Nie jesteś zalogowany.
Tak. Jeśli ściągasz np, wydania DVD-rip lub BluRay-rip - to na ogół pochodzą z tego samego źródła i na 99% ścieżki dźwiękowe będą pasować. Z TV-ripami to już różnie bywa...
Tłumaczenia są jak kobiety. Wierne nie są piękne, a piękne nie są wierne.
No to wielkie dzięki za pomoc.
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
Zainstaluj vobsuba osobno(odhacz go przy instalacji kodeków). U mnie to działa.
...
Ostatnio edytowany przez wejder (2016-04-24 16:45:37)
Pewnie komputer nie wyrabia. Spróbuj zainstalować (i 'skonfigurować') coreAVC albo DivX 7 AVC.
albo DivX 7 AVC.
Lepiej_nie.jpg
Zanim zaczniesz się bawić w CoreAVC i inne badziewia, radzę sprawdzić, czy masz ustawione ffmpeg-mt:
http://img406.imageshack.us/img406/4647/ffmpeg.png
Ostatnio edytowany przez Tai_ (2011-01-02 00:16:01)
Nie wiem czy to dobry temat ale mam taki problem:
Ostatnio ściągnęłam serie Saiunkoku Monogatari 2 w .mkv od [C1_Animanda] ale gdy próbuję otworzyć jakiś odcinek za pomocą MPC wyskakuje coś takiego:
gdy kliknę close niby się włacza ale bez głosu ;/ Próbowałam też włączyć BESTplayerem ale też wyskakuje błąd i w ogóle nie chce się włączyć. Co mogę z tym zrobić? Pomóżcie.
Ja urzywam KMPlayer i wszystko chodzi, on na zainstalowane kodeki w sobie :}
Wygląda na jakiś problem z kodekiem (audio) Vorbis - sprawdź czy inne pliki z tym kodekiem działają.
Wejdź w ffdshow audio config. Co masz ustawione przy Vorbis?
No i jakie masz kodeki?
[edit]
Znowu się ślamażyłem...
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2011-02-08 12:20:00)
Wygląda na jakiś problem z kodekiem (audio) Vorbis - sprawdź czy inne pliki z tym kodekiem działają.
Potwierdzam... z obrazka wynika, że nie jest włączony/lub źle zainstalowany codec Vorbis...
Używasz paczki K-Lite, czy czegoś innego?
Wiem, że nic nie wiem...
Kurcze ... to jednak coś wiem!!
to znaczy co mam sprawdzić, inne pliki .mkv działają normalnie, sorry ale trochę się w tym wszystkim gubię ;p
Potwierdzam... z obrazka wynika, że nie jest włączony/lub źle zainstalowany codec Vorbis...
Używasz paczki K-Lite, czy czegoś innego?
Tak, mam paczkę k-Lite
Sprawdzić inne pliki, które mają audio zakodowane w Vorbis
Trochę byłam zajęta ale wróciłam do problemu i...
Sprawdzić inne pliki, które mają audio zakodowane w Vorbis
...raczej nie działają bo kolejna seria mi nie działa. Tylko co teraz? Mam usunąć paczkę, którą mam i ściągnąć od nowa? I nie wiem czy to ważne ale mam win7...
Wejdź do ustawień MPC i w zakładce "Filtry wewnętrzne" spróbuj zaznaczyć w rubryce "Filtry przetwarzające" - Vorbis, ewentualnie spróbuj też w rubryce "Filtry źródłowe" - OGG. Może zadziała.
Człowieku, wyrzuć wszystko. Ściągnij KMPlayer i każdy format ci będzie działać...
Najlepszy odtwarzacz jaki może być. Ładny,rozbudowany i wygodny w obsłudze.
Nie ma potrzeby bawienia się z żadnymi codekami.
Ostatnio edytowany przez StaticLord (2011-02-10 21:24:14)
I nie wiem czy to ważne ale mam win7...
Zamiast K-lite użyj win7codecs. O dziwo jak K-lite pod XP działał świetnie, tak pod 7 miałem z nim problemy.