Nie jesteś zalogowany.
Sebek2501,
kodowanie HNNL? Na pewno to oglądaleś całe, czy tylko OP?
^__^
Sebek2501,
kodowanie HNNL? Na pewno to oglądaleś całe, czy tylko OP?^__^
Obejrzałem całą serię, od początku do końca. W kilku epkach obraz podobał mi się bardziej niż w pozostałych i odc. HNNL był jednym z nich. Ale zgodzę się, że na pewno są epki lepiej skodowane i moje subiektywne wrażenie jest błędne. Przepraszam najmocniej za to ;p
Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że z dźwiękiem w odcinku od HNNL jest coś nie tak? Ma o wiele słabszą jakość w porównaniu z innymi grupami. Na dobrych słuchawach różnica jest naprawdę duża. Epek sprawdzany zarówno na PCie jak i lapku, więc to raczej nie wina sprzętu.
No to nie jestem w tym sam. Dźwięk wydawał się bardziej metaliczny i syczący niż u reszty grup. Czyli kolejna rzecz, w której HNNL dało dupy w swoim epie.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
To muszą być zdolni, bo z dźwiękiem robi się tylko dwie rzeczy - przekoduje AC3/FLAC do zdatnego rozmiaru (q0.5 w Nero AAC) lub resztę muksuje w mkv ><
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Na anidb jest, że to: 5.1 Surround AC3 (128 kBit/s)
Na anidb jest, że to: 5.1 Surround AC3 (128 kBit/s)
Ile kbps?
Audio
ID : 3
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Codec ID : A_AC3
Duration : 23mn 39s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 128 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Stream size : 21.7 MiB (12%)
Title : Audio
Language : Japanese
128 kbps na 6 kanałów i do tego stałe bitrate. No te niecałe 43 kbps na dwa kanały (bo pozostałe 4 kanały to puste dane), to może być trochę za mało...
Shit happens, moze pozniej spytam Iska jak on to zrobil ;P.
Proste... to na czym był muksowany odcinek to workraw... audio prosto z dvd wyciągnięte i i pozostawione w takiej formie jakiej jest (trochę ten bitrate właśnie zmniejszany był, bo i po co do WR większe?). Smoczyca doszła do wniosku, że nie chce jej się kodować, a ja nie miałem ku temu chęci, to wzięła tylko tego rawa, który był zrobiony na 'odwal się', ot cała filozofia i stąd takie gówniane, a nie inne 'parametry' posiada...
~FAiM, to nie może być za mało, to jest za mało, ja to wiem, Ty to wiesz, qwigu tyż i kilku innym zapewne również...
Ale kto by się przejmował, skoro miało być kodowane raz jeszcze...
Tajemnica się wyjaśniła... ^_^
Ostatnio edytowany przez Isao (2011-01-03 13:15:54)
No i mamy Nowy Rok pod szyldem rozwiązywania tajemnic. ^^'
Nie no w zasadzie to już jest hardcore, jak się bierze workrawa na epek finalny. xD
Winszuję, Smoczku, jesteś boski. xD
Muksowałem to na pałe o 24, bo mi Isek dzwoni o 21, jak w pracy siedzę, że mu dysk padł i że nie będzie mógł nic z tym zrobić (a ja iso nie miałem), a na parametry już uwagi nie zwracałem, bo jedyne co chciałem, to pójść spać ;P. Tak wychodzi jak się na ostatnią chwilę robi ;P.
Misiaczku dwa dni przed terminem wiedziałeś o tym, no ale nieważne who cares...
były gorsze wtopy w tym evencie na samym początku, więc...
Jakie dwa dni? Jak ja to oddalem w ogole dzien po terminie, a zmuksowalem od razu po Twoim telefonie, jak z roboty wrocilem ;P?
Ale fakt, z terminem mi sie tam cos pochrzanilo, zreszta, lac, co bylo to bylo.
Wiedziałam, że to "kodowanie" jest kiepskie, ale żeby aż tak potraktować własną pracę, by wyszła taka lipa, to myślę, że paprząc Eventa, psujecie sobie opinię jako fansuberów. I nic tylko pogratulować ignorancji.
No ale tak. Przecież na to "lać". Co było to było. xD
W Evencie HNNL była po raz ostatni.
Chyba jednak wejdzie w życie propozycja (już nie wiem czyja, ale w tej sytuacji wydaje mi się jednak trafna), że zdany ep. będzie obejrzany przez QC Eventu, żeby nie wychodzily epki zrobione na odwal.
Ale o tym w swoim czasie i miejscu.
Dwa kopy w jeden dzień, dobry początek roku
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Dodano linki na MegaUpload.
(Nie wiem, kto uploadował odcinek NnH).
Byłby ktoś tak fajny i poseedował / upnął na coś innego niż MU te dwa poprawione epki? Byłbym bardzo dźwięczny.
"Skazany na zajebistość"
Zaraz włączę torka,.
Jakbyś dął radę jeszcze wieczorem włączyć torka, bo mam na 40%, to byłoby pycha
"Skazany na zajebistość"