Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Jeśli temat nie jest w odpowiednim miejscu, proszę moderatora jego przeniesienie.
Chodząc po różnych forach i szukając Sailor Moon Hero Club natknęłam się na na całkiem "świeży" post na forum sailormoonforum.com
nie chce mi się bezczelnie kopiować, więc link - http://sailormoonforum.com/viewtopic.php?f=22&t=13284
sprawdziłam stronę Plus Licens - http://www.pluslicens.com (przekierowanie z pl) - jak na razie brak jakichkolwiek oficjalnych informacji na ten temat.
Kilka dni temu pojawił się artykuł w Polityce zatytułowany "Dziecko wszystko kupi" - http://www.polityka.pl/rynek/gospodarka … -kupi.read - to jako ciekawostka do przeczytania, związana z Plus Licens
Ktoś coś słyszał/czytał jakieś pogłoski?
Jako jeden z moonies nic nie wiem, ale generalnie tacy jak my sie rozpierzchli i poza kilkoma martwymi miejscami nie ma w ogole kontaktu, takze tu nic nie powiem, natomiast zupelnie nie rozumiem w czym rzecz i tu chcialbym sie o to zapytac. Jesli dobrze rozumiem to moze pojawic sie posciel z Sailor Moon, tak? Jesli tak, to... i tak nie w Polsce jak sadze, chyba ze po reemisji serialu. Wtedy by byl boom, ale wtedy ja, jako nie najmlodszy w koncu juz facet, ktory nadal tak bardzo sobie ceni anime kierowane do kilkunastoletnich dziewczat troche bym sie zgubil Ale i tak sentyment by wzial gore, a pewnie przestrzen polskich moonies by odzyla.
Wiec tak generalnie, jakbys tlumaczyla idiocie, nover, w czym rzecz tak ogolnie?
Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji!
W czym rzecz? w zasadzie to jest właśnie do ustalenia
Jeśli te plotki się potwierdzą, to coby to oznaczało?
Mnie zastanawia raczej strona licencji anime... i wydania tego na DVD, o ile w ogóle będzie o tym mowa...
Osobiście nic nie mam do np. pościeli z SM - chętnie kupię, zwłaszcza, że mam 3-letnią córkę, bo mnie samej nie wypada spać pod materiałem z takim wizerunkiem
Jeśli licencja obejmuje także Polskę, to ciekawe co tak na prawdę się pojawi w ofercie.
Czy będą to, tak jak lata wcześniej, mini-książeczki, kolorowanki, przybory biurowe... a może coś więcej typu figurki, lalki czy inne gadżety, które dostać teraz można tylko przez import.
A reemisja serialu by się przydała
Przy okazji - nie wie ktoś jak to było u nas z wydaniem na VHS ? Szczerze mówiąc, nie bardzo się orientuję co z licencją Planet Mangi, przestała być ważna czy jak? Sorry, ale ja po prostu na tym się nie znam i zwyczajnie z ciekawości pytam, a biedactwa kurzą mi się, bo odtwarzacz VHS padł -_-
Ja tez nie wiem jak wyglada kwestia samej licencji, ale Planet Manga miala licencje wylacznie na kilka kinowek, nie miala natomiast licencji na serial i na specjale, poza tym gdy pada firma to padaja chyba i jej licencje, tak na chlopski rozum (choc to chyba co najmniej naciagana teoria ).
Reemisja serialu wydaje sie abstrakcja dzis, a wydanie go na DVD na naszym rynku wydaje sie tez nierealne, bo koszty tlumaczenia i stworzenia moga przewyzszyc dochody. Bo, nie oszukujmy sie, ile osob kupiloby akurat Sailor Moon, kiedy w gre wchodzi 200 odcinkow, a wiec cala masa DVD?
Byl boom, ale to bylo juz ladne kilkanascie lat temu.
Ostatnio edytowany przez Ataru (2010-06-30 14:38:44)
Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji!
Z tego, co się orientuję, licencja wygasa wraz z upadkiem firmy, więc już od dawna nie ma.
Ja tez nie wiem jak wyglada kwestia samej licencji, ale Planet Manga miala licencje wylacznie na kilka kinowek, nie miala natomiast licencji na serial i na specjale
mały błąd się chyba wkradł, bo na mojej półce widnieją dokładnie wszystkie 4 VHS z SM wydane przez Planet Manga:
trzy kinówki (seria R + S + Super S) oraz kaseta z trzema odcinkami specjalnymi (Pamiętnik dorastającej Usagi ; Powrót Haruki i Michiru/Przedstawienie z duchami ; Przygoda Chibi-Usy/Przerażający zamek wampirów) bez Pierwszej miłości Ami.
Strony 1