#1 2005-10-06 19:32:23

DragonsFilms
Użytkownik

TENJOU TENGE???

Ostatnio obejrzałem TENJOU TENGE (Serial i OVA) i to anime bardzo mi się spodobało. Niestety czuje pewien niedosyt smile_big
Chciałbym wiedzieć czy wyszło już coś jeszcze (słyszałem że film ale nikt tych informacji mi nie potwierdził).
A i jeśli jest już film to proszę o jakieś linki.

Z góry dzięki za info.

#2 2005-10-06 19:35:07

MaX
Użytkownik

Odp: TENJOU TENGE???

Jest jeszcze "Tenjou Tenge Past chapter" czy jakoś tak. To jest kompilacja retrospekcji z serialu TV. Nie ma nowych scen. Polecam używanie opcji "szukaj" (sam kiedyś się o Tenjou Tenge pytałem)

#3 2005-10-06 19:36:13

Supprzem
Użytkownik

Tak to prawda wyszedł film: Tenjou Tenge: The Past Chapter. Jednak ja go nie polecam prawie wszystkie sceny były w serialu. zobacz sobie na AniDB

mod-vs-spam.gif

#4 2006-02-06 12:22:58

SiwyCZR
Użytkownik

Yo mam pare pytaniek mam nadzieje, ze ktos mi odpowie
1.Czy wiadomo cos o wydaniu cos oprocz seri Tv, OVA i MOVIE bo jak wiedziecie to jak sie skonczylo to raczej nie bylo zakonczenie a poczatek kontynuacji.
2.Czy Manga ma ta sama hisotorie co Anime
3.Jezeli tak to konczy sie w tym samym miejscu czy dalej
4.Manga sie juz zakonczyla czy autor wydaje kolejne chaptery?

The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody

#5 2006-02-06 12:44:50

Winged
Użytkownik

Od razu zaznaczę, że pewny odpowiedzi nie jestem. smile

1) Ja nie wiem, ale, że manga idzie dalej to pewnie coś zrobią.
2) Nie jestem pewny, ale raczej tak
3) Jeśli się nie mylę w żadnym z punktów to biegnie dalej.
4) Nie, w Japonii obecnie jest 13 tomów i nie jest to seria zakończona.

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#6 2006-02-16 12:13:06

bager
Użytkownik

Ja uważam Tenjou Tenge za najlepsze anime jakie kiedykolwiek widziałem. Ciekawa fabuła, fajni bohaterowie (Aya, Maya, Nagi, Bob itd.) i walki. Dobre połączenie gatunków: romans, dramat, komedia, sztuki walk i szkolny (przynajmniej mi się takie połączenie bardzo podoba). Dla chętnych jest tutaj trochę informacji o tym. Denerwuje mnie niestety jedna rzecz - kiedy skończą tą serię! Wie ktoś może? W tym roku, w przyszłym? Co wy sądzicie o tej serii?

#7 2006-02-17 00:17:58

Miszczu_beer
Użytkownik

Jak dla mnie to seria jest zajebista ale kilka zwłaszcza fabuła taka zamotana ale da sięzrozumieć ... jedyne co mnie denerwowało w serii to walka w kręgielni, wszystko jak na spowalniaczu z most wanted gdyby były jakieś szybsze scenki a to wszystko w zpowolnonym tempie ale potem jak już zaczeły sięopowiadania z przeszłości to normalnie już nie mogłem się oderwać od monitora co do kontunuacji to gdzieś czytałem ze mają być kolejne chmplery mangi... a anime nic nie słyszałem

#8 2006-02-17 00:30:19

white_diem
Użytkownik

heh tez o to niedawno pytalem a filmu PAST CHAPTER nie polecam nie chodzi tu o to ze wszystko z anime wziete ale strasznie daremnie posklejane brakuje pewnych scen budujacych klimat i ogolnie kicha lepiej zostac przy serii

#9 2006-02-17 09:23:43

bager
Użytkownik

Nie rozumiem po co powstało to PAST CHAPTER. Teoretycznie, żeby zrozumieć serię tym którym się nieudało ale wątpię żeby to się nadawało do tego. Zgadzam się z white_diem że nie było zbyt dobrze posklejane. Zamiast tego mogli zrobić dalsze części Tenjou Tenge.

Stopka forum

© Animesub.info 2024