Nie jesteś zalogowany.
poszukuje anime z doskonałą grafiką, muzyką i fabułą.
Jak już to chyba ktoś zauważył, 'doskonałe' to pojęcie względne
IMHO można by pod bardzo dobre pod względem audio/video/fabuły wymienić:
Escaflowne (movie)
Ghost in the Shell (movie)
Innocence
Beyond the Clouds
Ostatnio edytowany przez Kane (2006-02-07 22:15:56)
Imperare sibi maximum est imperium
kiedys dla mnie anime doskonale to Dragon Ball byl haha ale od tego czasu sie zmienilo sporo chociaz i tak mam senstyment do tego tytulu
Anime doskonałe? Istnieje coś takiego... to podajcie tytuł
Każdy z Nas ma inne gusta, więc różne anime będzie uważał za swój ideał
Wlasnie jest tak jak kolega napisal
Noo ale jak na temat ma byc to ja stoje przy FMA
IMHO można by pod bardzo dobre pod względem audio/video/fabuły wymienić:
Air (movie)
I tu się muszę bardzo niezgodzić. Moim zdaniem zarwno pod względem fabuły jak i grafiki nie dorasta AIR TV do pięt. Już dawno tak niewiadomoczego nie oglądałem.
Ostatnio edytowany przez pawel198804 (2006-02-07 22:09:48)
Anime doskonałe nie istnieje.
Tak samo jak nie istnieje cokolwiek innego "doskonałego".
Ofcoz każdy z nas ma jakieś swoje ukochane serie, ja także.
Jednak nie zaryzykowałbym stwierdzenia, że są doskonałe.
Sam musisz poszukać takiego tytułu, który będzie ci odpowiadał.
Amen.
Tu chodzi o to żeby napisać o anime kture najbardziej zbliżyło sie do swojego "obrazu" ideau
I tu się muszę bardzo niezgodzić. Moim zdaniem zarwno pod względem fabuły jak i grafiki nie dorasta AIR TV do pięt. Już dawno tak niewiadomoczego nie oglądałem.
Muszę się z tobą zgodzić, ale nie co do grafiki (bo TV i movie reprezentują zupełnie inny styl) ale fabuła mi do bardzo dobrej (tudzież doskonałej) nie pasuje
Imperare sibi maximum est imperium
Mi równierz bardzo do gustu podeszło anime Fullmetal Alchemist. W pewnym momencie całkowicie się zmienia klimat serji co daje szerokie pole do popisu w Movie gdzie ten wątek moim zdaniem został bardzo dobrze rozwinięty
Ostatnio edytowany przez kwati (2006-02-07 22:27:15)
No to pewnie każdy bedzie podawał swoje ulubione tytuły, chociaż mój to pod względem graficznym pozostawia wiele do życzenia. Radze poszukać w tematach o ulubionych anime etc. Z tego co podałeś, czyli łącząc te trzy aspekty to
1) BECK (muzyki nie słucham, ale takie klimaty jak tam to zawsze lubiłem, przyjemna kreska, fabuła rzadko spotykana, prawdopodobna i po prostu wciagajaca)
2) GITSy wszelakiej maści (fabuły cud miód i orzeszki, polityczne intrygi, rozgrywki na najwyższych szczeblach władzy, kreska podobnie (chociaż w pierwszej kinówce niepotrzebnie pani Major zmienili włosy na czarne, muzyka albo Kenji Kawai albo Yoko Kano, obie psotacie już zaliczane chyba do wybitnych)
3) Kenshin OAV 1 (fabuła o wiele lepsza niż w mandze czy w TV, rzekłbym doroślejsza i poważniejsza, rysunek brak tu wielkich oczu i takiej jaskrawej kolorystyki, muzyka świetnie wkomponowywuje się w klimat)
4) Księżniczka Mononoke (pamiętam jak byłem w Anglii, to koleś objaśniał starszej pani o Kiki's Delivery Service i powiedział, że wyreżyserował to Hayao Miyazaki, na co pani zrobiła tylko wielkie oczy. On dodał rezyser "Mononoke Hime". Pani wsadziła płytę do pudełka i poszła dalej. Graficznie nieźle, muzycznie rewelacyjnie JOe Hisashi dał radę jak zwykle. Fabuła - trochę nieobiektywnie, powiem wprost uwielbiam filmy Miyazakiego.)
No a mój ulubion to Initial D, graficznie, ujdzie szczególnie pojedynki ścigantów w pierwszej części rażą efektami komputerowymi, później co raz lepiej. Muzycznie, jeśli ktoś lubi eurobeat to tytuł dla niego. Fabuła o wyścigach samochodowych (oczywiscie nielegalnych). NIc wielkiego, a wciaga jak cholera.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Kenshina nie wie ktoś skąd go dorwać?
Wejdź sobie na http://www.zlotniki.pl/~jaroslaw-dzienis/suby.htm jest tam z polskim subem.
Co do wspaniałych anime to zaliczył był min: Rurouni Kenshin- Reminiscence, GITS: Stand Alone Complex 1i2 seria , Jin Roh , Cowboy Bebop oraz Blood:The last vampire
Co do seriali, kinówek i OAV, to marzy mi się coś więcej Last Exile. Trochę mało tych 26 odcinków.
Co do Miyazakiego - polecam Dobutsu Takarajima (znany również jako Doubutsu Takarajima), czyli po prostu "Dzieci wśród piratów" - pod takim tytułem szło owo anime w Polsce w kinach jeszcze kiedy, jak mniemam, wielu z czytających to nie było na świecie. Tam był Miyazaki głównym bossem od grafiki - jako dziecku to anime narozrabiało mi w głowie na resztę życia. Oczywiście kinówka, więc na monitorze to zaledwie namiastka. Niedawno oglądałem ładny DVD-rip, tylko niestety z francuskim dubbingiem, niezgorszym, ale sami rozumiecie...
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-02-08 00:13:36)
Tu chodzi o to żeby napisać o anime kture najbardziej zbliżyło sie do swojego "obrazu" ideau
No to teraz życzę powodzenia założycielowi tego tematu w ściąganiu tych wszystkich anime, które podaliście, i które zbliżyły się do ideału :]
Ehh.. Zanim zaczniecie pytać o anime idealne, perfekcyjne, lub choćby dobre, spróbujcie ułożyć definicję "dobrego anime". To co spodoba się fanowi ecchicomedy nie przypadnie do gustu fanowi bijatyk i na odwrót... :|
Żeby się komuś tak całkiem nie spodobało Last Exile, toby chyba musiał być wyjątklowo ponurym [autocenzura].
a ja tam dorzuce
Trinity Blood
Blood +
Anime doskonałe nie istnieje.
Tak samo jak nie istnieje cokolwiek innego "doskonałego".
Jak tego nie widziałeś, to nie oznacza że to nie istnieje.
Ile jeszcze ludzkość musi być zaskakiwana dopuki się tej prawdy nauczy.
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-02-08 03:31:08)
no tak jak tu wszyscy mowia idealu nie ma ale dzieki czemu anime zachowuje swoja odrebnosc
bo by bylo tak samo jak np z matrixem ze co drugi film korzysta z tegoz watku a przez co traci na swojeje wartosci
jak dla mnie to Evangelion za ukazanie wnetrza bohatera
na podstawie tej anime mozna by bylo pisac prace z psychologii
Wiem, że nie ma nic doskonałego ale do mnie bardzo zbliżone do doskonałości jest anime AKIRA i Generał Daimos. Jeszcze może Elfen Lied. Ale wiecie każdy ma inny gust. Więc innym te 3 anime mogą sie nie podobać.
Ja wymienie pare moich ulubionych mozna nazwac je idealnymi przy pewnych zalozeniach
BECK, Cowboy Bebop seria i kinowka, Vampire Hunter D: bloodlust, GITS calosc , Trigun, Berserk, Fullmetal panic calosc i pare innych
ara ara...
Żeby się komuś tak całkiem nie spodobało Last Exile, toby chyba musiał być wyjątklowo ponurym [autocenzura].
Obejrzałem ep. 01 i nic mi sie w nim nie spodobało
Anime idealne nie isnieje, kazdej produkcji da się "coś" zarzucić.
Dla mnie najblizej ideału było Beyond the Clouds (Kumo no Mukou)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład