Nie jesteś zalogowany.
I najlepsze, że dopiero z połowę postaci dopiero poznaliśmy A jeszcze 10 nowych albo i więcej to poznania
No to chyba będę jedyną rozczarowaną.
Zakończenie tak dobrej serii tak beznadziejne. Boli. Niby próbowali to jakoś podsumować i zamknąć, ale nawet bez czytania mangi widać, że im nie wyszło - wiadomo, że to nie koniec historii. Odniosłam wrażenie, że zrobili to trochę na siłę.
Ostatnio edytowany przez coellus (2010-06-25 23:37:53)
Ty dulowaty userze!
~coellus, a to ma mange?
To jest novelka xD Nie manga A to wielka różnica. Jak słoń a mysz
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-06-25 23:47:19)
KieR, w sumie manga też jest, ale jest dość kiepska ;p
Mea culpa, zły link.
http://myanimelist.net/manga/14841/Durarara!!
btw. różnicy nie widzę. To komiks i to komiks.
Ty dulowaty userze!
~coellus, właśnie 1 to komiks, 2 książka A to jednak diametralna różnica
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-06-25 23:54:40)
Rzeczywiście, niedoedukowana jestem.
Co nie zmienia faktu, że nieudolnie zamknęli serię i po takim anime oczekiwałoby się lepszego zakończenia.
Ty dulowaty userze!
To jak jedziemy pojęciami: manhawa to samo co manga, tyle że koreańskie i normalnie się czyta, od lewej do prawej xD
I tak nie będę czytać.
Jak poczytam jedną mangę raz na pół roku i to jeszcze mało ambitne romansidło, to już osiągnę mój limit. O mandze Drrr!! wiedziałam tylko dlatego, że kiedyś przypadkiem natrafiłam. Otworzyłam, zobaczyłam, jak namalowali Shizuo (uśmiałam się ) i wyłączyłam. Moja wiedza ogranicza się tylko do tego, że istnieje i że do tej pory jest wydawana.
Ty dulowaty userze!
No, tyle że pierwowzorem ogólnym jest novelka, z której powstało anime i manga xD Ale anime ogólnie swój cel osiągnęło (zareklamowanie novelki), bo jednak teraz cały czas prawie jest w top10 sprzedawanych Bo jednak 27k egzemplarzy na tydzień robi swoje
jakby chcieli upchnąć wszystkie wątki z nowelki w 24 odcinkach, to by tylko chała z kiczem im wyszła.
I byłoby drugie Umineko. Pff. (Niech cię piekło pochłonie, Deen :/)
Dla mnie Drrr! jest serią godną uwagi i zdecydowanie rzadko kiedy są momenty nudy. Można śmiało powiedzieć, że odwalili kawał dobrej roboty.
No to chyba będę jedyną rozczarowaną.
Zakończenie tak dobrej serii tak beznadziejne. Boli. Niby próbowali to jakoś podsumować i zamknąć, ale nawet bez czytania mangi widać, że im nie wyszło - wiadomo, że to nie koniec historii. Odniosłam wrażenie, że zrobili to trochę na siłę.
Nie tylko Ty
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Czego się tak tej mangi czepiliście co? Ile razy można powtarzać, że manga nie ma nic wspólnego z tym anime. To ekranizacja książki (i to w dodatku tego samego autora co Baccano, więc postacie z tamtej LN będą co jakiś czas się tu przewijać) a nie mangi i zekranizowali całe 3 tomy z 7, więc nie jest źle.
Teraz czekam na kontynuację Baccano, a potem 2 serię Drrrrrr ;] (a przynajmniej ja bym się za to zabrał )
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Sado, wiesz, jakby chcieli upchnąć wszystkie wątki z nowelki w 24 odcinkach, to by tylko chała z kiczem im wyszła. Na dobrą sprawę mamy zamkniętą historię, ale druga seryjka byłaby bardzo miłym prezentem od producentów, zwłaszcza jak się patrzy, że produkcje, które nie wiadomo jakim cudem ktokolwiek je ogląda doczekują się kontynuacji :|
Pokaż spoilerWszystkie akcje były świetne, a to jak Simon z uśmiechem daje w mordę Izayi, który leci nad ziemią i w ten znak/pomnik, nieważne, uderza to chyba zostanie moją ulubioną sceną xD
Nie no, nikt nie komentuje chyba najlepszej scenie w ostatnim odcinku ? Ten znak to z anime Skip Beat !
pierwsze sekundy openningu: http://www.youtube.com/watch?v=HagjoOrc … re=related
Ps. Co do anime i zakończenia, to średnie - faktycznie, od 3/4 zaczęło się psuć (lub inaczej - nie było wzrostu poziomu i zainteresowania do którego nas przyzwyczaiły poprzednie odcinki Przy czym ostatni odcinek trochę zawiódł, może dlatego że chcieli jednocześnie zakończyć i zrobić smak na kontynuacje, a te 2 rzeczy na raz nie tak łatwo połączyć.
To i ja się dorzucę.Ten pomnik istnieje, naprawdę jest w Japonii xD. Pamiętam czyiś avek z pewnego forum i tam było prawdziwe zdjęcie, a ta osoba mieszka w Japonii xD.
A co do Drrr!! To zakończenie nie było jakieś hardcorowe tak jak się tego spodziewałem, ale takie leciutkie, przynajmniej nic nie powciskali i mają duże pole do popisu, jeśli zaczną kontynuację .
Edit: Chociaż cały odcinek był hardcorowy żeby nie było, naprawdę było pełno udanych zwrotów akcji .
Ostatnio edytowany przez ShAd0w (2010-06-30 11:28:46)
Nie no, nikt nie komentuje chyba najlepszej scenie w ostatnim odcinku ? Ten znak to z anime Skip Beat !
pierwsze sekundy openningu: http://www.youtube.com/watch?v=HagjoOrc … re=related
Doskonale pamiętam ten znak, że w Skip Beacie był, a chodziło mi o sam moment ze sceną xD