Nie jesteś zalogowany.
W 5 odcinku najbardziej mnie dziwi ta scena, w której zakonnice rąbią te drzwi.
Przecież Touma nie zamknął ich na klucz. Nie mogły ich normalnie otworzyć?
No chyba że coś tam przeoczyłem...
Z tego co pamiętam to zamknął, ale czy to zekranizowali to inna sprawa (nie pamiętam już czy to pokazali)
7ep:
Ładnie pokazana walka teleporterek, ale szkoda, że nie pokazali wypadku Awaki... Poza tym o ile pamiętam to Iskierka a nie Kuroko strzeliła z papy Toumę, no ale nie czepiajmy się szczegółów. Z drugiej strony mamy świetne wejście Akceleratora, szkoda że pojawi się ponownie dopiero pod koniec anime... Arc nie bardzo mi się podobał, nie chodzi o ekranizacje czy w ogóle wykonanie, ale o to, że po prostu ta historia nie przypadła mi do gustu. Teraz będziemy mieli dłuższą, i ciekawszą, akcję z polowaniem na magów wewnątrz miasta akademickiego podczas dnia sportu...
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2010-11-21 20:58:36)
Kuroko strzeliła mu plaskacza (czyt. zmaterializowała mu się przed buzią)
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
Xa, ciekawe, kiedy znów ujrzymy tą teleporterkę xD
P.S
Touma + Iskierka za 20 lat:
A tutaj SUPER TOUMA:
http://img528.imageshack.us/img528/525/14779084.jpg
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-11-26 19:35:38)
pierwszy sezon indexa oglądałem i był super, 2 obejrzę jak wyjdzie cały ale coś czuję będzie fajny, bynajmniej dla mnie...
Chciałbym poznać całą historię, bo z tego co tu czytałem, niektóre sceny zostały pominięte albo trochę zmienione a niżeli w oryginale. Ma ktoś na szybkiego namiar na tą mange w całości online, będe wdzięczny.
pierwszy sezon indexa oglądałem i był super, 2 obejrzę jak wyjdzie cały ale coś czuję będzie fajny, bynajmniej dla mnie...
Chciałbym poznać całą historię, bo z tego co tu czytałem, niektóre sceny zostały pominięte albo trochę zmienione a niżeli w oryginale. Ma ktoś na szybkiego namiar na tą mange w całości online, będe wdzięczny.
Nie mangę, a nowelkę. Masz tu trochę po angielsku: http://www.baka-tsuki.org/project/index … x#Volume_1
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Arc z kościołem kończy się na 7 tomie (chyba bo tak wywnioskowałem z nazw chapterów poszczególnych), a patrząc dalej to po rysunkach można wywnioskować, że to co się teraz dzieje w anime zawarte jest w 9 tomie więc najprawdopodobniej niedługo będzie przerabiany 10 tom. Ale to tylko moje przypuszczenia bo sam nowelki nie czytałem.
Można gdzieś znaleźć japońską wersję nowelki? Przy innym tytule trochę się namęczyłem ze znalezieniem linków, więc może ktoś oszczędzi mi poszukiwać ;p
Co do samego anime, to 2 sezon moim zdaniem bije na głowę pierwszy. Przez 9 odcinków się nie nudziłem, tymczasem w pierwszym przy prawie każdym chciało mi się spać
Chodzi co o japońsko-japońską?:D
Proszę bardzo:
http://www.hongfire.com/forum/showthrea … 556&page=1
Ogólnie na hongfire masz 90% wszystkich rawów novelek
A jak anime obecnie stoi z nowelką? Na którym tomie jest mniej więcej umiejscowiona akcja?
Btw, to teraz pewnie Sacredus wyjdzie ze swej nory w głębinach piekieł i się udzieli, jak go lud wzywa.
A jak anime obecnie stoi z nowelką? Na którym tomie jest mniej więcej umiejscowiona akcja?
Całkiem nieźle, wycinają zbędne rzeczy (znaczy się takie których brak w niczym nie będzie przeszkadzać w oglądaniu/zostają w LN jako ciekawostki), dodali Itsuwę w paru miejscach (to na duży plus), wycięli scenę z mierzeniem poziomu mocy z początku 7. tomu (bo zekranizowali ją w Raigunie) i w LN na końcu 7ep to Mikoto strzeliła Toumę a nie Kuroko, więc jeśli chodzi o poziom ekranizacji jest całkiem nieźle. Obecnie są na na 9. tomie (dwu tomowy arc, więc w anime będzie mieć jakieś 5 czy 6ep).
Można gdzieś znaleźć japońską wersję nowelki? Przy innym tytule trochę się namęczyłem ze znalezieniem linków, więc może ktoś oszczędzi mi poszukiwać ;p
Co do samego anime, to 2 sezon moim zdaniem bije na głowę pierwszy. Przez 9 odcinków się nie nudziłem, tymczasem w pierwszym przy prawie każdym chciało mi się spać
Szkoda tylko, że 10. tomowy, "wojenny*" God Right Seat Arc, który skończył się na obecnym 22. tomie (chociaż kto wie, może dalej będą ciągnąć), zacznie się w ostatnim arcu a dokończą go dopiero w 3 serii... (oczywiście przyjmując, że anime skończy się na 13. tomie)
*
Z tego co widzę, to większość nieaktywna :/
(znaczy się takie których brak w niczym nie będzie przeszkadzać w oglądaniu/zostają w LN jako ciekawostki)
A mógłbyś wypisać parę z nich z pierwszej serii? Bo aktualnie oglądam po raz drugi pierwszy sezon, żeby sobie wszystko przypomnieć. (Wiem, że na pewno był jakieś zmiany w Angel Fall arc, bo coś kiedyś czytałem)
(bo zekranizowali ją w Raigunie)
Wiesz może, w którym to było odcinku?
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
(bo zekranizowali ją w Raigunie)
Wiesz może, w którym to było odcinku?
W pierwszym bodajże.
(znaczy się takie których brak w niczym nie będzie przeszkadzać w oglądaniu/zostają w LN jako ciekawostki)
A mógłbyś wypisać parę z nich z pierwszej serii? Bo aktualnie oglądam po raz drugi pierwszy sezon, żeby sobie wszystko przypomnieć. (Wiem, że na pewno był jakieś zmiany w Angel Fall arc, bo coś kiedyś czytałem)
Zacząłem to czytać od 7. tomu...
Dzięki KieR, wszystko hula.
A jak sądzicie ile będzie odcinków?
na początku jak zaczęli wypuszczać Anime rzuciło mi się w oczy (nie pamiętam strony) że tylko 13... Oficjalnie ich ilość chyba nie jest znana?...
I zapewne nie zekranizują całej nowelki?
I jeszcze pytanie do tych co czytali, to nowelka jest zakończona?. czy jeszcze jest może pisana?
A jak sądzicie ile będzie odcinków?
na początku jak zaczęli wypuszczać Anime rzuciło mi się w oczy (nie pamiętam strony) że tylko 13... Oficjalnie ich ilość chyba nie jest znana?...
I zapewne nie zekranizują całej nowelki?
I jeszcze pytanie do tych co czytali, to nowelka jest zakończona?. czy jeszcze jest może pisana?
Odcinków ma być 24. Całej nowelki nie ma szans na zekranizowanie. Z tego co się orientuję (pewien nie jestem), to nowelka nadal jest wydawana.