Nie jesteś zalogowany.
Cóż w HSofD nie ma za bardzo co cenzurować, bo nagie biust to się nie pojawiają. No chyba że o bieliznę chodzi której jest sporo
Ogólnie to seria sprowadza się do boobs,boobs, fanserwis, zombie, zombie, boobs itd
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
Dużo wspólnego z nowym sezonem anime ma twój spalony
Ja dam szansę "Shi Ki" i "Black Rock Shooter". Ostatnio bardzo podobały mi się anime na podstawie oryginalnych pomysłów/postaci, np. "Kowarekake no Orgel" z grudnia zeszłego roku.
Teraz to ja widzę tam tylko "Amagami SS". Może trafi się co jeszcze, ale wątpię w to.
Ja obejrzę chyba tylko Shiki (o ile utrzymają taki klimat, jaki prezentuje trailer).
Gakuen Mokushiroku: High School of the Dead zapowiada sie niezła uczta ! W koncu apokalipsa zombie w anime
Byle do jutra, bo jutro wraca Sebastian
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Jeśli Osaka Hamlet będzie odpowiednio poryte, rzucę na serię okiem.
Cat Sheet one to prawie obowiązek.
Może Black Lagoon i Votoms.
No i ciągle czekam na Jednorożca...
Napiszę tu to samo, co na f.pl. ;P
Za wiele do oglądania nie będzie... Ja sam prawie na pewno obejrzę Cat Shit One i może też Shiki. ;P High School of the Dead chyba też, bo właśnie przejrzałem pierwszy rozdział mangi i połowę rozdziału drugiego - może Hellsing to to nie jest, ale jest odgryzanie kawałków ciała, wwiercanie się w czaszkę atakującego zombie przy użyciu wiertarki i inne takie, może być całkiem fajnie. Tylko właściwie czy jest sens oglądać ekranizację czegoś, co ma jak na razie tylko 22 rozdziały i kolejne wychodzą co miesiąc (Shiki, info z onemanga), 28 rozdziałów i wychodzi nieregularnie (High School of the Dead, info też z onemanga) - pewnie będą fillery albo inny syf, ewentualnie dadzą z dupy zakończenie. Przynajmniej ja optymistycznie nastawiony nie jestem do takich ekranizacji.
Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.
Space Pirate Captain Harlock movie CGI
Według mnie wygląda świetnie, szkoda tylko, że postacie są trochę za bardzo zamerykanizowane i zatraciły z tego charakterystycznego wyglądu jakim cechuje się Leiji Matsumoto. Normalnie nie lubię CGI w anime, ale jeśli wszystko od podstaw jest tak robione to czemu nie. Premiera zapewne w 2012.
Mnie ucieszyła wiadomość na MAL'u: manga Beelzebub was announced to be animated. Tylko szkoda, że będzie miało 1 odcinek.
Jeszcze dodam, jeśli ktoś na MAL'a, ani ANN nie zagląda: New Anime of To Love-ru Announced. Pewnie znowu OAV'ka, ale lepsze chyba to niż jakaś wieloodcinkowa seria.
Wiesz, to samo masz na ANN albo innych serwisach informacyjnych xD Ale nie wszyscy tam wchodzą i komuś może się przydać.
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-06-30 21:30:54)
Ja w sumie nie narzekam za bardzo na brak ciekawych produkcji... ale już niemałym problemem jest brak jakichkolwiek pozycji mających jakiekolwiek szanse na status wybitnych - Durarara się skończyła, Bakemonogatari też, a tutaj... jakoś wątpię, czy którakolwiek pozycja zgarnie u mnie chociaż 9/10 (co teoretycznie nie jest takie trudne - niemal zawsze co najmniej 1-2 serie dostawały).
Ogólnie zainteresuję się:
Amagami SS - przecudny design dziewczyn, i fabuła zapowiadająca podobne klimaty do Kimikiss i Hatsukoi Limited = biorę w ciemno, chociaż wybitności tej serii nie wróżę.
Ookami-san to Shichinin no Nakamatachi - główna bohaterka strasznie kojarzy mi się z Taigą... w sumie zarówno wada (wtórność) jak i zaleta (chcę sprawdzić jak im to wyjdzie). Może być dobre, ale też bez rewelacji.
Shukufuku no Campanella - gra miała przeurocze obrazki, a anime też zapowiada się pod tym względem dobrze, więc chociaż dla rysunków sprawdzę.
Seitokai Yakuindomo - trailer zapowiada bardzo sympatyczną komedię, więcej o animcu nie wiem, ale sprawdzić chyba warto.
Highschool of the Dead - rzeźnia + cycki, zazwyczaj do mnie takie połączenia średnio przemawiają, ale tym, że Madhouse to robi oraz zombiakami mnie kupili .
Occult Academy - wielka niewiadoma, może wyjść rewelacja, może wyjść... może nie crap, ale pozycja, która mi prywatnie nie przypadnie do gustu. W zasadzie trudno coś konkretnego o tym powiedzieć, jeszcze się zobaczy.
ShiKi - sprawdzić sprawdzę, ale po ostatnich wpadkach serii próbujących naśladować Higurashi (a coś się boję, że może to być kolejna z nich) nie wróżę temu tytułowi wysokich ocen.
Asobi ni Iku yo! - kolejna seria która może wyjść różnie... ale póki co przynajmniej kreska mi się podoba .
Natomiast z OAV:
Black Lagoon - oczywista oczywistość, chyba każdy, kto widział serię tv na to czekał .
Black Rock Shooter - rewelacyjny design, dodatkowo Miku w takiej nietypowej roli... jak dla mnie świetne .
Kuttsukiboshi - yuri. Więcej argumentów mi w sumie nie trzeba .
Sono Hanabira ni Kuchizuke wo: Anata to Koibito Tsunagi - szczerze? Pierwszy raz w życiu tak bardzo wyczekuję jakiegoś hentaja . Powód - wręcz kocham serię gier na podstawie których jest robiony. Połączenie przesłodzonej stylistyki charakterystycznej głównie dla pozycji shoujo, przesympatycznych bohaterek pomiędzy którymi niemal zawsze mamy wyidealizowaną do potęgi n-tej miłość (tak, to yuri) i jednych z najlepszych scen hentai w historii eroge... a jak jeszcze dodamy fakt, że za projekt postaci jest odpowiedzialny Peco (jeden z moich ulubionych rysowników), za produkcję anime są odpowiedzialni przynajmniej częściowo ludzie od Strawberry Panic, a trailer zapowiada jakość animacji lepszą niż w niejednej wysokobudżetowej produkcji - jak dla mnie w sumie najbardziej wyczekiwana produkcja sezonu
.
http://www.anime-chronicle.pl/2010/07/0 … more-22330
Mała zapowiedź sezonu letniego.
Ostatnio edytowany przez Sadorus (2010-07-01 16:52:50)
Mam pytanko odnośnie paru anime sezonu letniego. Czekałem an parę tytułów m.in. The Legend of the Legendary Heroes, Shiki czy High School of the Dead. Niestety tytuły te są zlicencjonowane przez FUNimation i Sentai Filmworks. Czyli nikt ich nie będzie subował? Nawet "na lewo"? Jeśli tak to w jaki sposób dostępne będą te anime? Będzie je można zakupić czy jak?