#21 2010-04-13 13:48:56

Prey
Użytkownik

Odp: Seikon No Qwaser

dzadzar napisał:

Czy wszystkie wydania mają taką shit'owatą jakość obrazu jak chibi-doki??? 640x360 tragedia :/

Na necie można znaleźć rawy w wyższej rozdzielczości , jeśli chodzi o hardki to chyba nie jeśli się mylę to przepraszam smile

Prey.jpg

#22 2010-04-13 14:09:03

Qashqai
Użytkownik

Wersji bez cenzury chyba nie ma w lepszej jakości, a wersji z cenzurą nie warto oglądać XD XD

Qashqai.png

#23 2010-04-26 15:19:31

mlynek_pl
Użytkownik

ktoś jeszcze to tłumaczy? bo mam już 4epy raw, a napisów to nie ma

#24 2010-04-26 15:44:23

KieR
Użytkownik

~mlynek_pl, to lepiej poszukaj, bo ja widzę do 12 odcinków napisy.

tumblr_static_bug.gif

#25 2010-04-26 16:05:01

mlynek_pl
Użytkownik

tylko, że mam rawy epków nr 13, 14, 15 i 16. resztę już dawno obejrzałem

#26 2010-04-26 16:11:33

kralewna
Użytkownik

odcinki w wersji uncesored: 13, 14 i 15 są już z napisami angielskimi(wersja grupy chibi-Doki). A jakość wersji unc rzeczywiście tragiczna, bo innej nie ma.

Ostatnio edytowany przez kralewna (2010-04-26 16:11:50)

#27 2010-04-26 16:24:16

darthdragon
Użytkownik

Uncensored są tylko trzy 13, 14, 15. Prócz ostatniego to tylko fillery, więc nie ma się co spinać. Niedługo wrzucę, bo lirycs to nowego OP i ED nie widać. Jednak ważniejszy news jest taki, że już są Blu-ray! 3 pierwsze epki, plus 2 picture dramy. Je też zamierzam wrzucić. Cierpliwości ludzie, aż tak was ciągnie do tych cycków?

favoped_banner.jpg

#28 2010-04-26 16:29:46

Qashqai
Użytkownik

Cycki rox! Poza tym, to jest niezła komedia XD. Ostatnio tak się ociągali z tym 14 i 15 epem, ale jaka radość mnie wzięła, kiedy zobaczyłam dziś, że wreszcie wydali! <:3 chociaż w zasadzie mangi wcześniej trochę czytałam, to mogłam i rawiki obejrzeć... XD te filery z Sashą z amnezją też były w mandze xD

Qashqai.png

#29 2010-04-26 17:09:53

mlynek_pl
Użytkownik

nie do cycków tylko chce się dowiedzieć o co biega z tą ikoną co jej chcą heterycy

#30 2010-04-26 17:20:49

Sado
Użytkownik

mlynek_pl napisał:

nie do cycków tylko chce się dowiedzieć o co biega z tą ikoną co jej chcą heterycy

W tym momencie napłynęły mi łzy do oczu i prawie zaliczyłem facepalma. Wprawdzie obejrzałem ze 3 odcinki tego i zamierzam dokończyć, no ale żeby doszukiwać się tam jakiejś fabuły... no nie przesadzajmy. To tak jakby myśleć, oglądając Hatsu Inu: "Ciekawe jak się skończy? Ona wreszcie coś powie?! Już nie mogę się doczkeać!!!!111oneoneone". Z ciekawości (no dobra, z chęci zobaczenia cycków) zerknąłem do mangi, a co tam się dopiero wyprawia... tam to już żadnej cenzury u lolitek nawet nie ma, a co wyprawiają one jeszcze. Ot zwykły hentajec bez pokazywania tego i owego, byleby tylko w tv puścić. Z ciek... z chęci oglądnięcia kolejnych mlecznych fabryk nawet oglądnąłem sobie te dwa speciale... i muszę powiedzieć, że wywarły na mnie wrażenie! Były jeszcze gorsze od serii tv!

aaxbae.jpg

"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan

#31 2010-04-26 18:06:59

predini
Użytkownik

No widzisz, a jednak są ludzie którzy nawet takim gniotem dla czegoś innego niż cycki się zainteresują. Obejrzałem chyba 5 czy 6 pierwszych odc, wtedy nawet nie wiedziałem, że są z cenzurą. Nawet mi się podobało, ot takie lekko glupawe, lekkie anime na chwile. Potem przeczytalem chyba ten temat i ściągnąłem odc bez cenzury... szok. Fabuła i lekkość odeszły, a zostało bardzo "chamskie" ecchi-hentajo coś (czy chamskie to nie wiem bo nie oglądam takich tytułów ale mi się nie podobało). Usunąłem i zapomniałem.

#32 2010-04-27 03:39:53

trocin4
Użytkownik

Heretycy nie heterycy - to po pierwsze
Jak poprzednik napisal takze ogladalem pierwsze odc z cenzura. Wtedy sobie pomyslalem ze moze byc fajne, moze ciekawie sie rozkreci. Po obejrzeniu 2 odc bez cenzury odpuscilem sobie to anime. Lecz moze kiedys wroce do ogladania z cenzura - to po drugie.

#33 2010-07-18 17:32:21

dzadzar
Użytkownik

Wracając do wersji bez cenzury, są może jakieś rawy uncensored czy jedyna wersja uncensored to ten shit od chibi-doki/

#34 2010-07-18 18:40:45

Harz
Użytkownik

http://kira-fansub.blogspot.com/search/ … waser%20BD Tutaj masz, ale tylko pierwsze 3 epki.

Temee-0.png
"Why? Because Trolling is a Art!"
                                    ~Pablo Picasso

#35 2010-07-18 21:53:08

Tomeis
Użytkownik

Z prawej strony bloga pod kategorią kompletnych jest jeszcze vol 2 i jakieś specjalne odcinki, a jeszcze niżej jest  tag ("label") z 3 wiadomościami o qwaser.
http://kira-fansub.blogspot.com/2010/05 … -2-bd.html
http://kira-fansub.blogspot.com/2010/04 … ls-bd.html (ale w tym linki nie są aktywne?)

Trochę mnie dziwi to, że vol 2 został umieszczony May 31, 2010, a vol 1 June 2, 2010, jeśli wierzyć datom z bloga.

#36 2010-12-19 14:39:58

Kenshiro
Użytkownik

Niedawno wyszła w całości wersja Blu-Ray więc obejrzałem to anime i muszę przyznać, że ogólnie było bardzo dobre choć chwilami się psuło lecz co najgorsze miałem wrażenie jakby producenci celowo spłycali fabułę (i postacie) bo wszystko zanosiło się na lepsze.

Seikon no Qwaser to jest po prostu anime akcji (widziałem lepsze i znacznie gorsze) z dużą ilością specyficznego fanserwisu.

Fabuła muszę przyznać była ciekawa, postacie fajne i to są duże plusy tego anime tylko, że jak pisałem zabrakło chwilami powagi (nie zawsze powinni sobie kpić) i to co zrobili z Mafuyu w ostatnich odcinkach było jakąś żenadą.

Sam pomysł na walki był również zaletą gdyż nie widziałem jeszcze anime gdzie moc była jakimś pierwiastkiem chemicznym.
Co do sposobu pozyskiwania mocy to można się przyzwyczaić i w dużym stopniu zależy kto komu to robił bo nie zawsze tak samo się oceniało.

Na koniec ogólnie co do fanserwisu.

Jak wiadomo w stanowczej większości polegał na ssaniu  czy innych zabawach z piersiami. Oprócz tego było oczywiście więcej nagości choć co logiczne bez szczegółów.

Niestety jest jedna duża wada tego fanserwisu, a mianowicie chodzi o Katję.

Aż niemożliwe, ale to była jedyna bohaterka, którą ani razu nie pokazali bez ubrania. To znaczy pokazali z tym, że bez szczegółów czyli zakrywali włosami zarówno jej piersi jak i od tyłu. Szkoda gdyż była najładniejsza. W anime była jeszcze jedna płaska i ją pokazali, ale Katję nie.

Ciekawe czy to ze względu na wiek ? Jako jedyna była najmłodsza.

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … arid=11296

Z tego co czytałem ma być II sezon Qwasera, a ogólnie anime oceniam 7/10.

Zalety:
- ładna kreska
- dobra muzyka i świetne wszystkie OP/ED (ten drugi OP/ED miał lepsze sceny niż były w anime czyli właśnie ich nie było w anime).
- fajne postacie bo nie były irytujące więc dobrze oglądało się z nimi anime
- całkiem ciekawa fabuła choć zakończenie mnie zawiodło

Wady:
- chwilami przegięcie z udziałem głupiego fanserwisu (po co te wstrętne olbrzymie cycki)
- zdecydowanie żałosne spłycenie charakterów (celów, motywów) niektórych postaci i fabuły
- fanserwis nie powinien być bezpośrednią częścią fabuły (lecz dodatkiem), a w tym anime tak nie było

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-12-19 14:42:42)

#37 2010-12-19 19:10:08

dulu
Moderator

Kenshiro napisał:

Niestety jest jedna duża wada tego fanserwisu, a mianowicie chodzi o Katję.

Aż niemożliwe, ale to była jedyna bohaterka, którą ani razu nie pokazali bez ubrania. To znaczy pokazali z tym, że bez szczegółów czyli zakrywali włosami zarówno jej piersi jak i od tyłu. Szkoda gdyż była najładniejsza. W anime była jeszcze jedna płaska i ją pokazali, ale Katję nie.

Całe szczęście, że nie pokazali dziecka bez ubrania, to byłoby chore. Poza tym jakie piersi jej zakryli, skoro ona ma z dziesięć lat(a wygląda na osiem)?

#38 2010-12-19 20:46:14

spayker
Użytkownik

Sama animacja japońska mi się podobała, być może na końcowy efekt romansu.

Co do tego:

dulu napisał:

Całe szczęście, że nie pokazali dziecka bez ubrania, to byłoby chore. Poza tym jakie piersi jej zakryli, skoro ona ma z dziesięć lat(a wygląda na osiem)?

Uwierz mi, że w OVA pt. "Portret cesarzowej" (wersja od grupy Kira) pokazali Panienkę Kasię chwilę nago, na początku epu jak i w środku, gdzie ssała somę.

Ostatnio edytowany przez spayker (2010-12-19 20:46:35)

#39 2010-12-19 20:57:05

FAiM
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Z tego co czytałem ma być II sezon Qwasera

Biorąc po uwagę dość niedawną zmianę prawa w prefekturze Tokijskiej (a może i całej Japonii - nie pamiętam już dokładnie), nie byłbym tego taki pewien...

K5Cqyo6.png?1

#40 2010-12-19 21:04:50

spayker
Użytkownik

FAiM napisał:

...zmianę prawa w prefekturze Tokijskiej (a może i całej Japonii - nie pamiętam już dokładnie), nie byłbym tego taki pewien...

Co dokładnie zostało zmienione w prawie ? Chociaż dziwne jest to co piszesz, skoro po 20 października wydali OVA'ę, która zawiera elementy uncensored (tak wiem oni wydają do TV cenzored) krążki DVD/Blue-ray są przecież wydawane także na rynek. Tak więc kiedy dokładnie nastąpiła ta zmiana ? Teraz jakoś w przeciągu paru dni czy miesięcy ?
Użytkownik Kenshiro ma rację, na oficjalnej stronie Seikon no Qwaser został ogłoszony 2 sezon. Chociaż ciekawe czy mogą go to zmienić

Stopka forum

© Animesub.info 2024