Nie jesteś zalogowany.
Ps. Moderatorów proszę o (ewentualnie sugeruję ) zmianę tematu na "Promocyjne ceny anime" lub coś podobnego.
A proszę cię bardzo - twój temat, ty tu rządzisz.
"Skazany na zajebistość"
http://animekompas.pl/WYPRZEDAZ-k4-0-3-default.html
Znowu wyprzedaż wydań boxowych obejmująca tytuły z poprzednich promocji, czyli powtórka.
A na merlin.pl też jest wyprzedaż, plus parę znacznych obniżek
Pucca- funny love 7
Tristia - Błękitna Wyspa; Okręt podwodny 707; Kapłanki przeklętych dni za 7,49 zł.,
szum morza 10 zł
Anime Cube (3 DVD); Daphne za 15 zł.,
Erementar Gerad 24 zł.,
Nie wiem czemu, ale na merlinie boxy daphne i kapłanek są 2 razy, te podwójne wpisy mają wyższe ceny ( 50 za daphne i kaplanki 25) Więc patrzcie na co klikacie;).
A ma animekompas Moonlight Mile sezon 1, (raczej) bez dodatków, za 50zł.
Ostatnio edytowany przez Tomeis (2011-01-10 20:19:58)
Nie wiem w którym temacie powinienem o tym napisać wiec zacznę tu
IDG czyści magazyny i niektóre tytuły znów trafiają do kiosków (podobno trzeba dobrze poszukać). Idalna okazja dla tych którzy uważali, że było za drogo bądź przegapili
Lista dostępnych tytułów (cena 4,90 PLN)
Grobowiec Świetlików
Sky Blue
Virus Buster Serge vol 1 (linku nie ma ale w komentarzach przy vol 3 ktoś pisze, że kupił)
Virus Buster Serge vol 2
Virus Buster Serge vol 3
Źródło: dodatkidogazet.pl
Sam będę jutro polował na Virusa i filmy aktorskie z azji (np. Hero). Przy tej cenie jestem gotów kupić wszystko
Edit. Mea Culpa, bałagan robie. Może ktoś przenieść do odpowiedniego tematu?
http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=254246
Edit 2. To nie ten Hero co myślałem ;( nic to.
EDIT BY Q
Proszę
Ostatnio edytowany przez Quithe (2011-05-06 22:06:32)
Dzisiaj widziałem Virusa vol 2 i Grobowiec Świetlików. Osobiście mam wszystkie anime jakie wydało IDG włącznie z Małą Księżniczką włącznie, więc nie skorzystam.
Dzisiaj widziałem Virusa vol 2 i Grobowiec Świetlików. Osobiście mam wszystkie anime jakie wydało IDG włącznie z Małą Księżniczką włącznie, więc nie skorzystam.
Gratuluje kolekcji Osobiście najbardziej żałuje wydania specjalnego Ghost in the Shell, które swego czasu miałem w ręku ale zrezygnowałem z zakupu...
Ta promocja to świetna szansa na uzupełnienie zbiorów dla tych którzy coś przegapili bądź mieli wątpliwości co do ceny. Tracą na niej trochę Ci, którzy kupowali na bieżąco. Sam posiadam kilka tytułów od IDG a akurat Grobowiec i Sky Blue wciąż nierozpakowane nawet Kiedyś jeszcze obejrzę albo dla dzieci zostawię
Dziś zakupiłem Virusa vol 3 i vol 1, vol 2 póki co nigdzie nie znalazłem, dużo Sky Blue widziałem. Z załączonej do płyty tekturki wynika, że promocja obejmuje także Space Firebird.
Nie pierwszy raz piszę post pod postem ale cóż poradzić.
Na http://www.visionfilm.pl/ wiszą w promocji:
Armageddon 9,90
Ghost in the Shell 9,90
Japonia, moja ojczyzna 9,90
Na allegro:
Najlepsze anime ze studia Ghibli (czyli boxy) 40 zł
I tu pytanie, czy w którychś sklepach stacjonarnych można znaleźć boxy w podobnej cenie? W internecie znalazłem taką cenę tylko dla allegro (pojedyncze tytuły po ok 20 zł chodzą) i zastanawiam się czy to jedyna droga dla uzyskania tej kolekcji w tak atrakcyjnej cenie.
Nie widziałem niższej ceny na taki boks niż 80kilka zeta. W sumie dawno nie sprawdzałem, ale nie sądzę, żeby coś znacznie się zmieniło w tej kwestii. Bierz, póki są, jeśli jesteś zainteresowany. Sam też bym któryś zamówił, ale finanse teraz nie pozwalają.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Nie widziałem niższej ceny na taki boks niż 80kilka zeta. W sumie dawno nie sprawdzałem, ale nie sądzę, żeby coś znacznie się zmieniło w tej kwestii. Bierz, póki są, jeśli jesteś zainteresowany. Sam też bym któryś zamówił, ale finanse teraz nie pozwalają.
Preferuję raczej zakupy od ręki, choć z pewnością trzeba się będzie w końcu przekonać do internetów.. Niestety moje finanse w tej chwili też w defensywie, drugi tom Pluto, kolejny tom Heat (na 8 jestem) a i Arigato niedługo się pojawi.. choć te 50 zł za box (z przesyłką) mimo wszystko kusi
Aż się zastanawiam nad tym GitSem. Wie ktoś, jak się prezentuje to wydanie? Warto kupować?
Dobry obraz, suby Freemana. Imo ok.
Aż się zastanawiam nad tym GitSem. Wie ktoś, jak się prezentuje to wydanie? Warto kupować?
Wykupione tylko tego mi brakowało z wydanych w Polsce. Poczekam na następną okazje na allegro ten film idzie po 30 zł.
Umm jak kogoś interesuje to w Złotych Tarasach w Saturnie można znaleźć pojedyncze sztuki animców po bardzo okazyjnych cenach. Np. dziś znalazłam Oh My Goddess za 19,90
Oczywiście co jakiś czas taki "asortyment" się zmienia, bo raz można było kupić za 19,90 niektóre filmy Ghiblii, a teraz wszystkie są po ok 40zł, co ciekawe oryginalną całą serię Speed Racer można nabyć za 40 złotych (oryginalnie cena o 100 droższa) a tę amerykańską o już 10 zyla taniej. Także polecam zaglądać czasem do akurat tego sklepu
Umm jak kogoś interesuje to w Złotych Tarasach w Saturnie można znaleźć pojedyncze sztuki animców po bardzo okazyjnych cenach. Np. dziś znalazłam Oh My Goddess za 19,90
Oczywiście co jakiś czas taki "asortyment" się zmienia, bo raz można było kupić za 19,90 niektóre filmy Ghiblii, a teraz wszystkie są po ok 40zł, co ciekawe oryginalną całą serię Speed Racer można nabyć za 40 złotych (oryginalnie cena o 100 droższa) a tę amerykańską o już 10 zyla taniej. Także polecam zaglądać czasem do akurat tego sklepu
Chyba ogólnie tak jest w Saturnach.
Podobne promocje (jeśli w ogóle to tak można nazwać) widziałem w bydgoskim Saturnie, z tą różnicą jednak, iż wszystkie takie tanie anime wymieszane były z innymi filmami w wielkim koszu z napisem "Od 9,99 zł"
Ostatnio edytowany przez Yngoth (2011-06-06 18:47:13)
Saturn w Złotych Tarasach znów rzucił mięsem:
Vexille (DVD) po 5 PLN (na półce "Filmy od 9,90" czy jakoś tak, sporo tego było)
Vexille (Blu-ray) 30 PLN (jakkolwiek to normalna cena w sklepie Visiona to odchodzą koszta przesyłki, szukać przy kasach)
Renzu - Miłosne fotografie 5PLN (szukać przy kasach)
pakiety Ghibli 30 PLN (sam kupiłem jedyny z Porco Rosso, 3 inne z Szeptem Serca były uszkodzone "grzechotki", może jeszcze rzucą dobre, szukać na pierwszej półce od strony kas "Polecane")
Jak kogoś interesują także inne promocje to przy kasach można znaleźć Resident Evil 1 & 2 (Blu-ray) oraz Skyline (Blu-ray) po 20 PLN.
Przypominam także o promocji w amazonka.pl, wszystkie DVD od IDG po 6 PLN, Blu-ray po 10 PLN, pakiety Ghibli po 29 PLN.
Raptem dwa tygodnie temu kupiłem Vexille na Blu-ray w tej cenie ale DVD jednak też ładnie wydane W amazonce przestraszyłem się gdy w koszyku przekroczyłem 200 PLN i na razie się wstrzymałem a tymi blu-ray po 20 PLN też bym nie pogardził w gruncie.
Ostatnio edytowany przez adi90a (2011-10-23 21:44:33)
Vision na swojej stronie prowadzi wyprzedaż anime (o czym pewnie większość wie), jednak o ile się orientuje wcześniej promocja dotyczyła produktów AV Visionen natomiast teraz trafiły tam ostatnie tytuły wydane pod szyldem Anime Gate. W sumie to w sklepie Visiona jakoś mało już tych tytułów zostało... jakkolwiek poniżej prezentuje tylko te ostatnie warte moim zdaniem uwagi.
Monlight Mile sezon 1&2 - (DVD) 10PLN za każdą płytę
Evangelion 1.11 - (DVD) 10PLN; (blu-ray) 30PLN; wydanie kolekcjonerskie 95PLN bez względu rodzaj nośnika
Hrabia Monte Christo - (DVD) 10PLN za każdą płytę
W Saturnie z anime nic nowego nie wypatrzyłem, a przynajmniej nic o czym warto by wspomnieć a z aktorskich były: trylogia Dawno temu w Chinach za 17PLN, Azumi 2 za 5PLN (już nie ma ), i obie części Kitaro po 5PLN (tego dużo, chyba słabo schodzą).
O cenach anime w Emipku nie wspomnę, nie dajcie się naciągnąć Inna sprawa, że sam się daje bo ciągle coś kupuje bądź dorzucam do wishlisty
Kurczę faktycznie tanio. Tydzień temu kupiłem kolekcjonerkę Evangeliona za stówę myśląc że to okazja a to normalna cena
W sumie smutne to trochę bo pokazuje że anime nie opłaca się wydawać
To normalna cena w tym sensie, że z tego co ostatnio słyszałem firma plajtuje i wyprzedaje tytuły (dlatego też podobno zamknęła AG - vision jako główna firma w zeszłym roku miała krucho z kasą więc próbowała się ratować zamykając komórkę swoją).
Nie zauważyliście, że np. Hellsing jak nie było go ponad 6 miesięcy temu tak nie został uzupełniony? Do tego zniknęły ostatnio wszystkie oferty anime firm z którymi vision podpisali umowę że będą w ich imieniu wydawać w polsce (virtual, kaze,). Jakieś 2 tygodnie + było na stronie z linku był do kupienia np. Code geass równie tanio który bardzo szybko zniknęło, ba w zeszłym miesiącu miała premiera u nich 2 filmu bleach po czym obecnie zniknął z ich oferty.
Tak więc najprawdopodobniej jest tyle anime ile mają w magazynie jak wyczyszczą to nic więcej nie będzie.
Czyli będą wydawać jak kiedyś. Sporadycznie i przypadkowo.
W sobotę otworzono w moim mieście Empik (pierwszy i jedyny). Działu z anime NIE MA i prawdopodobnie nie będzie. Jeśli chcecie coś kupić to teraz, bo znowu sobie poczekamy na reaktywacje japońskiego oddziału firmy w Vision.
Zostaje się jeszcze Allegro, ale "krążące" płytki nie muszą być w dobrym stanie.
Teraz inna firma wydała Avatara, a chyba żadnej promocji nie było.
Nie zauważyliście, że np. Hellsing jak nie było go ponad 6 miesięcy temu tak nie został uzupełniony?
Ba, jeszcze wczoraj w bestsellerach wisiał pakiet Samurai Champloo ale nie było go już na stanie.
Z czyszczenia magazynów zrobiło się niezłe trzepanie kieszeni, szczęśliwy kto kupi, reszta będzie skazana na premierowe ceny w empikach lub używany towar na allegro. W takim tempie nie wiadomo nawet co łapać
Kurczę faktycznie tanio. Tydzień temu kupiłem kolekcjonerkę Evangeliona za stówę myśląc że to okazja a to normalna cena
W sumie smutne to trochę bo pokazuje że anime nie opłaca się wydawać
To się ciesz jak za stówę bo jeszcze niedawno była poprzednia cena
Sam postaram się o zwykłego blu-ray, o ile nie zniknie zbyt szybko bo amazonka wciąż czeka na moje zamówienie, niestety mam inne plany związane z najbliższą wypłatą
Teraz inna firma wydała Avatara, a chyba żadnej promocji nie było.
Jeśli mowa o AVATAR - OSTATNI WŁADCA WIATRU to wydał go imperial-cinepix.
Prędzej czy później ktoś pokusi o zapełnienie luki jaka powstała na rynku, więc pozostaje uzupełniać zbiór i czekać. Monolith też dziwnie tanio wyprzedaje filmy Ghibli i nie wiem czym to może być podyktowane (tak dobrze się sprzedawały czy wręcz odwrotnie?). Tylko czy możemy liczyć u innych wydawców na przystępne ceny? Cinepix trzyma wysoko nawet po kilku latach, Monolith niby już jakiś czas temu spuścił ale wcześniej zwyczajowo 40 PLN za płytę sobie życzył, TiM Studio pokemony też po 40 pcha...
Wiem wiem, normalna cena dla nowego DVD... choć IDG pokazało, że się da.
Propos Cinepixu żeby offtopu uniknąć:
Steamboy (DVD) - 20PLN na allegro