Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Dlatego właśnie się zapytałem czy warto.
Ale masz racje.
Kontynuacja jest jak w drugą stronę.
Pomijając początek,to mamy rzeczywistość do uratowania.
Choć jak na mój gust zmiana z horru na thriller nieszczególnie wygląda.
Zamiast martwić co bedzie dalej, to zastanawiamy się jak zmienić to co będzie
Co do II sezonu to bym powiedział, że jest nawet lepszy niż I sezon. W I sezonie były prawie same tajemnice, a teraz zaczęto wszystko ładnie wyjaśniać. Mimo to nie zabrakło tych przerażających, okrutnych, dramatycznych scen. Wiele alternatywnych światów, rozwiązań (dorosła Rena w I odcinku) i wszystko bardzo ciekawe. Jedynie końcówka tego sezonu była lekkim przegięciem bo jakby zbyt dziecinna choć można przymknąć na to oko bo przecież kiedyś musieli wygrać.
10/10.
Ty chyba oglądałeś inną serie O_o 10/10 za gorszy i o zgrozo przewidywalny scenariusz , różnego rodzaju zdziecinnienia oraz pokiereszowania klimatu. Drugi sezon wygląda tak jakby twórcą zabrakło pomysłów, tak jakby stanieli przed widzami i rzekli
"Tajemnice i nowe pomysły się nam znudziły, teraz z grubej rury wszytko wyjaśnimy oczywiście wszytko do razu i tak by nie było za dużo ciekawych wątków. No i złagodzimy trochę formę serii wiec spodziewajcie się bzdurnych gagów i walki dzieci z komandosami, waszym dzieciom się to spodoba. Sezon ten dedykujemy wrażliwszym i głupszym widzą którzy z bardziej zawiłą fabułą sobie nie poradzą"
O ile pierwszy sezon miał w sobie klimat i fabułę która pozwalała na domysły i otwartą dyskusje to w tym sezonie tego niema (przemawia za tym min. fakt że ilość postów w temacie o pierwszym sezonie jest o wiele większa) co gorsze gdy dyskutuje/ rozmawiam na temat tego anime o ile pierwszy sezon jestem w stanie wybronić to jak drugi rozmówca mówi " no ale drugi sezon spieprzyli" muszę przyznać mu racje.
Z drugiej strony, jeśli ktoś miał dać temu anime 10/10 to tylko Kenshiro&Ledziux team.
BTW. wiedzę ze przeprowadzasz ofensywę.
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-08-05 18:01:28)
No cóż masz prawo do swojej opinii. Nie każdy musi lubić Higurashi. 10/10 to nie jest zawyżona ocena dla tak doskonałego anime.
Oba sezony mają bardzo podobny poziom czyli gdzieś tak w granicach jednego punktu czyli 9/10, 10/10.
Zresztą pisałem, że ostatnie odcinki można uznać trochę za przekolorowane, ale to tyle co nic więc oceny nie obniża.
PS:
Mam już dosyć twoich prowokacji Zgrzycie.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-08-05 18:38:00)
Mi tam się nie podoba. Leży na dysku chyba od roku i co jakiś miesiąc zmuszę się do obejrzenia kolejnego odcinku, żeby w końcu to skończyć i nagrać na płytkę
Pierwszy był dużo lepszy, chociaż końcówka też mi się nie podobała.
Zresztą pisałem, że ostatnie odcinki można uznać trochę za przekolorowane, ale to tyle co nic więc oceny nie obniża.
Tak faktycznie koniec jest mało istotny tak samo jak orgazm podczas seksu, albo nie to jest bardzo istotne.
Początek może być do niczego jak kiepskie pierwsze spotkanie ale jeśli na końcu jest nagroda a droga była znośna wtedy warto.
W drugim sezonie mamy taki sobie początek, nudną drogę i śmieszny koniec w sensie negatywnym. < coś jak polskie komedie romantyczne>
Mam już dosyć twoich prowokacji Zgrzycie.
BTW. Wisi mi to
EDIT: Kensai ale to JA decyduje jak mnie nazywać! Język polski nie będzie mi dyktował jak chce być nazywany a jak będzie się stawiał zgłoszę to modkowi! I będzie ban na odmianę przeze przypadki!
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-08-05 21:44:30)
Wydaje mi się, że nicki podlegają normalnej odmianie przez przypadki, więc musisz się przyzwyczaić
EDIT: Kensai ale to JA decyduje jak mnie nazywać! Język polski nie będzie mi dyktował jak chce być nazywany a jak będzie się stawiał zgłoszę to modkowi! I będzie ban na odmianę przeze przypadki!
Khem chciałabym zauważyć, że również nazywasz go w sposób jakiego sobie nie życzy. A jak to mówią, kto mieczem wojuje od miecza ginie!
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
czy wy ludzie musicie tak wszystko na serio brać xD Jak Ledziu... twu... Szanowany Pan Kenshiro stwierdził w wiadomości na PW "W jaki sposób do mnie należy się zwracać to ja decyduję, a nie jakaś społeczność ansi." (w tym chyba modki).. a jako że absurdy w modzie ja nie życzę sobie by społeczność ANSi odmieniała mój nick przez przypadki. I każdą próbę takiej obrazy będę zgłaszał ^.^ od co ja też chce trochę naskarżyć. Bo jak Szanowany Pan Kenshiro może żądać jak się do niego zwracać to ja też chce!
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-08-05 23:34:33)
Ależ oczywiście Szanowny Panie Zgrzyt, ma Pan takie prawo Na ANSI wszyscy są równi wobec Karzącej Ręki Moderatora, no chyba, że nie są
A do prywatnych PW wglądu nie mamy więc niestety nie mogę wiedzieć czyje to słowa
A teraz koniec OT, wracamy do dyskusji na temat Higurashi.
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5