Nie jesteś zalogowany.
Kiseijū (parasyte).
Bardzo krwawa, brutalna. Horror w czystej postaci. Do tego niegłupia.
Nooo, tą mange przeczytałem jako jedną z 2 i była zarabista xD
Zarathustra - Berserkera już przeczytałem, a na Edena oczywiście spojrzę xD
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2010-09-13 15:03:50)
Battle Royale - przy niej Gantz jest malutki. W każdym aspekcie (pochwała i przytyk w jednym).
Zarathustra - Berserkera już przeczytałem
Chodziło mi o to, aby przejrzeć go od początku (już założyłem, że przeczytałeś).
Ponownie wertując ten komiks dostrzega się rzeczy, które umknęły wcześniej.
Polecam Psyren aktualnie wydawany na równi z angielskim tłumaczeniem...
Będzie kolejny Genshiken:
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … nshiken-ii
Stanowczo warto
Polecam Satan 666
Battle Royale - przy niej Gantz jest malutki. W każdym aspekcie (pochwała i przytyk w jednym).
Skończyłem na 60 rozdziale. Podobnie chora historia jak w książce "Wielki marsz" Richard Bachman (S. King), wersja Kinga jest jednak bardziej dopracowana.
Ciekawe czy jest jakaś manga podobna do uciekiniera ale tego z książki...
Ot, panowie pozwolą że odświeżę:
1) Shamo (główny bohater jest bardzo pozytywny )
2) Unbalance x Unbalance (Manhwa, przerobiona przez japońskie wydawnictwo na mangę. Ot lekkie wciągające romansidło, z ciekawą kreską.)
3) The Breaker <- lekkie, łatwe, szybkie.
4) Sun-ken rock (co prawda manhwa, ale bardzo pozytywna!)
Oh noes...
Może Ikigami? Mam 3 tomy (wyd. Hanami) i zapowiada się ciekawie = klimaty w stylu "1984" Orwella i "Brave New World" Huxley'a
Czyli ponownie mamy "utopijne" społeczeństwo, ale ktoś ma wątpliwości i chce się wyłamać.
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
Może Ikigami? Mam 3 tomy (wyd. Hanami) i zapowiada się ciekawie = klimaty w stylu "1984" Orwella i "Brave New World" Huxley'a
Czyli ponownie mamy "utopijne" społeczeństwo, ale ktoś ma wątpliwości i chce się wyłamać.
Dobra, zachęciłeś mnie, jutro może pocisnę do Empiku.
"Skazany na zajebistość"
Zjadek, uważaj, bo może Cię poskręcać przy czytaniu Zbieram się, żeby zrobić wypiskę do drugiego tomu i wysłać wydawnictwu (sami chcieli), w bonusie dostaną też z trzeciego. Mangę samą w sobie polecam.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Poleć ktoś coś: nie z gatunku horror czy hektolitrów krwi xD
Praktycznie poza kilkoma tasiemcami to mało co widziałem. Preferuję serie zakończone.
Blame! > all.
Psyren
666 Satan
Flame of recca
The Breaker - manhwa, ale 1 seria jest skończona (naprawdę fajna), a 2 (the Breaker: new waves) to nie warto na razie się za nią brać, bo historia słaba i nadal wychodzi.
Psyren nawet nawet, ale się w środku dłuży. Jednak to jest jedna z tych mang, które naprawdę warto by było zanimizować, ale zysk ze sprzedaży tomów nie był wielki, więc nie zrobili.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2011-10-14 22:16:03)
Übel Blatt.
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
Tylko się nie zdziw, bo w pierwszym tomie Blame! nie ma zbyt wielu dialogów (później się rozkręcają), ale pan Nihei niezwykle sprawnie operuje obrazem (warto zaopatrzyć się w dobre i duże skany). Miasto moloch powala (autor jest architektem), historia jest mocno zakręcona i mocno cyber.
http://myanimelist.net/profile/darkstar123 Włazić i przeglądać Na pewno znajdziecie u mnie wiele ciekawych mang.