najpierw oglądać tą SEED Destiny ale nie chce żeby coś mnie omineło co było w tamtej (trochę chyba nagmatwałem) i teraz nie wiem co mam robić. Jak ktoś jest obeznany niech mi udzieli odpowiedzi:D
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?
A od czego są takie serwisy jak aniDB, MAL czy ANN?
A ja radzę na razie odpuścić sobie SEED i SHIT Destiny, po czym zabrać się za Gundama od samego początku tej serii.
IMO pierwszy Gundam jest średnio strawny (sporą część oglądałem z angielskim dubem - może tu tkwi problem). Ale Zeta to już całkiem inna bajka . A SEED na rozpoczęcie przygody z Gundamami nie jest zły (Destiny omijać szerokim łukiem).
Gundam Seed wcale nie jest zły tak samo Destinity. W sumie wypowiadam się tylko dlatego że moim zdaniem był dobry i szkoda by było gdyby przez wasze głosy z niego zrezygnował.
Co to to nie, jak obejrzy Seed'a niech śmiało sięga po kontynuację, w końcu samemu trzeba zobaczyć ten bubel.
Hero, zaznajom się z tym:
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=715
Masz wszystko ładnie rozrysowane i wytłumaczone ^.^
Btw, na obrazku ładnie widać, że jest relacja:
Kidou Senshi Gundam SEED -> Kidou Senshi Gundam SEED Destiny
prequel -> sequel
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-06-10 23:39:11)
Dzięki KieR, wszystko ładnie pokazane.
Najpierw zobaczę tego Seed'a a potem Destiny a jak mi sie to 1 nie spodoba to nie będę tego oglądał, zresztą nie przepadam zbytnio za robotami, ale widziałem gdzieś amv i jakoś mnie naszło żeby to wrzucić " na ruszt".
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?