Nie jesteś zalogowany.
Toś dowalił, ledziux xD Tanuki słynie z żałosnych tekstów i nawet pomimo mojej niechęci do recek Arigato, gazeta wypada o wiele lepiej.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Toś dowalił, ledziux xD Tanuki słynie z żałosnych tekstów i nawet pomimo mojej niechęci do recek Arigato, gazeta wypada o wiele lepiej.
Czym więcej przeglądam recek z Arigato tym bardziej zmieniam zdanie i uważam, że tanuki ma lepsze. Zresztą w Otaku są również słabe recenzje.
Arigato jakieś prześmiewcze recki ma co je dyskwalifikuje bo nie nadają się do czytania (albo akurat trafiłem na najgorsze recki).
No chyba, że lubisz czytać jak ktoś kpi z anime, które ci się spodobało.
Recenzje są co prawda subiektywne, ale te które mają być uważane za lepsze powinny mieć przynajmniej cząstkę obiektywności.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-09-28 01:56:27)
Kpić, a próbować być zabawnym to dwie różne rzeczy. Arigato reprezentuje ten drugi poziom "skilla". Z Tanuki czytałem 2 czy trzy recki i obie totalnie były przeciwne moim opiniom na dane animce, więc zlewam ten serwis. Z kolei przy Arigato ktoś tam, kto pisał reckę Kaijiego, nie czai metafor autora Kaijiego, ale reszta opisu była dość sensowna. Zresztą, pisałem wcześniej szerzej o reckach w A i nie będę się powtarzał.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Dobrze, że napisałeś "próbować" więc mogę się z tym zgodzić. Bo dla mnie zabawni nie byli, a raczej irytujący.
Powiem szczerze, że niewiele recenzji podziela w pełni moje zdanie. Recenzje są dla ludzi co nie wiedzą co oglądać, a ja mogę przeczytać z ciekawości i zarówno otaku, arigato, tanuki, azunime ma lepsze i gorsze zapewne, a z Arigato jedynie kilka widziałem i niektóre wypadły średnio, a inne jak np recenzja kurokami osiągnęły poziom dna.
Zapewne by się znalazły i inne recenzje marnie napisane. W takim otaku była chyba beznadziejna recenzja vampire knight z tego co wiem.
Ale to by można dużo o tym pisać.
Mam rozumieć, że oceniasz nisko Otaku po domniemanej recenzji, której nawet nie widziałeś?
Nie oceniam Otaku, ale recenzję z którą się nie zgadzam.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2009-09-28 04:39:11)
W takim otaku była chyba beznadziejna recenzja vampire knight z tego co wiem.
Zniszczyłeś mnie tym stwierdzeniem. Mam rozumieć, że oceniasz nisko Otaku po domniemanej recenzji, której nawet nie widziałeś?
Jeżeli naprawdę jesteś słynnym Tomem, to czy zapomniałeś już swoich opinii, które tak dumnie wygłaszałeś na forum Otaku? Podobno jesteś za całkowitym zakazem pisania recenzji, więc po co w ogóle ta dyskusja? Ponieważ jesteś typem uważającym, że tylko ty zawsze masz rację i żadne argumenty nie przebiją się przez twój czerep do mózgu, dalsza rozmowa z tobą nie ma sensu.
To może wypowie się tu jakaś kobieta
Co do okładek Arigato - czekam wreszcie na jakichś facetów Nie jestem zwolenniczką cycatych babek, ale też nie wstydzę się pokazać z Arigato w miejscach publicznych - zdarzało mi się czytać na dworcu i nikt mnie palcem nie wytykał. Fakt, przydałoby się czasem coś w mroczniejszych klimatach
Jeśli chodzi o grafikę całości, to damn, ale podoba mi się. I nie przeszkadza mi to przeładowanie obrazkami. Po przeczytaniu recki można jeszcze parę chwil poświęcić na przyjrzenie się każdemu z osobna xP
No i recenzje - dla mnie bomba. Ale to dlatego, że mój gust chyba pokrywa się z gustami ich autorów. Jako kobieta nie lubię animców przesyconych naiwnymi, biuściastymi panienkami, które w dodatku wszystkie uganiają się za jednym facetem. Mówię więc stanowcze TAK nabijaniu się z takich serii, które moim zdanie są wyprane z jakiejkolwiek głębi przekazu. Niby co anime, to inna historia? Może i tak, ale bądźmy szczerzy - te opowiastki to czysta fikcja, w prawdziwym życiu takich nie uświadczysz. A jeśli mam wybierać między fikcją ecchi a jakąś z głębszym przekazem, to wybór jest prosty. Wolę pogłówkować nad jakimś anime i mieć je długo w pamięci, niż obejrzeć i za tydzień nie pamiętać, o czym było. Ale to subiektywna opinia kobiety, której nie bawią głupiutkie panienki i zdecydowanie woli mordobicie i lejącą się hektolitrami krew
Mnie Arigato bardzo odpowiada pod każdym względem. Zachęciło mnie do obejrzenia wielu anime, a z innych, po które nie zamierzam sięgać, pozwoliło się pośmiać. Cieszę się, że powstała taka gazeta i życzę twórcom samych sukcesów
Jako kobieta nie lubię animców przesyconych naiwnymi, biuściastymi panienkami, które w dodatku wszystkie uganiają się za jednym facetem. Mówię więc stanowcze TAK nabijaniu się z takich serii, które moim zdanie są wyprane z jakiejkolwiek głębi przekazu. Niby co anime, to inna historia? Może i tak, ale bądźmy szczerzy - te opowiastki to czysta fikcja, w prawdziwym życiu takich nie uświadczysz. A jeśli mam wybierać między fikcją ecchi a jakąś z głębszym przekazem, to wybór jest prosty.
Prawdę mówiąc też się z tym w części zgadzam bo jednak lepsze te loli niż biuściaste szczególnie jak przesadzają pod tym względem.
Za jednym facetem ? Jest wiele anime ecchi gdzie jest wiele facetów i wiele dziewczyn, a nie same haremówki.
Poza tym zawsze patrzę na konkretne anime czy jest dobrze zrobione, a nie a ogół danych produkcji bo wtedy ocena nie ma sensu.
Z tą czystą fikcją to oczywiście przesada. Na świecie są takie rzeczy czego nawet producenci anime by się nie spodziewali.
Recenzje swoją wartość mają wtedy jeśli są konkretne argumenty, które przeczyta nawet osoba co ma inną opinię. Recenzja ma polegać na napisaniu opinii w odniesieniu do konkretnego anime i świata, a nie na przykład pisania, że to jest nierealistyczne, a to jest świat fantastyczny. Albo krytykowania anime za postacie moe czy różne sceny fanserwisowe.
A wyśmiewanie anime to duży błąd i taka osoba jako recenzent jest skończona bo niby jak traktować taką recenzję na poważnie i ją szanować ( a zarazem recenzenta).
Jasmine, była jedna okładka z bishem, i to całkiem twarzowym~~ XD (z tych numerów, co kupiłam... xD może potem była jakaś druga, ale chyba nie)
Mi też recenzje się podobają. Bodaj w recenzji Zero no Tsukaimy nieźle się uśmiałam przy niektórych tekstach XD (no bo były śmieszne xDD) mimo że za samą serią nawet przepadam, chociaż trzeci sezon nieźle posysał -3-
Swoją drogą, jestem już w dopę chyba 2 numery -3- muszę je kupić. Poprzednie kupowałam na konwentach, ale ja tam nie widziałabym problemu w kupnie takiej gazety w empiku xdd
Zdaje się, że Zjadacz jest odosobniony w sowich oporach, wstydem przed kupowaniem czasopism z tego typu okładkami
BTW: Osobiście nie widzę sensu w sztywnych reckach lub opisach, w końcu tego typu rzeczy łatwo znaleźć, więc się ciesze, ze recki mają taką formę jaką mają. Najważniejsze, że przyjemnie się czyta
TROLLING IS A ART
No, ale o co chodzi?
hej
Arigato 6 wydrukowane i trafiło już do redakacji. Numer w sieci Empik na terenie całego kraju powinien być dostępny najpóźniej w środę. Również w pozostalych sklepach i księgarniach powinien być do kupienia najpóźniej w środę. Tu macie ich listę - dół strony. Można oczywiście zamawiać numer 6 Arigato także w redakcji Cena nie uległa zmianie, mimo iż ten numer ma 108 stron! Arigato 6 kosztuje u nas 12,50 plus koszta wysyłki - łącznie więc 16 zł (przelew), za zaliczeniem pocztwym łącznie 24,50. Redakcja życzy miłej lektury i udanych zakupów oraz Wesołych Świąt i Nowego Roku. Spis treści numeru 6 znajdziecie tutaj
hej
Arigato 7 wydrukowane i trafiło już do redakcji. Numer w sieci Empik na terenie całego kraju powinien być dostępny najpóźniej w sobotę. W pozostałych sklepach i księgarniach powinien być do kupienia najpóźniej po świętach. Tu macie ich listę - dół strony. Można oczywiście zamawiać numer 7 Arigato także w redakcji Cena nie uległa zmianie, mimo iż ten numer ma 100 stron! Arigato 7 kosztuje u nas 12,50 plus koszta wysyłki - łącznie więc 16 zł (przelew), za zaliczeniem pocztowym łącznie 24,50. Redakcja życzy miłej lektury i udanych zakupów oraz Wesołych Świąt Wielkanocnych. Spis treści numeru 7 znajdziecie tutaj
OMG, prawie się popłakałem ze śmiechu, jak ujrzałem Fullmetal Alchemist: Brotherhood nowa seria. No, proszę, proszę, ładny macie zapłon. Dokładniej roczne opóźnienie, gdyż w tym tygodniu będzie wychodzić 51 odcinek, a jak wiemy, rok ma 52 tygodnie, a w Japonii anime wychodzi przeważnie co tydzień (czasem zdarza się przerwa w nadawaniu)
OMG, prawie się popłakałem ze śmiechu, jak ujrzałem twój post. "Fullmetal Alchemist: Brotherhood nowa seria." - czy to jest w dziale "gorące nowości"? Nie, jest to recenzja w dziale recenzji anime. Trudno oczekiwac, ze ktos bedzie pisal recki na podstawie 2-3 epków. zwlaszcza w tym przypadku. wiec jak nie trudno sie domyslec "nowa seria" jest oznacza nowosc, a odnosi sie, ze to rebot, reset serii. fakt, znajduje sie tam podtytul wiec owy dopisek moze nie jest konieczny ale czy komus on az tak bardzo on przeszkadza?
Wybacz, ale nawet dla mnie to oczywiste i nie musialem sie nad tym zastanawiac, wiec nie rozumiem twojego oburzenia i znierozumienia. no chyba ze jednak ja czegos nie rozumiem
Tak, ~siewca, lepiej czekać z czymś rok i pisać recenzje co to nowość, twój tok myślenia > me.
Dla ciebie pewnie Dragon Ball to hit nowości...
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-04-01 13:26:51)
Przeciez jest tam dzial "gorace nowosci anime", ktore sa krotkimi opisami nowych serii. nie widze sensu pisania recenzji na podstawie kilku epow, bo nie daja one obrazu calej serii. pierwsze odcinki moga byc dobre ale pozniej shit albo odwrotnie, pierwsze epki moga byc nudne, bo tworzyc beda dopiero podstawe dla dalszych losow. zreszta jak mozna pisac recke na podstawie 2-3 epkow, opisujac dokladnie cala fabule(ale nie bedzie to wtedy receznja), bo raczej nie ma duzego pola do popisu. ale nic mi do tego, wrazailem jedynie wlasna opinie na ten temat i tyle ;P
"Dla ciebie pewnie Dragon Ball to hit nowości..."
Co sie tak uparles nowosci, bo nie rozumiem. Nowa seria =/ Nowosc. to chyba logiczne, ze w tym przypadku znaczy, ze jest to nowa seria wzgledem tej z 2003 roku. wiec nie rozumiem twojego oburzenia...
Ostatnio edytowany przez Siewca (2010-04-01 13:40:17)
KieR., wrzuć na luz.
Co do sporu, trzeba jeszcze wziąć pod uwagę częstotliwość wychodzenia magazynu, a nie jest duża. Zaś co do samego FMA:B, spokojnie można przyjąć, że to nowa seria, biorąc pod uwagę to, że jest pierwowzór (starszy). Poza tym, IMO, rok to wcale nie tak dużo, żeby coś wrzucać do worka staroci
8 numer już zapowiedziany. Można zobaczyć spis treści i okładkę:
http://anime.com.pl/Arigato_po_raz_osmy … ,5218.html
Przy okazji w komentach można sobie poczytać wypociny niejakiego "toma", jeśli ktoś chce się pośmiać. (swoją drogą przypomina mi on bardzo jednego z userów ansi, choć mogę się mylić ;])
EDIT.
@down - aha, czyli miałem rację. Dzięki za potwierdzenie.
Ostatnio edytowany przez Sado (2010-06-27 17:45:05)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Sado napisał:Przy okazji w komentach można sobie poczytać wypociny niejakiego "toma", jeśli ktoś chce się pośmiać. (swoją drogą przypomina mi on bardzo jednego z userów ansi, choć mogę się mylić ;])
Nie mylisz się, nick tego kogoś zaczyna się na "L".
Btw nie chodzi o mnie ;p
Wiecie, ile razy czytam posty z pierwszego konta Hentaimastaha, tylekroć nachodzi mnie myśl, żeby zmienić mu nick na ten pierwszy i najbardziej charakterystyczny - Tomxxx (bo 21 lat już nieaktualne).
"Skazany na zajebistość"
Wiecie, ile razy czytam posty z pierwszego konta Hentaimastaha, tylekroć nachodzi mnie myśl, żeby zmienić mu nick na ten pierwszy i najbardziej charakterystyczny - Tomxxx (bo 21 lat już nieaktualne).
Dobra dosyć tych bredni.
Nudne to już jest. Mój nick powinien być jak najbardziej neutralny czyli żeby z niczym się nie kojarzył.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-06-27 18:07:01)