Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Za dużą przestrzeń zajmują banery, ankiety i inne pierdoły. Na tego typu stronach wolę czytać, niż patrzeć na wciąż te same kolorowe obrazki. Dwoma słowami - do bani.
No i strona wygląda jak zerżnięta z setek innych o podobnej tematyce. Nawet zostały napisy w jakimś dziwnym języku...
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2010-09-06 10:48:44)
@Sir_Ace żartujesz prawda? O lorem ipsum poczytaj na wiki i zastanów się nad swoją niewiedzą. Ja podaję konkrety i proszę o konkrety, jeśli grafika jest "zerżnięta" podaj konkretny link, do konkretnej strony.
Lay został wykonany na "personalne" zamówienie, według wytycznych i nie ma prawa być plagiatem.
Co do samego rozmieszczenia elementów to strona główna będzie pełniła tylko rolę "informacyjną". Będą zamieszczone informacje o najnowszych wpisach do biblioteki, recenzji, forum, galerii i wszelkiego rodzaju głosowań. Dopiero z niej będzie można przenieść się na konkretne podstrony z treścią właściwą, gdzie niemal cały top zniknie.
I po co się tak unosić? Jestem szarym człowiekiem, nie studiuję projektowania stron ani redakcji tekstu, więc ciężko wymagać ode mnie wiedzy specjalistycznej. Nie twierdzę też, że strona jest zerżnięta, tylko wygląda jak setki innych stron. Żadna rewolucja, nic nowego, niczym się nie wyróżnia na plus - jest wręcz bardziej oczojebna od reszty (wspomniana przewaga obrazków nad treścią).
No i ja tu opisuję własne odczucia. Chcesz konkretów - zgłoś się do specjalisty od projektowania stron albo napisz do TVN-u, a nie pytaj o zdanie plebsu.
@Sir_Ace właśnie o to chodzi, że nie masz wiedzy na temat projektowania, a na podstawie standardowych treści użytecznych przy tworzeniu layout'ów stwierdzasz, że "wygląda jak zerżnięta z setek innych o podobnej tematyce. Nawet zostały napisy w jakimś dziwnym języku...". Tym zdaniem jednoznacznie stwierdziłeś, że strona została "skopiowana" bo jak mam rozumieć, że są na niej teksty z innej strony?
Nie unoszę się, odniosłem jednak wrażenie, że ty pijesz wrogością.
Pierwsza część Twojej wypowiedzi jest dla mnie jak najbardziej pomocna i dziękuję Ci za nią.
Niemniej ciężko jest w dzisiejszych czasach zaprojektować coś oryginalnego. Nie da się już bardziej "zwymyślić" układu modułów na stronie. Z założenia grafika miała być jak najprostsza. Stawiamy głównie na treść, ale jednocześnie grafika strony nie może wywoływać negatywnych czy obojętnych uczuć.
Co do samych obrazków, to tak jak wspominałem, to tylko strona główna, skrzyżowanie z dużą ilością świateł i znaków, skąd userzy będą mogli wybrać w którą stronę chcą dalej podążać.
Zresztą po to zamieściłem tutaj ten projekt, by wiedzieć co trzeba zmienić. I chcę wiedzieć co sądzi o niej, jak się wyraziłeś "plebs", bo też do niego należę i dla Niego oraz dla Siebie tą stronę tworzę.
Ostatnio edytowany przez Robert-san (2010-09-06 11:54:48)
zerżnięta jak cholera
- grafika jak na setkach innych stron
- układ strony jak na tysiącach innych stron
- tematyka jak na setkach tysięcy stron
Nic nowego
Niemniej ciężko jest w dzisiejszych czasach zaprojektować coś oryginalnego. Nie da się już bardziej "zwymyślić" układu modułów na stronie. Z założenia grafika miała być jak najprostsza. Stawiamy głównie na treść, ale jednocześnie grafika strony nie może wywoływać negatywnych czy obojętnych uczuć.
możesz się pokusić na stronę która będzie jak książka z wielką ilością animacji, javascriptu, flasha itp wyskakujące, pływające okienka pełno bajerów, nasrane do oporu >> takiego ludzie jeszcze nie zrobili (bo nikt by na to nie wlazł)
Ostatnio edytowany przez zmora150 (2010-09-06 12:03:34)
zrób coś w stylu filmweb i ich kokpit.
Panie Robercik, dzisniesz pierdoły jak mało kto.
Nie napisał Ejs, że z innej strony, tylko że zostały napisy, które być może użyłeś sobie do tymczasowego wypełnienia miejsca na treść i nie usunąłeś. W końcu "lorem ipsum" też się po to wykorzystuje. A samo to "lorem ipsum" - będąc na stronie, która już działa dla ludzi - wygląda tragicznie. Wystarczy napisać, że "podstrona w budowie" i nikt nikogo się nie czepia.
Dobra, nie będę Ejsa bronił, bo przecież sam potrafi, a mnie też nie chce się tu filozofować jak w przypadku NHK.
@Hatake jaka działająca strona? Toż to tylko lay jest
"...tymczasowego wypełnienia miejsca na treść i nie usunąłeś. W końcu "lorem ipsum" też się po to wykorzystuje. " - a co ja napisałem?
I proszę nie udziwniać mojego nicka, nie tego dotyczy temat.
@zmora150 konkretne linki proszę. Bo nie wiem co jest zerżnięte. To że top jest na górze, jest prawa, lewa i środkowa kolumna? Grafika zerżnięta? Naprawdę proszę podajcie mi linki bo strona była zlecona grafikowi i plagiat nie może wchodzić w grę.
"-tematyka jak na setkach tysięcy stron" - pytając Was we wcześniejszych postach o zdanie na temat braków w tym dziale stron otrzymałem wyraźne wrażenie, że mimo tych tysięcy stron braki są.
Przecież nie będę tworzył strony o hodowli kotów syjamskich, uprawy ziemniaka czy gęstości występowania lwa teksańskiego, bo bladego pojęcia o tym nie mam, a zresztą nie interesuje mnie to. Jeśli strona będzie ciekawa to użytkownicy się znajdą, jeśli nie to padnie, mówi się trudno, ale satysfakcja zawsze jakaś będzie.
Na razie proszę tylko o ocenę graficzną, treści nie ma więc zwyczajność lub też nie portalu zostawimy na później.
Ostatnio edytowany przez Robert-san (2010-09-06 12:50:12)
Lay ogólnie ładny i czytelny, tylko wszystkim chodzi o to, że takich jest dużo. Ogólnie niczym się nie wyróżnia wśród innych layoutów, jedyne dzięki czemu chyba ta strona mogłaby się wybić to dobra zawartość . Swoją drogą, jeśli chcesz, żeby stronka już samym designem się wybiła, to może warto spróbować czegoś w tym stylu http://www.2advanced.com/
@wolume oj strona we flashu to masa pracy i do tego każda modyfikacja to duże przedsięwzięcie. To że jest czytelny i ładny już mnie satysfakcjonuje bo takie miał zadanie spełniać. A co do rozmiarów, to ten top będzie jeszcze zagospodarowany, ale jak już pisałem to jest tylko skrzyżowanie
Dziękuję za opinię
Nie udziwniam, zdrabniam tylko.
No, napisałeś, zaiste. Ale co w związku z tym?
Ja nawet na stronę nie zaglądałem, tylko przeczytałem temat i odpisałem na to, co było zawarte w twoim i Ejsa poście.
EDIT: Okej, przewinąłem sobie na stronę wcześniej i faktycznie, podałeś tylko link do laya w jpg. Zwracam honor, a Ejsowi się pokićkało. xD
Ostatnio edytowany przez Hatake (2010-09-06 15:39:01)
Podaję tylko link do .jpg bo najpierw chcę wprowadzić wszelkie poprawki, a tych z tego co czytam będzie dużo, więc szkoda by było wykonywać 2-3x tą samą robotę
A co do zdrabniania imienia, to uwierz że każda jego odmiana to antonim w zestawieniu z moją osobą ;P
Mamy już bardzo wstępny projekt grafiki na stronę główną. Top będzie zmieniony na 80%, kilka drobniejszych elementów też, ale to też zależy jakie będą wasze opinie.
Raz zapewniasz, że liczyć się będziesz z cudzymi opiniami, a następnie unosisz się, gdy ktoś bazując na swojej subiektywnej opinii wskazuje niedoróbki. Czegoś tu nie kminię...
Edycja:
Z czytaniem ze zrozumieniem jak widzę też masz problemy.
Nikt ci plagiatu nie zarzucił, tylko podążanie z głównym nurtem nakierowanym na nastolatki, dla których ważniejsza jest forma a nie treść... Użycie sformułowania "jak" jest tożsame ze stosowaniem "prawie". A prawie robi różnicę...
Ostatnio edytowany przez jinjej (2010-09-06 19:34:30)
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
poza tym, nie możecie podawać coś w stylu "coś podobne do tego" , "coś podobne do tamtego" Tutaj każdy czy prosty głupek czy krzywy geniusz, zasiadając przed portalem powinien powiedzieć "to jest podobne do...............niczego!" I wtedy osiągniesz portal idealny = niemożliwe.
Plan masz ambitny, ale wydaje mi sie że z wykonaniem będzie gorzej, ugniesz się i pójdziesz na skróty.
Ostatnio edytowany przez Boomerek (2010-09-06 17:00:51)
Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę! || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||
Robert-san napisał:Mamy już bardzo wstępny projekt grafiki na stronę główną. Top będzie zmieniony na 80%, kilka drobniejszych elementów też, ale to też zależy jakie będą wasze opinie.
Raz zapewniasz, że liczyć się będziesz z cudzymi opiniami, a następnie unosisz się, gdy ktoś bazując na swojej subiektywnej opinii wskazuje niedoróbki. Czegoś tu nie kminię...
Nie unoszę się i nikogo nie ganię za jego krytykę wobec lay'a. Podjąłem tylko dyskusję z @Sir_Ace który stwierdził, że lay jest plagiatem. Później już tylko wspominałem o tym, że top będzie zmieniony, ale nie jego rozmiar a grafika, ponieważ będzie on jeszcze zagospodarowany, a na stronie głównej nie będzie dużo treści.
@Boomerek większość wypowiedzi zawiera sformułowanie "podobne do", "jak wszystkie inne o tej tematyce", ale nikt nie podał konkretnego linka. Naprawdę nie wiem jak można stworzyć "coś nowego" jeśli chodzi o układ strony. Takie umiejscowienie modułów i paneli jest najwygodniejsze i najczytelniejsze dla użytkownika, więc nie ma sensu udziwniać. A jeśli już, to proszę o konkrety co dokładnie jest nie tak, bo argument "nic nowego, strona jak wszystkie inne" wnosi do dyskusji tyle co nic.
Co do planów i wykonania, to zazwyczaj mają to do siebie, że odbiegają od początkowych założeń Niemniej uważam, że każdy z nas ma w naturze dążenie do doskonałości i to samo chcemy osiągnąć w swoich przedsięwzięciach. Moim zdaniem to dobra cecha i chodź zdaję sobie sprawę, że nie wszystko będzie tak jakbym chciał, to będę dążył do tego by efekt końcowy był możliwie bliski moim założeniom.
Strona na pewno nie wystartuje w tym roku. Myślę, że moje umiejętności programistyczne, talent grafików ze mną współpracujących i redaktorów którzy będą pisać dla portalu będą wystarczające by stworzyć coś fajnego i wpadającego w gusta, chodź części z Was i innych zapaleńców tej tematyki
Ostatnio edytowany przez Robert-san (2010-09-06 18:29:35)
Może mi ktoś wyjaśnić, po co komu takie wielgaśne topy... bo żeby używać scrolla by ujrzeć właściwą treść, to jakieś nieporozumienie.
Mówisz, że jedynie na stronie głównej. Hm... osobiście omijam takie strony szerokim łukiem - a raczej skreślam je z góry, nie patrząc nawet na treść.
I czemu nagłówki są po angielsku? o.0
@FAiM dla wygody grafika i mojej Tłumaczymy angielskie moduły, ale ich nazwy pozostają bez zmian (na chwilę obecną, użytkownicy będą mogli wybrać między wersją językową), dlatego to służy do rozpoznania co i gdzie.
Top jest duży, żeby rzucał się w oczy, oraz po to by zmieścił się tam panel logowania oraz szybki pasek ogłoszeń/newsów. Jednak widzę, że będzie trzeba poddać to minimalizacji.
Ostatnio edytowany przez Robert-san (2010-09-06 19:54:28)
Czyli jednak kolejny serwis o Bleachu? Taaak , tego nam naprawdę brakuje...
@Wolfram poczytaj troszkę wcześniejszych postów
Albo lepiej napiszę ponownie tutaj co i jak.
Plan jest taki by portal obejmował tematyką jak najszerzej pojętą mangę i anime, plus ewentualnie dział o samej Japonii. Biblioteka, recenzje, download - wszystko to zarówno dla mangi jak i anime, z pełną interakcją z użytkownikiem.
Oczywiście strona na starcie nie będzie pusta, postaramy się zamieścić tyle danych ile tylko się da, ale dalszy rozwój portalu będzie zależał od aktywności użytkowników.
Obecna grafika jest zaczerpnięta tylko z Bleach, dlatego od razu wspomniałem, że top zostanie zmieniony, bo grafik się w swoim zamiłowaniu do shinigami rozpędził.
Najlepszy wygląd strony głównej w świadku a&m: adres. Brak zbędnego szajsu typu wielkie topy, radia, kolorowanki itp., wszystko widoczne, ładne, zgrabne i niepowtarzalne. Zróbcie coś w tym stylu i od razu macie +2 na starcie.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna