Nie jesteś zalogowany.
Jak nie były jak były Ja bynajmniej miałam wszystkie moje wiadomości wrócone
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
No bez jaj... ANSI nie działało przez chyba cały dzień, a nikt nie pisze o co kaman. Mam nadzieję, że to jakieś "testy" przed nową wersją serwisu. No i jeszcze ta skrzynka odbiorcza... atak hakerów, czy co?
Nie wrócą wiadomości? :| No to ściana ze mną...
Szkoda...
Wiadomo że modki mają lepiej xD
Nie wiem czemu ale niektóre posty pochodzą z przyszłości. mam na zegarku np. 13:27 a post jest z 13:34
<nawet ten post jest z przyszłości O_o>
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2010-08-29 13:46:01)
lilith_ napisał:Jak nie były jak były Ja bynajmniej miałam wszystkie moje wiadomości wrócone
Trzeba było się nie przyznawać. Zaraz się okaże, że modom wróciły, a zwykłym userom nie. xD
Lil pisze o tej poprzedniej akcji (z maja 2009), gdzie wszystkie wiadomości poleciały, ale później zostały przywrócone; nie wiem, czy wszystkich, ale mi przynajmniej tak i muszę zauważyć, że modkiem nie jestem .
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Nie zostały przywrócone wszystkie, bo brakło dnia lub dwóch, coś koło tego. Jak ktoś korzysta z pm od czasu do czasu to mógł nie zauważyć, mi wtedy poleciały dość ważne wiadomości.
narzekacie, pw nie jest do przechowywania ważnych wiadomości.
narzekacie, pw nie jest do przechowywania ważnych wiadomości.
Ale tu nie było mowy o starych wiadomościach, tylko właśnie tych z okresu ostatnich dni przed wywaleniem się serwera.
Już wcześniej znikały wiadomości z PW lecz pojawiały się znowu. Tym razem też tak na pewno będzie bo przecież nie znikną na stałe.
zmora150 napisał:narzekacie, pw nie jest do przechowywania ważnych wiadomości.
Ale tu nie było mowy o starych wiadomościach, tylko właśnie tych z okresu ostatnich dni przed wywaleniem się serwera.
Stało się tak najpewniej, dlatego że backup nie jest robiony codziennie. Te wiadomości, które nie zostały przywrócone musiały po prostu nie zostać zapisane
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
Witam,
wczorajsza awaria nie wynikła z powodu braku miejsca na serwerze - mamy go jeszcze sporo, zresztą skrypt backupujący ANSI czyści też stare backupy, więc ryzyko, że kopie zapasowe zapchają nas dysk jest bliskie zeru.
Nie znam dokładnej przyczyny wczorajszego błędu. Nie dało się zapisać nowych plików sesji etc. po restarcie serwera i wywaleniu pamięci podręcznej wszystko (poza wiadomościami) wróciło do normy.
Wiadomości wróciły przed kilkoma minutami - "zacięła się" tabela (w bazie danych), które je przechowuje.
Backupy są robione co dwa dni, więc nigdy nie będzie tak, że coś zniknie nam raz na zawsze Najwyżej trochę potrwa zanim naprawię jakiś błąd i przywrócę kopie zapasowe.
Imperare sibi maximum est imperium
wczorajsza awaria nie wynikła z powodu braku miejsca na serwerze
No to dlaczego wywalało "disc quota exceeded"? :< Na pewno jakaś rzecz przekroczyła przydzielone jej miejsce.
Ostatnio edytowany przez Oin (2010-08-29 17:24:13)
Minds are like parachutes. Just because you've lost yours doesn't mean you can borrow mine.
Wróciło mi wiadomości z PW xDD
Wróciło mi wiadomości z PW xDD
To chyba dobrze, nie? Taki w końcu był cel
No ba, że dobrze. Ale w sumie już się pogodziłam, że ich nie odzyskam, a tu taki suprise xD Miło strasznie
A w ogóle to co się stało? Zabrakło miejsca na serwerze?
Mi też wróciło, a nawet więcej, dostałem z powrotem nawet te które skasowałem wcześniej
Ostatnio edytowany przez ksenoform (2010-08-29 18:44:07)
No to dlaczego wywalało "disc quota exceeded"? :< Na pewno jakaś rzecz przekroczyła przydzielone jej miejsce.
Jakaś ściema, na dzień dzisiejszy używamy zaledwie 23% zasobów przestrzeni dyskowej, że się tak wyrażę.
Imperare sibi maximum est imperium
A może to atak MocheroHakerów @_@ trzeba postawić krzyż na asni by było bezpieczne.
I oby takich akcji z niedziałającym ANSI było coraz mniej <i aby szukajka napisów dobrze działała>