Nie jesteś zalogowany.
Skowyt, grafika jest w grach komputerowych, w anime mamy co najwyżej animację i kreskę. Przesadzam? Cóż, może tak, ale po prostu jeszcze nie widziałem w shounenie czegoś tak odjechanego i zrywającego wszelkie przyjęte przez fandom zasady.
Animator, który to robił dobrze wiedział, że 80% się to nie spodoba i tego nie docenią, to tak jakby ktoś z filharmonii przyszedł do Radia Eska i puszczał Wagnera.
O to mi chodziło:> Ale wydaje mi się, że jak robi się anime w pewnym stylu to powinno się tego trzymać "po co puszczać Wagnera w Radiu Eska jak można na jakimś Classicu". Więc nie, że było to złe ale po prostu nie Naruto:>
Pewnie im oglądalność spada i chcieli zrobić eksperyment
O to mi chodziło:> Ale wydaje mi się, że jak robi się anime w pewnym stylu to powinno się tego trzymać "po co puszczać Wagnera w Radiu Eska jak można na jakimś Classicu". Więc nie, że było to złe ale po prostu nie Naruto:>
Jak się mają trzymać tego mdłego stylu, co w normalnych odcinkach, to niech już lepiej eksperymentują.
Jak tak człowiek pomyśli, to sobie przypomni gdzie już taką animacje widział. Dobry klasyk lat 30-tych. Takie same SD postaci, tak samo się kulają i przemieszczają
Z odcinka na odcinek coraz gorsza animacja... chyba nadszedł już czas żeby przestać to oglądać ;p
to przestań to oglądać...ci wszyscy co tak marudzą niech przestaną skoro się nie podoba
Hm... to już fan-made się lepiej prezentuje:
Hm... to już fan-made się lepiej prezentuje:
Jak już mowa o Fan-mada to czemu tego też nie zapodałeś?
http://www.youtube.com/watch?v=FIVXjnQn … re=related
Byłem przekonany, że ludzie tu przesadzają z tą animacją w 167 odcinku, ale po obejrzeniu tego stwierdzam, że kreska najbliżej odpowiada pracom "Studio 4C". I rzeczywiście prawie cały odcinek to WTF.
A może zgubili 3/4 klatek kluczowych i większość zrobił komputer?
FAiM napisał:Hm... to już fan-made się lepiej prezentuje:
Jak już mowa o Fan-mada to czemu tego też nie zapodałeś?
http://www.youtube.com/watch?v=FIVXjnQn … re=related
Tu macie prawdziwą śmierć Hinaty:
http://www.youtube.com/watch?v=b9Kk1eub2v0
BREAKING NEWS!
Nieumiejętność rozróżnienia zamierzonego stylu od bublowatej jakości jest w przypadków osób oglądających serie określane mianem tasiemców zatrważająca.
Fani Naruto, mieliście okazję obejrzeć jeden z najlepszych odcinków tej szmirowatej serii i wieszacie na nim teraz psy, nie ma dla was ratunku.
Tu macie prawdziwą śmierć Hinaty:
http://www.youtube.com/watch?v=b9Kk1eub2v0
Śmiechłem.
Pewnie nie, obstawiam, że idą według zasady szybkość/ilość.
Powinni zatrudnić tamtych fanów, od pierwszego filmiku.
Lepsi od tamtych "profesjonalistów".
To może napisać do Horrbile subs, żeby z tych fan madów posklejali porządną wersję tego odcinka:)
Ostatnio edytowany przez DeadSoul (2010-07-02 21:00:55)
Zarathustra, ty tak na serio?
Zarathustra, ty tak na serio?
Tak, ale kończę już i nie będę truł więcej kuprów fanom tłumacząc, że animacja w odcinku 167 jest dobra, bo to nie ma sensu, z większością się nie da wygrać. Zastosowano kozacki zabieg, który jednak wyjątkowo nie wpasowuje się w target do jakiego kierowana jest ta seria anime, to musiało się skończyć katastrofą.
Ja uwielbiam takie odjechane płynne animacje, ale rozumiem, że ktoś kto to sobie co tydzień ogląda był zażenowany. To pewnie tak, jakbym czekał na Grand Prix Formuły 1 i puścili zamiast tego konkurs kucyków.
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2010-07-02 22:56:57)
Skończyłem oglądać na 94 ale z przyjemnością zobaczę ten "kozacki" odcinek. Kto wie? Jeśli wszystkie będą takie to może znowu zacznę oglądać :]
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Właśnie jestem po ostatnim odci... po tym czymś. Pierwsze co zrobiłem jak to zobaczyłem: ściągnąłem 3 inne wersje, niestety to nic nie dało.
Animacja niczym z Shoka tylko gorsza, bo tam fajnie to wygląda. Czytałem poprzednie wpisy i chyba nie muszę nic od siebie dodawać w tym temacie.
Co do samej fabuły:
"Skąd tam, do cho...., się wzięło to jezioro?". Ani Pain, ani Naruto, ani tym bardziej Kyuubi nie potrafią używać suiton'a, więc skąd się tam woda wzięła, dokopali się do gorących źródeł, czy co? W mandze też żadnej wody nie ma.
W zapowiedzi widać, że animacja wróci do normy, ale to się jeszcze okaże.
Na tą chwilę jestem zawiedziony na całej linii, a mogło być tak fajnie. Mam nadzieje, że kolejnych fajnych walk tak nie skopią.
Nick na ANSI: bobek784v2