#1 2010-09-06 22:22:12

LagoonCompany
Użytkownik

Highschool of the Dead

Ponieważ nie mogłem znaleźć takiego tematu, zakładam jezor

Otóż to jedna z ostatnich 'perełek' sezonu, trochę to dziwne

Po za Świtem, nie bylo w tej materii nic ciekawego, nie mówiąc juz o naszym kawalku Hobby
Anime całkiem niezłe, w dodatku o Żywych Trupkach smile
Co prawda, trochę szarpie, jakby autorzy nie mogli odpalic silnika...
Tu Hentaj, tam akcja, trochę smutków i uniesień, misz-masz prosze państwa jezor

Swoja drogą, jestem bardzo ciekaw 10 ep, ale napisow ni mo

Pokaż spoiler

Całkiem nieźle wychodzi główny bohater, szczególnie po złamaniu psychiki naszej samurajki jezor
Ale dopiero na zakończenie wychodzi jaki z niego ładny ch&^%
Bardzo bym się ucieszył, gdyby jednak z nią został...
Jak sądzicie co robili na tym wyciemnieniu w Świątyni?
Sex? Całus? Tulawka?

sk1HmOJ.gif
filazaf.jpg
[CENTER]13.jpg[/CENTER]

#2 2010-09-06 22:36:03

FAiM
Użytkownik

Odp: Highschool of the Dead

Kolejna spartolona ekranizacja mangi... nic więcej.

K5Cqyo6.png?1

#3 2010-09-06 22:54:38

Lawliet
Użytkownik

Pokaż spoiler
Jestem pewien, że się rżnęli aż kamera padła.

Niestety, nic ciekawego w tym anime nie ma. Pełno cycków majtów. Ale chociaż zombie są.

#4 2010-09-06 23:10:06

Kroko
Użytkownik

Już nie przesadzajmy. Fakt serii wybitną i genialną nazwać nie można, ale ona nigdy taka nie miała być. Miała dawać dobrą rozrywkę i z tego zadania wywiązuje się dobrze, nawet bardzo. Nie którym może przeszkadzać fan serwis, ale ja osobiście nic do niego nie mam.
Podoba mi się że nie ma tu ratowania świata i innych bzdetów, jest tylko chęć przetrwania w nowym świecie. Na chwilą obecną, po obejrzeniu 9 epków daje 8,5/10.

If being powerless is evil, does it mean that power is justice?

#5 2010-09-06 23:16:40

LagoonCompany
Użytkownik

'Czas to ludzie, bo to ludzie tworzą czasy, dobre lub złe.

Cóż, mamy Czasy majtkownia i partolenia mang, to wszyscy wiemy...
Studio dobre, ale jak widać za dużo chcieli zmieszać i miec duza publike...

Mamy czarno na bialym co wynika za nadążeniem za "Modą" i dobrą mangą :/

Swoją drogą było jakieś lepsze anime w tym sezonie z "Violence"?

Pokaż spoiler
Nie wiem, ale chyba gorsza mieszanka tego typu bylo:
Queen's Blade
Tyle ze nie 'oglądałem' a słyszałem o tym

Pokaż spoiler
Pewnikiem będą takie sceny w wydaniu BluRay/dvd ;/

sk1HmOJ.gif
filazaf.jpg
[CENTER]13.jpg[/CENTER]

#6 2010-09-06 23:18:50

Pisak
Użytkownik

FAiM napisał:

Kolejna spartolona ekranizacja mangi... nic więcej.

Co konkretnie spartolili? Bo czytam mangę na bieżąco i nie potrafię zrozumieć Twojego oburzenia.

Pisak.png

#7 2010-09-06 23:20:52

lipa3000
Użytkownik

3416dd3d960.jpg

Ostatnio edytowany przez lipa3000 (2010-09-06 23:21:53)

Y9SqV.pnglipa3000.png

#8 2010-09-06 23:25:49

_KiRA
Użytkownik

Anime best, jedno z lepszych ostatnich lat (na tyle świetne, że zerwałem dla tego z anime z zasadą "Only full series from DVD/BD", ponadto będąc w Ameryce, chodziłem co tydzień na neta do kumpla (częściej nie miałem czasu) tylko po to by ściągnąć najnowszego epa. Anime ma fajny klimat: skrzyżowanie fanserwisu (i szkolnej obyczajówki), resident evil, left4dead i zombi driver (wbrew pozorom fajna gierka na zabijanie czasu, mała odskocznia od "uber produkcji dla młodych napaleńców"), silent hilla (za ciężki klimat od początku - dawno takich dreszczy przy anime nie miałem) i... czegoś tam jeszcze.

Pokaż spoiler
Całkiem nieźle wychodzi główny bohater, szczególnie po złamaniu psychiki naszej samurajki
Ale dopiero na zakończenie wychodzi jaki z niego ładny ch&^%
Bardzo bym się ucieszył, gdyby jednak z nią został...
Jak sądzicie co robili na tym wyciemnieniu w Świątyni?
Sex? Całus? Tulawka?

Pokaż spoiler
Na pewno jakiś seksik mieli xD . W końcu paniusia bez zażenowania paradowała w samych stringach. Zresztą widać po niej było, że chce xD . Swoją drogą tekst "Jestem mokra" mnie zwalił z nóg.

PS. WTF tulawka? Google nic mi nie mówi - jakaś wiocha only.

No nic, trzeba czekać na kolejne. Ciekawe ile to będzie miało. 13/26/więcej?

#9 2010-09-06 23:28:41

Pisak
Użytkownik

_KiRA napisał:

No nic, trzeba czekać na kolejne. Ciekawe ile to będzie miało. 13/26/więcej?

Jeśli chodzi Ci o ilość odc, to będzie 12.

Pisak.png

#10 2010-09-06 23:58:54

_KiRA
Użytkownik

12... czyli już pojawiła się informacja (ostatnio jak patrzyłem to było "??"). Mało. Mogło być więcej... no ale znając życie to będzie 2 sezon (do większego crapu, ala K-ON czy Queens Blade - czy jakoś tak, robiono, to i do tego możliwe że będzie).

#11 2010-09-07 00:03:09

m_jay
Użytkownik

Odkąd więcej czasu ekranowego zaczęto poświęcać się na cycki niż rozwój historii i zombie (czyli okolice 4 epa), anime straciło sporo w moich oczach. Szkoda bo klimacik na początku był, a został z niego debilizm i fanserwis. Z drugiej strony napaleni otaku rzucą się na BD, więc producenci będą szczęśliwi.

Kroko napisał:

Podoba mi się że nie ma tu ratowania świata i innych bzdetów, jest tylko chęć przetrwania w nowym świecie. Na chwilą obecną, po obejrzeniu 9 epków daje 8,5/10.

Tylko jak się ma paradowanie prawie nago do chęci przetrwania? Aż prosi się o przypadkową infekcje. Zamiast przyodziać strój w stylu Mad Maxa dający niezbędne minimum ochrony przed uzębieniem, nasze bohaterki ochoczo prezentują swoje wdzięki (nic tylko czekać na jakiegoś sztucznie napompowanego plot twista kiedy to faktycznie któraś zostanie zakażona).

I żeby nie było, lubię cycki. Jedynie ubolewam że rozsądne proporcje z pierwszych epów gdzieś się zatraciły.

Ostatnio edytowany przez m_jay (2010-09-07 00:03:46)

WoodenJesus.png

#12 2010-09-07 04:54:29

Atabis
Użytkownik

No właśnie opinie się podzieliły, bo jedni chcą widzieć tutaj dość oryginalny odmóżdżacz doprawiony masą ecchi i zombie jako tłem, a drudzy po obejrzeniu 1 odcinka (który miał całkiem odmienny klimat, nieźle pokazane ludzkie instynkty samozachowawcze i jakby konkretniejsze postacie) dali się złapać w pułapkę mając nadzieję na utrzymanie podobnego stylu prowadzenia fabuły... liczyli na pewien "realizm" (na ile zombie mogą być realne ;p) sytuacji co by było, gdyby taka epidemia miała miejsce i jak postacie sobie poradzą z przetrwaniem tej apokalipsy... no i dlatego wszechobecne majtki i cycki, które tutaj są wciskane nam w oczy kiedy się tylko da (scenę z kulą pomiędzy piersiami zapamiętam na długo xD), niektórych w tym i mnie rozczarowują, bo zwyczajnie narobili jedynie smaka...
A wielka szkoda, bo animacja jest czasem obłędna i szkoda ją marnować na *boing* cycki...

Pokaż spoiler
Starałem się to jakoś zrozumiale sformułować pomimo tak późnej godziny xD

Ostatnio edytowany przez Atabis (2010-09-07 04:55:41)

#13 2010-09-07 08:26:21

LagoonCompany
Użytkownik

Głownie o to mi właśnie chodziło zakładając topic...
Jak widać, na załączonym obrazku, części widowni sie podoba jak jest, inni by chcieli więcej akcji (różnego typu).

Czy można nazwać to 'złotym środkiem'?

Ps. Przy niektórych scenach musiałem dźwięk wyciszać, aby starsi nie myśleli ze oglądam jakiego hentaja jezor

sk1HmOJ.gif
filazaf.jpg
[CENTER]13.jpg[/CENTER]

#14 2011-05-06 00:29:10

Kenshiro
Użytkownik

Niedawno obejrzałem High School of the Dead w wersji Blu-Ray.

Niezłe to anime. Niektórzy coś tam pisali, że słabe (nie każdy lubi fajne anime akcji), ale muszę powiedzieć, że podobało mi się choć z drugiej strony liczyłem na wyjaśnienia, ale ich nie było.

Strona wizualna była bardzo ładna szczególnie jeśli chodzi o tła (dokładne, szczegółowe) lecz można powiedzieć, że ogólnie kreska była wysokiej jakości. A styl kreski to już zależy od gustu, ale można się do niej przyzwyczaić czyli po jakimś czasie również zaczyna się podobać.

Co do muzyki to nie była zła szczególnie jeśli chodzi o opening i różne piosenki w endingu.

Anime opowiada jakby o końcu świata choć będzie chyba II sezon bo akcja została przerwana.

A ogólnie anime bez wątpienia jest straszne i często bardzo brutalne i krwawe (zapewne +17). Owszem można się przyzwyczaić do tego, ale niektóre sceny nawet później robiły wrażenie. Całe szczęście, że nie zrobili zbyt wzruszającego anime lecz trzeba przyznać, że ogólnie było smutne.

Zapewne w celu zmiany nastroju do anime dodano sporo fanserwisu. Wiadomo, że nie każdy to lubi i mogło by go nie być (a anime by nie straciło na tym), ale skoro był to fajnie.

Anime oceniam 8.5/10 gdyż nie było praktycznie żadnych wyjaśnień fabularnych.

#15 2011-05-06 00:37:13

LagoonCompany
Użytkownik

to nie ogladaj OVA xD

sk1HmOJ.gif
filazaf.jpg
[CENTER]13.jpg[/CENTER]

#16 2011-05-29 14:18:32

Kenshiro
Użytkownik

Właśnie obejrzałem OAV i po słabym wizualnie Seitokai Yakuindomo wreszcie coś ładnego zobaczyłem (podobnie jak cała seria TV).

Było bardzo fajne oprócz ostatniej sceny przed ED.

To był komediowo fanserwisowy odcinek lecz podobał mi się. Zarówno ładny wizualnie jak i nawet ciekawy. A fanserwis był na całkiem wysokim poziomie. Choć nic dziwnego skoro cała seria TV była +17.

Owszem można narzekać na zbyt duże piersi, ale i tak jakość jest świetna. Ze wszystkich dziewczyn w tym anime najbardziej mi się podobała (w serii TV również) Miyamoto Rei. Fajny charakter i wygląd.

Więc naprawdę piękne wizualnie to anime w porównaniu do większości innych. To zapewne dzięki Madhouse. Oceniam 7/10.

th_669200382_high2_122_473lo.jpg

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-05-29 14:19:17)

#17 2011-11-16 04:35:29

Ero sannin
Użytkownik

Musiałem się zmusić by to obejrzeć do końca. Mimo iż sceny komediowe są bardzo dobre, wkurzają mnie bohaterowie do granic możliwości. Może poprostu nie trawie tsundere (choć są anime w których mi nie przeszkadzają). Jedynie nie mam zastrzeżen do tego grubasa (dawno oglądałem, nie pamiętam imienia), koleś niesamowity. BTW czemu zawsze gdzie są tsundere to męscy bohaterowie są takimi ciotami że aż cię krew zalewa ?

Ostatnio edytowany przez Ero sannin (2011-11-16 04:35:52)

#18 2011-11-16 06:12:19

marcin2
Użytkownik

Grubasek roxx! XD
Bo gdyby męska płeć w (takich) anime byłaby taka, jak powinna być, tzn. nie ciotami, to powstał by z teo hentai XD

Dorzucę od siebie drobną ocenę tego anime; choć minęło już trochę czasu od seansu ;p Ogółem rzecz biorąc: 7.5/10

Ostatnio edytowany przez marcin2 (2011-11-16 06:17:13)

#19 2011-11-16 16:21:33

Kenshiro
Użytkownik

Akurat w tym anime zarówno ten grubasek jak i główny bohater to niezłe męskie postacie.

Faktem jednak jest to, że w bardzo wielu seriach i głównie haremówkach (szczególnie tych dla chłopców : P) męskie postacie są takie niezbyt.

Ero sannin napisał:

Musiałem się zmusić by to obejrzeć do końca. Mimo iż sceny komediowe są bardzo dobre, wkurzają mnie bohaterowie do granic możliwości. Może poprostu nie trawie tsundere (choć są anime w których mi nie przeszkadzają).

Ta okularnica bywała często irytująca lecz fajna była Rei.

Ero sannin napisał:

Jedynie nie mam zastrzeżen do tego grubasa (dawno oglądałem, nie pamiętam imienia), koleś niesamowity. BTW czemu zawsze gdzie są tsundere to męscy bohaterowie są takimi ciotami że aż cię krew zalewa ?

Takashi był w porządku.

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … arid=16778

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-11-16 16:25:40)

#20 2011-11-16 18:42:49

LagoonCompany
Użytkownik

kiedy więcej?
Boboje się, co bede ogladał po Walking Dead S2

sk1HmOJ.gif
filazaf.jpg
[CENTER]13.jpg[/CENTER]

Stopka forum

© Animesub.info 2024