#1 2010-11-25 01:47:56

Rafaga
Użytkownik

Problemy z Megaupload

Ktoś wie co się dzieje z MU? Mam łącze 25Mb/s, a wyciągam max 12kb/s, do tego co jakiś czas zrywa połączenie i tak od kilku/nastu dni. Co się dzieje?! Ktoś jeszcze ma takie problemy?

War-yun.png

#2 2010-11-25 02:02:05

Grze_siu
Użytkownik

Odp: Problemy z Megaupload

Ostatnimi czasy MU szwankuje. Nie wiem co z tym ale mogę cię pocieszyć, nie jesteś sam xD

"Szanuj wroga swego, bo możesz mieć gorszego" By Moja Babcia

#3 2010-11-25 02:03:15

nover
Użytkownik

Taki sam problem miałam, ale tylko ze ściąganiem animców od Dollars (sorry za antyreklamę ale nic na to nie poradzę) z MU - reszta ciągnie mi się nieźle, prawie po całym moim łączu (aktualnie Vectra 16Mb) i niezależnie od operatora (wcześniej neo 6Mb).
Podobnych objawów z innych serwisów brak (poza tym, że są zwyczajnie kiepskie).
Może sprawdź, czy przypadkiem nie masz jakiegoś portu przyblokowanego, po którym ciągniesz, ew. nałożony quos na serwis itp.

#4 2010-11-25 02:09:38

Rafaga
Użytkownik

nover napisał:

Taki sam problem miałam, ale tylko ze ściąganiem animców od Dollars (sorry za antyreklamę ale nic na to nie poradzę) z MU - reszta ciągnie mi się nieźle, prawie po całym moim łączu (aktualnie Vectra 16Mb) i niezależnie od operatora (wcześniej neo 6Mb).
Podobnych objawów z innych serwisów brak (poza tym, że są zwyczajnie kiepskie).
Może sprawdź, czy przypadkiem nie masz jakiegoś portu przyblokowanego, po którym ciągniesz, ew. nałożony quos na serwis itp.

Nie ważne jaki plik i skąd go mam, ze wszystkimi to samo, a bloków żadnych nie mam.
Z innymi serwisami też nie mam problemów RS, HF, FS wszędzie ciągnie ile kabel daje.

War-yun.png

#5 2010-11-25 02:18:08

pawello86
Użytkownik

Plik jest chwilowo niedostępny.

I ta chwila wciąż trwa od ponad tygodnia. Dla kilku linków tak mam.

#6 2010-11-25 08:28:50

ksenoform
Użytkownik

Możliwe, że pliki niedostępne mogą być blokowane przez moderatorów MU, po to żeby usunąć je z serwera. A ja nigdy nie miałem problemów z MU, kiedyś miałem ale to dwa lata temu, teraz jestem zalogowany ale konta premium nie mam, a dzięki wysyłaniu i pobieraniu plików serwer mi niczego nie blokuje.

#7 2010-11-25 08:42:39

Grze_siu
Użytkownik

Pamiętajmy że MU składa się z wielu serwerów, więc z niektórymi mogą występować problemy.

"Szanuj wroga swego, bo możesz mieć gorszego" By Moja Babcia

#8 2010-11-25 13:03:41

akira1984
Użytkownik

A używasz jakiegoś programu do MU

#9 2010-11-25 14:43:59

jinjej
Użytkownik

Jeżeli jeszcze nie masz konta darmowego na MU, to spróbuj sobie zarejestrować takie konto. Czasami poprawia korzystanie z MU (tak jak to było w moim przypadku), ponadto zmniejsza okres oczekiwania na pobranie. Nie wiem, czy w Twoim przypadku poskutkuje, ale warto spróbować.

Ostatnio edytowany przez jinjej (2010-11-25 14:44:17)

日本はきれいなです. 日本女の子にも..

#10 2010-11-25 17:55:51

Rafaga
Użytkownik

akira1984 napisał:

A używasz jakiegoś programu do MU

JDownloadera ale standardowo przez FF też tak muli.

jinjej napisał:

Jeżeli jeszcze nie masz konta darmowego na MU, to spróbuj sobie zarejestrować takie konto. Czasami poprawia korzystanie z MU (tak jak to było w moim przypadku), ponadto zmniejsza okres oczekiwania na pobranie. Nie wiem, czy w Twoim przypadku poskutkuje, ale warto spróbować.

Konto na MU mam od 4 lat.

War-yun.png

#11 2010-11-25 18:29:30

Hero
Użytkownik

A czy to sie dzieje cały czas, tzn. rano, popołudniu i wieczorem? Ja ściągam z szybkością ~750KB/s z Firefox'a bez żadnych akceleratorów ale tylko rano tak do 12:00 i wieczorem od północy. Tylko w tych godzinach mogę ściągać z pełną szybkością a reszta to mam max 100KB/s.

Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?

#12 2010-11-25 19:07:02

Harz
Użytkownik

Polecam do GeasMonkey'a dodać sobię skrypt, na MU. Sam się loguje, przepisuję capche, i zaczyna ściągać.
http://userscripts.org/scripts/show/87490

Temee-0.png
"Why? Because Trolling is a Art!"
                                    ~Pablo Picasso

#13 2010-11-25 19:53:14

JanuszQ
Użytkownik

Harz napisał:

Polecam do GeasMonkey'a dodać sobię skrypt, na MU. Sam się loguje, przepisuję capche, i zaczyna ściągać.
http://userscripts.org/scripts/show/87490

Podobne do jdownloadera jezor

#14 2010-11-25 21:34:02

akira1984
Użytkownik

ja korzystam z mega menagera tylko ze mam konto premium

#15 2010-11-25 21:54:21

Hero151
Użytkownik

Miałem taki sam problem, ale zauważyłem że zaczyna się on pojawiać dopiero po południu. Z rana ciągnie każdy plik bez problemu i nie ma informacji że nie jest dostępny.

#16 2010-11-27 19:10:04

Prototype
Użytkownik

Co do problemów z MU. Prawdopodobnie, to jest nowa strategia. Kilka dni temu pisałem w tej sprawie do obsługi MU. Na początku myślałem, że problem stoi po stronie techniczne serwerów, ale szybko obalono moją tezę xD. Ale po dostanej odpowiedzi, raczej nie mają problemów technicznych, więc to nowa strategia xD

Jednak co po niektórzy może nie wiedzą, ale z rana zasysa plik bez problemu, jak mamy założone konto, bo dostajemy na jakiś tam czas premium, podejrzę do 12-13

Druga sprawa, można ominąć limit i mieć więcej korzyści bez jakiś opłat smile

Tu jest poradnik, ogólnie niema dużo zabawy

http://anime-raws.com/articles.php?article_id=12

A dla osób, co chcą wiedzieć jaka odpowiedz dostałem, to umieszczam tu treść.

Dear user,

If you are a free member, certain restrictions may prevent you from downloading: We limit the amount of data you can download from our servers within a certain timespan. If you share your IP address with other Megaupload users (e.g. because your ISP uses proxies or NAT), you may be sharing these limitations with them.

To enjoy unlimited service, speed, and bandwidth in downloading files from Megaupload, premium is required (http://www.Megaupload.com/?c=premium).

Thank you for using Megaupload!

Sincerely,

Erin
Megaupload Support

#17 2010-11-27 19:43:58

nover
Użytkownik

Prototype, odpowiedź od supportu nic nie wyjaśnia, to jest jedynie standardowa formułka, zresztą to samo można znaleźć gdzieś w FAQ z MU.
I nie ma nic wspólnego z problemem (przynajmniej w moim przypadku) - brak NAT'u oraz proxy od dostawcy internetu a problem występuje nadal mimo jego zmiany (dla ścisłości powtórzę: miałam neo a teraz vectra -  a w domu rodzinnym UPC).
To, że z MU da się okresowo ciągnąć bez limitu, to też nie nowina, choć załoga MU nie rozpowiada tego na lewo i prawo.
Także twoja teza nie została obalona, choć, "zrobiła to" załoga MU wciskając ci standardowy kit na odczepnego.

#18 2010-11-27 20:02:11

Prototype
Użytkownik

He przecież ja wiem, że to standardowa odpowiedz xD Wiele, wiele razy pisałem w różnych sprawach, czasem wysyłają już standardowy formularz, czasem proszą o bardziej szczegółowe dane problemu. Na mu mam masę TB danych, mimo że w pakiecie free konta limit 200gb, a ja dziesiątki razy przekroczyłem ten limit, co teoretycznie jest nie możliwe xD. Mi się tak czy siak wydaje, że specjalnie tak drastycznie obniżyli transfery aby kupować premium. Tylko to, po takie odpowiedzi mi się roi w głowie, bo dziwnym by był fakt, że nie wiedzą o problemach technicznych lub z innej perspektywy patrząc, nie chcą po prostu się przyznać do problemów.

Ja mam UPC stałe oczywiście IP. Sprawdzałem u znajomych przy dostawcach NEO i NETI, tak samo słaby transfer. Więc wina na 100% leży po stronie MU, jednak możemy się tylko domyślać, czemu jest tak, a nie inaczej.

#19 2010-11-27 20:14:35

Foris
Użytkownik

http://hostuje.net/import_pub.php
Dla tych co ściągają z megaupload oczkod
Prędkość minimum 200KB/s a często >1MB/s dodatkowo brak limitów ilości równoczesnych ściągnięć oraz ilości ściągniętych danych smile
Gdyby link nie działał załóż tam konto i dopiero kliknij w link wtedy na 100% będzie działać a konto jest darmowe.

#20 2010-11-27 20:17:58

Prototype
Użytkownik

Foris napisał:

http://hostuje.net/import_pub.php
Dla tych co ściągają z megaupload oczkod
Prędkość minimum 200KB/s a często >1MB/s dodatkowo brak limitów ilości równoczesnych ściągnięć oraz ilości ściągniętych danych smile
Gdyby link nie działał załóż tam konto i dopiero kliknij w link wtedy na 100% będzie działać a konto jest darmowe.

Podałeś ten sam sposób, co ja xD. Ogólnie zawsze korzystałem z tego sposobu, jak mi się limit wyczerpał, a teraz to cały czas smile_big

Ostatnio edytowany przez Prototype (2010-11-27 20:18:53)

Stopka forum

© Animesub.info 2025