#1 2006-02-06 11:29:10

WhiteDevil
Użytkownik

MINI - ZLOT okolice BIELSKO-BIAŁEJ woj.śląskie.

Witam wszystkich jestem gotów zorganizować u siebie mini zlot tzn okolice Bielska .
Moge zorganizować kawusie, cherbatusie, miejscówke i ze 3 kompy z nagrywarkami dvd i zwykłymi, (+ zapas płytek jak by się komuś przytrafiło że wziął by za mało).
Niestety niemieszkam w jakiejś chali smile_big więc pomieściłbym w sumie jakieś ja wiem około 50 osób smile_big troche miejsca jest smile_big.

Proponował bym spotkać się gdzieś w jakimś centralnym miejscu z kąd można było by pojechać do mnie np. w Bielsku powiedzmy parking TESCO mieszkam od niego jakieś 5km więc to niezbyt daleko co do transportu to jeszcze się umówimy ja np. mogłbym wziąść z parkingu 4 osoby i potem je odwieść , więc jeżeli było by więcej osób samochodami to myśle że jakoś byśmy się zorganizowali smile_big.

Proponowany dzień przezemnie to powiedzmy 5 lub 12 Marzec, jest to Niedziela więc podejrzewam że każdy mógłby się wyrwać jest to też termin w miare po sesji jeśli chodzi o studia więc też mniejszy problem smile_big .

Spotkanie towarzyskie:
-poznanie kolegów/koleżanek animemaniaków,
-pogaduszki na ten temat i nietylko ,
-wymiana anime/mangą/komiksami i czym będziecie chcieli (w ramach przyzwoitości i prawa shithappens ) oraz kontaktów :],
-No cóż tylko chcecie więcej smile_big .

Proponowałbym również wymianę bezpośrednią minowicie dyski HDD będzie pare kieszeni pustych więc wymina poszła by parenaście razy szybciej smile_big.

Jeśli coś pominołem to napiszcie co i jak to czujecie bo mi się pomysł podoba i jak narazie niewidze przeciwwskazań :d.

Pozdrawiam WD .

PS, Jeśli wam to odpowiada to piszcie macie koło mojego avatara email więc kontakt jak najbardziej jest smile_big .
Niewiem kto jest z tych okolic więc się dopisujcie abyśmy mieli jakieś rozpoznanie.

Ostatnio edytowany przez WhiteDevil (2006-02-06 11:54:46)

#2 2006-02-06 13:25:06

Isao
Użytkownik

Odp: MINI - ZLOT okolice BIELSKO-BIAŁEJ woj.śląskie.

ja w sumie mam nie aż tak daleko więc wstępnie jestem jak najabardziej za... jezor

#3 2006-02-06 13:28:13

dareczq
Użytkownik

ja też, ja też do bielska nie mam daleko:D. Piszę się jak najbardziej!!!!

#4 2006-02-06 14:44:28

WhiteDevil
Użytkownik

No to się ciesze bardzo brdźio smile_big jak narazie naszym centrum umówień będzie ten post jak się zrobi duży ruch i wstępnie już wszystko uzgodnimy to zrobię ładną adnotację na mojej stronce. Jak narazie pozostajemy na tym posćie .
PS. Już się niemoge doczekać :d

~dareczq

jak by co to studiuje w Dąbrowie Górniczej smile_big na cieplaka 1 w WSB zaocznie możemy się kiedyś w jakiś weekend spotkać smile_big

Ostatnio edytowany przez WhiteDevil (2006-02-06 14:46:10)

#5 2006-02-06 15:43:59

Hatake
Użytkownik

no ja chyba tez bym mógł zaproszę jeszcze kolegę

#6 2006-02-06 17:24:41

WhiteDevil
Użytkownik

Do ostatecznego terminu mamy jeszcze troche więc jak znacie jakiś ludzi też animemaniaków to dajcie im cynk co się kroi i żeby się wpisali smile_big

Wieczorkiem napisze do was na GG jak będe miał jeszcze jakieś info smile Pozdro

Ostatnio edytowany przez WhiteDevil (2006-02-06 19:08:44)

#7 2006-02-06 19:09:05

WhiteDevil
Użytkownik

Możecie wrzucić już swoje spisy gdzieś i zapodać linkiem . Na wstępie już będziemy wiedzieć coś więcej. Swój wrzuce chyba dopiero jutro smile

#8 2006-02-06 21:20:01

Obiwanshinobi
Użytkownik

Mam taką nieśmiałą sugestię (sensowność jej wdrożenia zależałaby od upodobań ludzi, którzy się ostatecznie zjadą), żeby na którymś koputerze były emulatory (np. NeoRage, bo prawie nie ma wymagań) i jakaś baza romów (przez małe "r"), do tego z jeden, choćby siermiężny, pad albo joystick podpięty. Wiem z doświadczenia, że podróż sentymentalna do czasów świetności salonów zbliża ludzi, jak mało co. Miałoby to sens o tyle, że da się przygotować nikłym nakładem pracy, a jak nie będzie chętnych, też nic się nie stanie. Tylko, że ktoś odpowiedzialny musiałby robić przy tym za ciecia (być do dyspozycji).

#9 2006-02-06 21:49:23

Isao
Użytkownik

pomysł z emulatorkiem nie jest zły...
tylko chętnych do gry pewnie będzie sporo i jeden piecyk może nie wystarczyć, jeśli byłby tam pod ręką TV to ewentualnie mógłbym zabrać konsolkę i dwa duale (pod warunkiem, że z nią wrócę do domu xD) jezor
co do spisiku to mój tutaj jest...[wstyd]

#10 2006-02-06 21:57:57

johny_lennon
Użytkownik

no ja bym chetnie tez wpadl bo w sumie w biesku mieszkam smile

re: a z ta konsola to fajny pomysl ja tez ma ps2 to bysmy se w cos pograli smile

Ostatnio edytowany przez johny_lennon (2006-02-06 22:04:10)

#11 2006-02-06 22:02:18

biszkopt
Użytkownik

Wow taka akcja w bielsku?? smile no no smile nie wiedzialem ze tyle animaniakow mam w okolicy smile spotkanie to ciekawy pomysl smile dla mnie jedynym problemem to niewielka ilosc anime ( i calkowity brak miejsca na nowe na hdd smile_big )pomysl z grami tez ciekawy ale ja osobiscie preferuje wylacznie Pro Evolution Soccer smile
jeszcze sie odezwe ja sprawdze co robie w ten weekend co pisaliscie smile
pozdrawiam smile

#12 2006-02-06 22:05:26

Obiwanshinobi
Użytkownik

W ogóle, powinszować założycielowi wątku przytomności umysłu. Takie postawienie sprawy - to rozumiem. I awansem współczuję, bo prawie na pewno nie wszystko pójdzie gładko (radzę oswajać się z tą myślą), a wtedy na kogo będzie?

#13 2006-02-06 22:10:47

Isao
Użytkownik

biszkopt napisał:

ja osobiscie preferuje wylacznie Pro Evolution Soccer smile

no widzę, że nie byłbym osamotniony może mini turniejek w PES'a baka

#14 2006-02-06 22:22:18

biszkopt
Użytkownik

IluvYaaAll a tak swoja droga wiesz jak zrobic aby grac w PES'a na 2 klawiaturkach?? wiesz jeden gracz na 0s2 a drugi na klawiaturze na usb?? nie umiem grac na padach smile pozdr

#15 2006-02-06 22:32:51

Isao
Użytkownik

szczerze nie wiem w PES'a gram na konsolce jakoś nie umiem grać na PC w nic innego prócz FPS'ów...
wracająć to tematu widzę, że coraz więcej chętnych osób jest...
trzeba się dokładnie zastanowić jak tą imprezke  rozplanować żeby nie było jakiś większych zgrzytów jak wspomniał kolega ~Obiwanshinobi...
ktoś jeszcze z Bielska mógłby wspomóc głównego pomysłodawcę  worganizacji lub coś w tym stylu smile

#16 2006-02-06 22:36:07

Obiwanshinobi
Użytkownik

biszkopt napisał:

IluvYaaAll a tak swoja droga wiesz jak zrobic aby grac w PES'a na 2 klawiaturkach??

Jako, że komputerowe PESy mają (w odróżnieniu od niektórych zacnych emulatorów) spore rzeczywiste wymagania sprzętowe, nastawiałbym się na twoim miejscu raczej na wersję PS2, gdyby ktoś był skłonny użyczyć konsoli. To zresztą fenomen PESa - sam widziałem, jak gościu na klawiaturze pokonał drugiego, co rzeźbił na padzie. Z mało którą konwersją tak bywa.

#17 2006-02-06 22:39:18

duch_84
Użytkownik

Jak dla mnie za daleko.

#18 2006-02-06 22:55:53

biszkopt
Użytkownik

Obiwanshinobi ja ten "fenomen" zauwazylem juz dawno i to na innych grach. Pierwszy raz dostrzeglem to na grze "Flashback" kontynuacji Another World:D. byl tam taki trick ze aby cie ktos nie zastrzelil musialem kucnac i toczyc sie w lewo lub w prawo, a jak gostek schowal bron to wtedy ja wstawalem i strzelalem, i na padzie sie tak nie dalo smutny a na klawiaturze zawsze to byl sukces smile klawiatura jest szybsza smile sa to naprawde ulamki sekund ale jednak czasem to one decyduja o zwyciestwie. W PESie np. ja zawsze bylem dobry w kiwki, ale np. jak ktos robil wslizg to sie odwracalem specjalnie do niego plecami aby mnie scial smile on dostawal zolta lub czesto czerwona kartke a ja rzut wolny lub karny smile to samo bylo ze strzalami, sa dokladniejsze na klawiaturce, ocena sily strzalu i to w trakcie meczu wiec wole klawiaturke oczkod jedyny minus to to, ze za duzo klawiszy i nie sa zawsze dobrze "pod reke". pozdr

#19 2006-02-06 22:59:22

johny_lennon
Użytkownik

ja tam wole w pes grac na padzie bo se nie wyobrazam jak to mozna grac na klawiaturze chyba ze ktos ma super gietkie rece smile

#20 2006-02-06 23:05:29

Obiwanshinobi
Użytkownik

biszkopt napisał:

ja ten "fenomen" zauwazylem juz dawno i to na innych grach.

Teraz to się już robi nie bardzo na temat, ale się wypowiem, że nie poruszyłem zagadnienia bezwzględnego prymatu jednego kontrolera nad drugim. W ogóle w sportówki nie grywam, ale powszechnie wiadomo, że jeśli projektowane są pod pada (a PES to wszak tytuł konsolowej proweniencji) - ze sterowania na klawiaturze zwykle wychodzi kupa. W tym sensie fenomen. Porównywanie Flashbacka (niby to jest kontynuacja Another World?) z PESem, to jak porównywanie Quake'a z Raymanem. Z faktu, że w Quake'a lepiej się steruje myszą i WSADem, nie wynika bynajmniej, że w Raymana gorzej gra się na padzie.

Stopka forum

© Animesub.info 2024