Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Zdaje się, że jeszcze nikt o tym filmie nie pisał, ale tak zapewne wszyscy o nim słyszeli
Powstał na podstawi książki Mary Norton o polskim tytule "Pożyczalscy". Niektórzy pewnie kojarzą ten tytuł z filmem fabularnym. Tym razem jednak światło dzienne ujrzy wersja japońska. Znając renomę studia Ghibli, śmiało można zaliczyć ten film jako must-see.
W kinach Japońskich już za tydzień 17 lipca. Pozostaje tylko czekać na DVD (pewnie zima) i na polskie napisy.
Po raz pierwszy to widzę, ale może będzie fajne. Studio Ghibli ma nawet ciekawe i dosyć ładne wizualnie anime.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=7258
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-07-10 16:09:27)
Po raz pierwszy to widzę, ale może będzie fajne. Studio Ghibli ma nawet ciekawe i dosyć ładne wizualnie anime.
Tom przeżywa rozdwojenie jaźni? Jego komentarz odnośnie Ghibli na innym portalu:
A tak w ogóle to Kurokami jest przykładem najlepszych anime akcji i bardzo lubię jak dziewczyna walczy obdarzona dużą mocą. Wrogowie w tym anime są coraz silniejszy, a moc większa więc to jest bardzo emocjonujące nie to co jakieś beznadziejne Princess Mononoke czy inne filmy tamtego gościa.
Ostatnio edytowany przez lipa3000 (2010-07-10 18:05:58)
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=7258
Obejrzałem więc coś napiszę.
Anime było cudowne i przepiękne wizualnie. Animacja zdecydowanie najwyższej klasy i ogromna szczegółowość grafiki. Wszystko odzwierciedlone tak dokładnie jak w mało którym anime. Wystarczy chociażby zauważyć w jak płynny sposób poruszała się roślinność. To wszystko wyglądało tak naturalnie, a w bardzo wielu anime poruszanie roślinnością niczym się nie różniło od poruszania jakimiś rysunkami trawy, krzaka itp czyli bardzo sztucznie to wyglądało.
Poza tym muzyka również wspaniała gdyż idealnie budowała nastrój.
Fabuła anime jest bardzo ciekawa, a jeśli mowa o postaciach to również było bardzo dobrze. No może jedynie Haru była jakaś dziwna.
Również trochę dziwna była scena z tym krukiem co się zatrzymał w oknie. Jednak to szczegóły.
Co do zakończenia to oczekiwałem czegoś innego gdyż mogło być fajniejsze. Dosyć smutne jak dla mnie było.
Mimo to oceniam anime 9.5/10.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-10-16 22:33:46)
Strony 1