Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10
Po nieomal 3 latach przedstawiam kolejną aktualizację poradnika
Ma się tę prędkość.
Poradnik Anime
Pozdrawiam
P.S.
Analizując poradnik wygląda na to, że moment mojego największego zaangażowania w anime ( tłumaczenie i oglądanie )
przypadała na złote lata anime 2002-2007. To się nazywa mieć fart.
Dla porównania ilość anime zaliczana przez mnie do świetnych:
Rok 1995, Rok 1996 - 3
Rok 1997, Rok 1998 - 5
Rok 1999 - 5
Rok 2000 - 2
Rok 2001 - 5
Rok 2002 - 9
Rok 2003 - 9
Rok 2004 - 12
Rok 2005 - 6
Rok 2006 - 12
Rok 2007 - 7
Rok 2008 - 6
Rok 2009 - 3
Rok 2010 - 1 ( jak na razie)
Ostatnio edytowany przez mbell (2010-08-24 17:25:01)
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Popraw link do poradnika, tzn. zmień rozszerzenie z .php na pdf.
Druga sprawa: zacząłem tworzyć poradnik według pewnego schematu a później od niego odbiegłeś (lub porzuciłeś). Początkowo pisałeś w których paczkach są dane tytuły lub jest na nie licencja. I tu właśnie trzeba by zaktualizować, bo licencja już jest na "Millenium Actress", które znajduje się w paczce nr 2.
Co do doboru tytułów, to w części "Inne anime na które warto zwrócić uwagę" powinno się znaleźć uznawane przez niektórych za kultowe Higurashi no Naku Koro ni" oraz "Hellsing" OAV.
Wybór anime jakie prezentuję jest absolutnie subiektywny. Nie twierdzę przez to, że w danym roku nie ma
innych anime które warto zobaczyć. Nie jest to też wynik rankingu popularności tych anime.
Są to moje opinie z którymi można się zgadzać lub nie.
Więc dajcie sobie spokój, że nie ma tam waszego ulubionego animu. Mnie dziwi brak anime z roczników poniżej 1995 roku i jeśli poczułbym moc, to zrobiłbym własną wersję.
Postanowiłem trzymać się zasady, że wypowiadam sie jedynie na temat anime , które widziałem. Jak nie widziałem to nie ma co pisać , że słyszałem że dobre.
Bakemonogatari właśnie oglądam i mam mieszane uczucia. Z jednej strony jest to na pewno anime nietuzinkowe, interesująco zrobione, z drugiej strony bohaterowie mnie z lekka drażnią. Pooglądam , może się przekonam . Z pewnością trafi do polecanych.
gg - już działa
Aktualnie oglądane :
W tabelce masz podane Komonozume
Ogolnie momentami niektóre opisy niezbyt zachecaja. Są zbyt... ogólnikowe?
Brakuje mi też kilku tytułów, ale każdy ma inny gust ;]
Szkoda też, że do kilku anime nie ma opisu. Głównie chodzi mi o Gungrave, bo przez polowę epków seria jest wg mnie naprawdę niezła.
Mnie dziwi brak anime z roczników poniżej 1995 roku i jeśli poczułbym moc, to zrobiłbym własną wersję.
A rób, chętnie obejrzę.
"Skazany na zajebistość"
Super poradnik, dzięki
Poradnik sobie pobrałem z ciekawości i muszę przyznać jest dość ciekawy ale przy kilku tytułach zapomiałęs dopisac ze jest już zlicencionowane
Sennen Joyuu
Last Exile
Gunslinger Girl
Planetes
.Samurai Champloo
Ergo Proxy
Black Lagoon
Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
Michiko to Hatchin
To tyle co za uwarzyłem
Zarathustra napisał:Mnie dziwi brak anime z roczników poniżej 1995 roku i jeśli poczułbym moc, to zrobiłbym własną wersję.
A rób, chętnie obejrzę.
O tak. Ja również.
Lupin, he's a nice man. Why he's cool, you know, he uses his walther. Yeah, the machine cries, bang bang.
Ogolnie momentami niektóre opisy niezbyt zachecaja. Są zbyt... ogólnikowe?
Nie chcę się rozpisywać, bo informacja ma być szybka.
Niestety czasem trudno powiedzieć o czym jest dane anime w kilku słowach.
A muszę iść na kompromis 1-2 zdaniowy.
Czasami też mam wenę a czasami nie
Ostatnio edytowany przez mbell (2010-08-25 14:05:16)
gg - już działa
Aktualnie oglądane :
Jak zwykle źle się wyraziłem, chodziło mi o to, że jeśli się komuś nie podoba niech zrobi swoją wersję.
Ale żeby teraz nie uciekać przed odpowiedzialnością wykonam jakąś pierdółkę, chociaż zapewne w innej formie.
Jakby co, proszę odwiedzić temat z LoGH, gdzie może za miesiąc to wrzucę.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10