#41 2010-06-29 15:45:32

KieR
Użytkownik

Odp: To Aru Kagaku no Railgun

Tyle, że mi nie chodzi, że miną tydzień od pierwszego spotkania Toumy, tylko Kazari Uiharu, T.T Bo, w końcu w 2 epku z tego powodu świętują oczkod Więc nie wiem dalej do czego ty pijesz.

Lepiej ty czytaj moje posty ze zrozumieniem ^.^

A reklamówkę czytałem oczkod Ale i tak nie wierze, że w 100% scenariusz był dzieła Kamachi, gdyż zawsze coś od siebie dają reżyserzy. I ogólnie, co z tego, że pisze, że doda nowe postacie, zmieni chronologiczność? To już lepiej wydać to pod inną nazwą, a nie tylko niszczyć tytuł.

Ostatnio edytowany przez KieR (2010-06-29 15:58:46)

tumblr_static_bug.gif

#42 2010-10-17 20:54:38

Kenshiro
Użytkownik

Niedawno obejrzałem to anime więc jak to zwykle bywa napiszę co o nim sądzę.

Już dosyć dawno temu oglądałem Toaru Majutsu no Index i jak pisałem najbardziej podobał mi się pierwszy wątek lecz czym dalej tym gorzej. Widocznie w przeciwieństwie do wielu innych osób miałem zbyt duże oczekiwania co do tego anime.

Natomiast oglądając To Aru Kagaku no Railgun nie oczekiwałem jakichś ciekawych, świetnych akcji czy super fabuły tylko raczej sympatycznego i zabawnego anime o kilku dziewczynach.

Więc prawdę mówiąc nie było źle choć bardzo dobrze też nie. Szkoda, że druga połowa anime (oprócz końcówki) była gorsza od pierwszej gdyż aż tak wielu wypełniaczy się nie spodziewałem, a w dodatku większość z nich była nudna.
Jedne z fajniejszych odcinków to połowa anime i dwa ostatnie.

Jeśli chodzi o grafikę to nie mam żadnych zastrzeżeń gdyż po prostu mi się podobała (zarówna tła jak i postacie). Muzyka natomiast jeśli chodzi o OP/ED była świetna (dlatego nigdy openingów nie przewijałem). Ogólnie rewelacyjnie wykonali te openingi.

Co do postaci to bardzo fajna była Kuroko i Saten Ruiko. Prawdę mówiąc uważam, że Saten Ruiko była najładniejszą dziewczyną w tym anime jak i jej charakter mi się podobał.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … arid=10391

Co do Misaki Mikoto to chwilami była świetna i słodziutka, ale jednak w większości scen była taką średnią tsundere, która potrafiła swoim agresywnym zachowaniem w stosunku do innych nawet irytować (jeśli coś jej się nie podoba to od razu razi prądem jak niemądre dziecko).

Poza tym anime niestety nie ma prawie fanserwisu, a oglądając pierwszy odcinek byłem pewien, że coś podobnego jeszcze zobaczę, a okazało się, że nie.

Ogólnie je oceniam 6/10. Jakby nie mnóstwo nudnych odcinków to by było nawet 8/10.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-10-17 21:15:58)

#43 2010-10-17 21:25:29

Hatake
Użytkownik

Bo może w końcu chcieli zrobić coś dla normalnych ludzi, bez oglądania 2D dupsk. xD
Okej, a teraz poczekamy na recenzję kogoś, kto nie jest otaku i obejrzał obiektywnie.

#44 2010-10-17 21:50:03

Kenshiro
Użytkownik

Hatake ja nie jestem otaku, a obiektywnych opinii/recenzji nie ma choć uważam, że 6-7/10 to właśnie obiektywna ocena tego anime.

Ogólnie szkoda, że anime nie jest lepsze. To podobnie jak z  tym "Dance Vampire", które też niedawno oglądałem. Ostatnio trafiam na niezbyt dobrze wykonane anime.

Co prawda w "Railgun" ta minimalna dawka fanserwisu nie jest jakąś wadą choć jakby było go więcej to nie zaszkodziło by to anime.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-10-17 21:51:50)

#45 2010-10-17 22:15:16

Hatake
Użytkownik

No, z oceną się zgadzam. Sam oglądałem.
Taki lekki odmóżdżacz, i tak do tego anime podchodziłem, chociaż powiem ci, że miło się zaskoczyłem, że właśnie anime o laskach nastolatkach, a jednak jakiś choćby trochę przemyślany humor, wyraziste charaktery no i minimum fanserwisu, jak nie w ogóle, co napisałeś. Może dlatego, że wcześniej naoglądałem się multum haremów i mi się tym rzygać teraz chce, nie wiem. smile_big

#46 2010-10-17 22:23:25

Kenshiro
Użytkownik

Hatake napisał:

chociaż powiem ci, że miło się zaskoczyłem, że właśnie anime o nastolatkach,

Właśnie same dziewczyny w anime to bardzo fajny pomysł gdyż niewiele jest takich serii. W większości luźne przygody bohaterek całkiem dobrze się ogląda choć niestety jeśli brak czegoś bardziej wciągającego (zabawnego, ciekawego, dramatycznego itp) to anime zaczyna nudzić.

Wspomnę tylko jeszcze o specialach (S1,S2, S13), które są po prostu parodią tego anime. Nie wiem po co w ogóle coś takiego robią. Co prawda postacie wyglądały zwyczajnie (a nie SD), ale poza tym było to całkowicie irracjonalne i szalone, a zarazem mało śmieszne. Widać, że temu J.C.Staff nieźle odbija. Podobnie beznadziejne speciale robili odnośnie Shany. Zresztą tak chyba jest bardzo często.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2010-10-17 22:28:28)

#47 2010-10-17 22:27:17

Zjadacz
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Poza tym anime niestety nie ma prawie fanserwisu, a oglądając pierwszy odcinek byłem pewien, że coś podobnego jeszcze zobaczę, a okazało się, że nie.

O, to może sobie obejrzę jednak.

"Skazany na zajebistość"

#48 2010-10-17 22:48:27

Kenshiro
Użytkownik

Zjadacz napisał:

Pisząc minimalny fanserwis głównie miałem na myśli brak nagości.
Lecz ogólnie trochę było fanserwisu.

Chociażby to, że Kuroko dosyć często dobierała się do Misaki (bo jak wiadomo to lesbijka). Był jeden odcinek gdzie dziewczyny były w kostiumach kąpielowych i jeden w strojach pokojówek.

#49 2010-10-17 22:50:48

Kensai
Użytkownik

Nagość w anime opowiadającym o 12 letnich dziewczynkach pachnie trochę... kratkami? ^^

#50 2010-10-17 22:51:33

lipa3000
Użytkownik

Zjadacz napisał:
Kenshiro napisał:

beztytuudfa.png

A tak w ogóle:
68597b38960.png

Ostatnio edytowany przez lipa3000 (2010-10-17 23:01:36)

Y9SqV.pnglipa3000.png

#51 2010-10-18 00:36:02

Kenshiro
Użytkownik

Kensai napisał:

Nagość w anime opowiadającym o 12 letnich dziewczynkach pachnie trochę... kratkami? ^^

To tylko rysunki. ^^ Zresztą Misaka ma 14 lat.

Dziwi mnie to, że niektórzy się oburzają chociażby na takie fajne ecchi jak kodomo no jikan.

Lecz w "Railgun" mogli jednak chociażby kilka scen prysznicowych pokazać, a była tylko w pierwszym odcinku.

Stopka forum

© Animesub.info 2024