Nie jesteś zalogowany.
Opis: Ryner Lute jest leniwym studentem Specjalnej Królewskiej Akademii Wojskowej Rolandu. Pewnego dnia owe królestwo zostaje zaatakowane przez sąsiednie państwo, Estaboole, w wyniku czego, już w pierwszej bitwie, ginie większość kolegów Rynera. Po zakończeniu wojny, jego przyjaciel, Sion Astal, dochodzi do władzy i jako król wysyła go na poszukiwanie artefaktów po legendarnych bohaterach, którzy niegdyś walczyli ze złem. Nasz bohater za towarzysza podróży dostaje Ferris, która pochodzi z rodziny słynącej z umiejętności walki mieczem. Razem stanowią silną drużynę, ale ich największym problemem nie będzie różnica ich charakterów, która nie raz doprowadzi do mniej lub bardziej ciekawych sytuacji, ale klątwa, której istnienie odkryją dopiero podczas podróży, gdy ta rozprzestrzenia się po kontynencie.
Jak wam się podoba to anime? Jesteśmy już na 2 odcinku, od którego tak naprawdę się dopiero zaczyna nasza historia. Ogólnie według mnie mogli sobie całkowicie darować pierwszy odcinek, który jest czystym spamem Mogliby od razu jako 1. wyemitować odcinek nr 2 ;]
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-07-13 08:23:22)
Na razie mnie zaciekawiło, historia zapowiada się interesująco. Teraz trzeba poczekać aż fabuła się rozwinie. Mam tylko nadzieję, że nie będzie tak jak z Ichiban Ushiro no Daimaou, gdzie początek historii zapowiadał się fajnie, a z biegiem czasu robił się gniot.
The Legend of the Legendary Heroes
Osobiście nie oglądam, bo nic z nowego sezonu nawet nie tknąłem. Nie żebym uważał akurat to anime za jakiś szajs, ale nawet nie chce mi się nic pobierać i tym bardziej oglądać. To pewnie przez ten żar z nieba.
Xa, i w 3 epku mam to, czego tyle mi brakowało. Ach ten słowieszczy śmiech Lelouch Tak, tak, senyuu od CG Lulu = senyuu Rynera z Densetsu Epek całkiem całkiem, powoli nabiera prędkości anime i z odcinka na odcinek coraz lepsze się robi ^.^ W tym, co teraz go mieliśmy, twórcy zaserwowali całkiem niezłą jadkę xD
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-07-19 12:38:09)
Powoli robi się ciekawie. Ryner zaczyna mi się coraz bardziej podobać. Koks niszczący wszystko na swojej drodze. Miejmy nadzieję, że będzie miał godnego przeciwnika na swej drodze i częściej uruchamiał tryb masakry wszystkich żyjących. teraz trzeba poczekać na jego wyjście z więzienia. Ucieczka raczej odpada bo mu się tam podoba. Ciekawe tylko dlaczego władze nie chcą wykorzystywać jego umiejętności tylko wsadzili go do więzienia. Jakby go sobie podporządkowali to mieli by z niego niezły pożytek.
A mnie trochę zawiódł ten 3 ep już pomijając ze anime schematyczne to spodziewałem się jakiejś ładniejszej masakry (choć psychodeliczny śmiech lulka był genialny) a to było takie pyk pach pach i koniec. Mam nadzieje ze w następnych odcinkach będzie lepiej.
Cóż Regios miał w sobie to coś co powodowało że z chęcią się oglądało każdy odcinek i teraz mogę spokojnie powiedzieć ze to anime też posiada to coś. Najbardziej mi się podoba że w tym anime nie ma motywu od zera do bohatera a jednocześnie to iż bohater jest od początku potężny nie powoduje że anime jest nudne.
Coś w tym jest, ale aż sobie pozwole walnąć lekkim spoilerem:
Więć może być ciekawie ^.^
Btw. wam też Stygmat Alfy istnym Naruto zalatuje, mowa tu o Sharinganie.
Jakos naruto nie zalatuje ;p anime warte obejrzenia , ciekawa fabula , ale predkosc wychodzenia napisow niczym wyscigi maluchow na wstecznym...
Jak na razie o anime zbyt dużo powiedzieć nie mogę gdyż nic takiego się w nim jeszcze nie zadziało. Ogólnie główny bohater wydaje się być fajną postacią, mimo że ma w swoim posiadaniu tak niszczycielska broń jak Sharingan xD jest cholernym leniem i nic mu się nie chce co trochę urozmaica tę postać. Niestety znów pojawił się motyw z niesamowitą siłą której główny bohater nie może kontrolować, a co za tym idzie ludzie którzy powinni mu pomagać cisną mu od potworów. Podsumowując coś tam z Naruto wspólnego ma ale i tak nie ta liga...
Jak już jestem przy postaciach to powiem że bardzo intryguje mnie ten cały niewidomy blondasek, ciekawy jestem na co go tak na prawdę stać i czy przebudzony lulek może się z nim równać. W sumie na razie nic takiego nie pokazał, a urżnięcie głowy tego grubaska to tylko mała próbka jego mocy.
Ogólnie historia się ładnie rozwija no ale jak już powiedziałem poczekamy jak anime się rozkręci.
~DevilMC, może to cię zainteresuje:
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-07-28 20:40:51)
Co do blondas... znaczy się Luciela
Niestety znów pojawił się motyw z niesamowitą siłą której główny bohater nie może kontrolować, a co za tym idzie ludzie którzy powinni mu pomagać cisną mu od potworów.
Seria ciekawa i porównywana do Slayersów, ale póki co wciąż nie wiele można o niej powiedzieć, więc z oceną poczekam do połowy serii.
A jeśli narzekacie na tytuł anime to zobaczcie jakie tytuły mają dalsze części:
1. The Legend of the Legendary Heroes - prolog opowieści (11 tomów - zakończone)
2. The Legend of Legendary Heroes Anyway - opowieści poboczne do 1 części (11 tomów - zakończone)
3. The Legend of the Great Heroes of Legend - sequel (8 tomów - wciaż wychodzi)
4. The Legend of the Black Fallen Hero - historie poboczne (5 tomów chyba zakończone)
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2010-07-28 23:16:21)
Jestem po 4 epku i na razie nie jestem zawiedziony. Ciekawe też są te wasze spoilery
że mi sie nudziło, to zapodam wam kilka grafik, które znalazłem w necie:
Brechowe gify z 5 odcinka:
NFSW:
I z tego co widzie, to 5 epek jest głównie na śmiech przeznaczony
Kurde 3 epek zaleciał mi z lekka mangą berserka . Na początku pomyślałem słabsza kopia slayers a później NIE! części ciała odpadają , bardzo fajny klimacik . 4 epek również nie zawiódł mam nadzieje , że dalej równie będzie coraz lepiej . Anime ma potencjał zobaczymy co z tego wyniknie.
Kilka ciekawych rzeczy znalezionych na oficjalnej stronie tytułu:
Polożenie geograficzne akcji z każdego odcinka, jeśli kogoś to zainteresuje (na samym dole mamy niebieskie prostokąciki, które są odpowiednio ponumerowane cyferkami odpowiadającymi danemu odcinkowi):
http://www.denyuden.jp/story/map01.html
Tapeta z Feris (rozdzielczość do wyboru):
http://www.denyuden.jp/special/index.html
Coś mi to przypomina... a już wiem
Co do samego odcinka to nie sądziłem, że Ryner może być tak głupi aby pójść z tym Tiir'em (czy jak mu tam)rozumiem że go nikt nie lubi itp. ale twórcy zawsze kreowali go na mądrego ,leń bo leń ale głupi nie był. Choć z drugiej strony jak by tak odwrócić szachownice to zrobił to może by go pokonać, ewentualnie żeby nie zjadł Siona.
No nic, poczekamy zobaczymy.
Albo też chce się dowiedzieć więcej o swoich oczkach
Jak dla mnie Ryner dobrze zrobił że z nim poszedł. Kto wie jak on się czuje jak cały czas nazywają go potworem i jeszcze takie liściki czyta od osoby która jest w pewnym sensie jego jedynym przyjacielem. A tu zjawia się tajemniczy nieznajomy i proponuje by poszedł z nim do takich jak on. Gdybym był nim pewnie to samo bym zrobił:P I kolejny odcinek potwierdził że w tym anime nie wiadomo kto jest tym gorszym bo jak ludzie chcą ich zabić to czemu oni ich nie mogą? W końcu też chcą żyć normalnie a to traktują ich jak króliki.