Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Z tego co zauważyłem to wpasniałe anime jest mało popularne wśród polskich fanów. tu znajdziecie troche info o tej produkcji. polecam.
a do tych co już oglądali mam pare pytań, mianowicie: podobało się? co o tym anime myślicie? jakie są wasze odczucia? i (troche spoilerów )jakie macie interpretacje zakończenia?
To fakt... świetne anime! Dlaczego? Bo pogięte, a ja takie właśnie kocham .
Kreska jest specyficzna - nigdzie wcześniej czegoś takiego nie widziałem, muzyka też przyjemnie brzęczy z głośniczków (a niekiedy nawet przyjemny jazzik można było sobie ). Fabuła zagmatwana jak . Zastanawiam się, kto mógł coś podobnego wykreować ??
Przyznaję, że do anime podchodziłem dwukrotnie - za pierwszym razem puknąłem się w głowę z przerażenia co to do cholery ma być za ścierwo . Jednak, po kilku dniach, siadłem wieczorkiem i od nowa zacząłem oglądać i... normalnie miłe zaskoczenie po obejrzeniu całości.
Jak zawsze lubie dopowiadać sobie zakończenia do każdego obejrzanego filmu (w tym i anime ) ale tym razem nie było takiej potrzeby ponieważ całość nie miała większego sensu więc i moje zakończenie nie wiele by wniosło
Zastanawiam się, kto mógł coś podobnego wykreować ??
wyczytałem gdzieś, że głównym winowajcą tego projektu był koleś co zajmowal się Shin-chanem(leci na jetix w nocy). w obu dziełach widać POZORNY nieład i to właśnie dodaje uroku tym produkcjom[okej]
Lubię obejrzeć czasami coś "dziwnego":P, a po przeczytaniu waszych postów i artykułu, którego link został tu podany, skusiłem się na MG. Hardsub od KAA, polecam, przyjemnie się ogląda.
Przesłanie nie jest oryginalne, w wielu innych produkcjach można dostrzec podobne... ale nie to jest najważniejsze... nie chodzi o samo przesłanie, ale o formę, w jakiej zostało nam przedstawione. A forma powala na kolana! Zastosowanie kontrastu, różnych technik animacji, niezłej gry kolorów, światła i dźwięku - wszystko to, składa się na iście surrealistyczną wizję ludzkiego życia. Do tego można jeszcze dodać groteskową fabułę, przypominającą zlepek najróżniejszych myśli, niby nie łączących się ze sobą, a jednak uzupełniających się na wzajem i sam sposób rysowania postaci i otoczenia. Gratuluję umysłu komuś, komu zrodził się pomysł na takie anime . Polecam, jeżeli macie czas i umysł jest wypoczęty, bo inaczej ciężko się ogląda...
Strony 1