Nie jesteś zalogowany.
Nie znalazłem tematu o tej serii, a mam pytanko Czy mógłby mi ktoś napisać, w jakiej kolejności mam oglądać poszczególne serie, filmy? Będę bardzo wdzięczny
W takiej w jakiej wychodziły.
Seria zacna ale daruj sobie oglądanie serii revolution i revolution-R bo to złoo i profanacja. BTW. nie wiedziałem ze Lost Universe jest w tym samym uniwersum O_o (a tego starocia dobrze wspominam)
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-08-07 21:32:50)
Seria zacna ale daruj sobie oglądanie serii revolution i revolution-R bo to złoo i profanacja. BTW. nie wiedziałem ze Lost Universe jest w tym samym uniwersum O_o (a tego starocia dobrze wspominam)
Slayers zawsze był i jest komercyjny, tylko po prostu w czasach dobroci anime, czyt. lata 90-te, była to seria dobra. Nie, że każdemu podpasowała, bo to logiczne, że nie, ale była serią dobrą.
Zaś nowe, czyt. Revolution, Srewolutjon, to taki kał i szajs, że nie polecam oglądać. Nie chodzi o to, że zaczęli robić serię komputerowo, bo to nawet lepiej, ale zaniżyli fabułę tak drastycznie, że podpada ona pod optimum najgorszych debili na świecie...
Slayers Revolution było bardzo fajne. Szczególnie ostatnie odcinki gdyż pokazali świetną akcję. Natomiast Evolution-R było znacznie gorsze. Końcówka to już prawie parodia.
Jednak z całego Slayers zdecydowanie najlepsza była seria Next.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-08-08 00:32:46)
Ważne, byś oglądał serie telewizyjne chronologicznie, tj. Slayers > Slayers Next > Slayers TRY > Slayers Revolution > Slayers Evolution-R.
Serie OAV, tj. Slayers Excellent i Slayers Special możesz obejrzeć kiedy ci się podoba, nie są one powiązane z seriami TV, choć mówią o wydarzeniach wcześniejszych.