Nie jesteś zalogowany.
to ja proszę coś podobnego do Nany ! Złapało mnie ostatnio na anime tego typu:)
Paradise Kiss, Kerashi Kanojou no Jinou.
becka znam dzięki na pewno skorzystam
Szukam czegoś w stylu/na poziomie Darker than black albo Black lagoon. Czyli czegoś z porządną akcją, bo ostatnio same spokojne animce oglądam i już mnie to nudzi. Byle nie mecha.
Ty dulowaty userze!
Durara i Katanagatari?
Durarę widziałam, Katanagatari mnie zniechęciło po pierwszym odcinku.
Ty dulowaty userze!
Może Kemonozume, Outlaw Star, Gungrave lub Speed Grapher?
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Nie wszystkie są z podobnych okresów czasowych (chodzi mi o czas akcji), ale moim zdaniem jest tam mniej lub bardziej "porządna akcja".
Blood+
Basilisk: Kouga Ninpou Chou
Canaan
Claymore
Ga-Rei -Zero-
Kara no Kyoukai (wszystkie filmy)
Phantom ~Requiem for the Phantom~
Shikabane Hime
Witch Hunter Robin
Ja bym to widział jakoś tak:
Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto
Blood+
Claymore
D.Gray-man
Devil May Cry
Fate/Stay Night
Gantz
Get Backers
Noir
Trinity Blood
Witchblade
Dobra, dzięki, wybiorę sobie coś z tego
Ty dulowaty userze!
Szukam czegoś w stylu/na poziomie Darker than black albo Black lagoon. Czyli czegoś z porządną akcją, bo ostatnio same spokojne animce oglądam i już mnie to nudzi. Byle nie mecha.
Ale serie z mechami zawierają zwykle bardzo wartką i dobrą akcję, trzeba poszerzać horyzonty.
Sprawdź Tetsuwan Birdy Decode, fajne anime (żenujące wyniki sprzedaży w Japonii i brak szans na trzeci sezon są tego najlepszym dowodem).
Warto też obejrzeć wcześniejszą czteroczęściową OVA, ale nic nie stracisz jak zaczniesz od razu serię TV.
Spragniony jestem czegoś epickiego na miarę sagi Seikai no D/M/S, a przynajmniej czegoś tak dobrego jak Kidou Senkan Nadesico. Gundamy, Macrossy i Legend of the Galactic Heroes nie biorą udziału w konkursie. Wprawdzie mam pościągane, ale na razie jeszcze trzymam je w czerwonej, metalowej szafeczce z szybką, na której widnieje napis: stłuc w razie ostateczności. Jeszcze nie czuję się godzien, by móc sięgnąć po te tytuły.
Acha, jako dewiant romansideł zaklinam was na wszystko, bez tego być tu nic nie może wymienione!
Widziałem już:
hm może Soukyuu no Fafner: Dead Aggressor (Fafner).
Jakoś wybitnie epickie może i nie jest, ale serię TV, jak i kinówkę/speciala oglądało się dość przyjemnie.
Ostatnio edytowany przez Isao (2010-09-03 09:40:48)
Pierwszy Gunbuster?
Dzięki chociaż za tyle chłopaki. Ten Fafner faktycznie wygląda w porządku i powinno być dobrze, dlatego specjalnie dla Ciebie dodatkowe dzięki gratis.
Poszukuję jakiegoś tasiemca z gatunku shounen, komedia lub z innego wartego uwagi (ale nie mechy).
Obecnie oglądam:
- Naruto
- Bleach
- One Piece
- Katekioshi Hitman Reborn
- Fairy Tail
Yuu Yuu Hakusho
日本はきれいなです. 日本女の子にも..