#121 2011-01-05 18:31:46

rutek
Użytkownik

Odp: Ps3 złamane! - dyskusja o przerabianiu konsol

Więc wypuszczą PS4 z lepszymi grami i zabezpieczeniami, zowu będą d okładać do konsoli ale zarobią krocie na grach, jak złamią PS4 to wpuszczą PS5... itp itd xD

#122 2011-01-05 19:09:06

HentaiDymon
Użytkownik

Według mnie te zabezpieczenia byłyby złamane wieki temu gdyby nie rozmiary nośników i nieopłacalność piracenia w tym przypadku... Dziwię się, że w ogole się komuś chciało. Pewnie jakiś hobbysta.

#123 2011-01-05 19:13:04

Harz
Użytkownik

Wątpie, żeby ludzie nagrywali gry na blu-ray. Pewnie będą uruchamiane z dysku etc

Temee-0.png
"Why? Because Trolling is a Art!"
                                    ~Pablo Picasso

#124 2011-01-05 19:23:12

HentaiDymon
Użytkownik

Tylko komu sie chce pobierać takich rozmiarów plik, żeby przejść sobie gierkę raz czy dwa, po czym wywalić i zrobić miejsce dla kolejnej. No chyba, że można naprawde duże dyski podłączać do konsoli, o czym nie wiem (no ale wszystkiego wiedzieć nie muszę, więc nie bić jakby jednak można było jezor).

#125 2011-01-05 19:54:27

Zgrzyt
Użytkownik

Jeśli chodzi o wagę gier to nie problem, na jakimś warezie raz się tylko spotkałem z grą ważącą ponad 20GB, albo dobrze gry są spakowane albo po prostu mało zajmują. Jak ktoś ma dobre łącze i dysk 250GB to trochę gier pomieści oraz zaoszczędzi. 
Płyty odpadają nie tyle z powodów ceny bo te 15/20zł to nie problem ale chodzi mi o żywotność lasera, a raczej gwarancja tego nie uwzględni.   Jeśli te piracenie będzie polegało na prostym zgraniu jakiegoś programu i potem odpalaniu gier z dysku to luz będę używał, AAAAALLLLEeeeeee jeśli będzie z tym jakaś zabawa plus  będzie potrzebne jakieś przerobienie czy coś mam to gdzieś wole po okazji kupować gry na allegro za 100-50 a czasami mniej zł.

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2011-01-05 19:54:54)

#126 2011-01-05 20:12:28

Prototype
Użytkownik

Złamanie zabezpieczeń było kwestią czasu, nawet jeśli ktoś sądzi, że jakieś zabezpieczenie nie da się złamać, to zawsze jeden lub wielu innych będzie pracować nad złamaniem tego zabezpieczenia, nie każdy robi to dla kasy, czy coś a dla własne satysfakcji i udowodnienia, że nie istnieje idealne zabezpieczenie. Nie ważne ile tych zabezpieczeń wprowadzą aby nie piraci np. PC, to w tym przypadku jest kwestia tygodni, a czasem dni. PS3 i tak długo pracowali nad rozpracowanie zabezpieczenia smile.

Zgrzyt tu ma racje. Niebieski laser Blu-ray ma bardzo małą żywotność i przy przerobieniu konsoli, nie uwzględnia gwarancja i co wtedy?, więc już tracimy. Płyty jakieś 20zł, więc ja osobiście wolałbym również kupić używane na allegro i oryginały niż się tyle bawić smile. Porównaniu do PC gdzie wystarczy pobrać w jeden dzień dodać cracka i mamy za free dosłownie, żadnych koszów ani straty gwarancji smile. No a rozmiar gier rzadko bardzo rzadko przekracza 20GB, osobiście 2 albo jedną spotkałem no kilka powyżej 15 a reszta przeważnie mniej niż 10 smile. Tak czy siak to już nawet na standard łącza w Polsce nie jest dużo. xD

Ostatnio edytowany przez Prototype (2011-01-05 20:15:46)

#127 2011-01-05 21:10:46

HentaiDymon
Użytkownik

Hmmm... a taki przykładowy God of War 3 waży ponad 35GB...

Ostatnio edytowany przez HentaiDymon (2011-01-05 21:12:11)

#128 2011-01-05 21:15:42

DiamondBack
Użytkownik

Pytanie tylko brzmi czy w przerobieniu konsoli w tym wypadku będzie konieczne grzebanie w sprzęcie. Być może gdy znają tego r00t key'a będzie można odpowiednio spreparowane gry uruchamiać prosto z dysków które w wypadku awarii lasera będzie można wcześniej wyczyścić.

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#129 2011-01-05 21:43:32

jinjej
Użytkownik

Z laserami sony zawsze ssało. Pamiętam jak swojego czasu spalił mi się jeden z pierwszych modeli szaraka a nigdy w życiu nie wrzucałem do niego żadnego pirata.

Co do rozmiaru gier, to czasem mnie przeraża to, że nie jest proporcjonalny do czasu oferowanej gry.

Ostatnio edytowany przez jinjej (2011-01-05 21:43:40)

日本はきれいなです. 日本女の子にも..

#130 2011-01-05 21:58:58

Prototype
Użytkownik

HentaiDymon napisał:

Hmmm... a taki przykładowy God of War 3 waży ponad 35GB...

Ja nawet tej gry do pobrania nie widziałem, więc waga nie istotna XD. Pomijając ten fakt. Gier powyżej 20GB można zliczyć na jednej dłoni. smile. Zresztą tak jak mówiłem. To nie czasy kiedy 1Gb ściągało nam się wieki. Za kolejne 2 lata, to 50 GB nie będziemy czuć XD. tak czy siak znaczna większość gier nawet nie przekracza 10GB. Poczekajcie aż wejdzie PS4 to pewnie gry nowej generacji będą średnio ważyć 40-50gb smile_big. Obecnie od wielu lat grafika i możliwości konsol stoją w miejscu, gdyby konsole nie hamowały rozwoju, to pewnie standardem byłyby rozmiary 40-50gb smile

#131 2011-01-06 00:10:34

FAiM
Użytkownik

Nie przesadzajmy, ludzie potrafią ściągać całe BDISO ważące po 50GB - więc tym bardziej będą ściągać gierki na PS3.

Może jeszcze do wszystkich to nie dotarło, ale PS3 zostało całkowicie złamane - jest już pierwszy Custom Firmware, który można wgrać na dowolnej konsoli (nawet z najnowszym FW).

Więc to raczej tylko kwestia czasu, gdy zrobią CFW z możliwością odpalania gier z iso.

Ciekawe, czy Sony będzie mogło rozpoznać osoby używające CFW, i odciąć im dostęp do PSN lub zbanować... pożyjemy, zobaczymy jezor.

K5Cqyo6.png?1

#132 2011-01-06 00:21:49

Zarathustra
Użytkownik

Prototype napisał:

Obecnie od wielu lat grafika i możliwości konsol stoją w miejscu, gdyby konsole nie hamowały rozwoju, to pewnie standardem byłyby rozmiary 40-50gb smile

Weź nie żartuj, w przeciągu tych ostatnich 5-6 lat (czyli od pojawienia się PS3 i X360) grafika w grach poszybowała w górę w stosunku do poprzedniej generacji, zagościło wszędzie HD. Granie przez internet na konsoli jest popularniejsze od grania przez internet na PC (oczywiście nie w naszym kraju takie bajki). Małpując z Nintendo obie firmy stworzyły swoje kontrolery ruchu, zaś SONY obecnie stara się wypromować granie w 3D.

Xboxa 360 złamano wieki temu, piracenie na niego jest dziecinnie proste i mimo tego gry dalej całkiem nieźle się sprzedają (nawet u nas), z PS3 będzie tak samo.

Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2011-01-06 00:22:39)

#133 2011-01-06 05:46:55

Prototype
Użytkownik

Wiem, wiem może przesadziłem, ale jak grafika się poprawi, a funkcjonalność w grach wzrośnie, to razem z tym i sama waga znacznie bardziej pójdzie w górę. No ale przynajmniej 30-35 gdzieś będzie, oczywiście pewnie nie od razu. Zapewne w raz z nowa generacją konsol, wejdzie jakaś gra pokazująca nowe możliwość smile. Ja kupie PS4 jak stanieje, bo w dniu premiery, to podejrzę ze 2-3tys będzie smutny

#134 2011-01-12 12:13:01

_KiRA
Użytkownik

http://www.ps3site.pl/sony-moze-zbanowa … ole/61661/

I bardzo dobrze. Im więcej pobanowanych piratów tym lepiej smile_big .

#135 2011-01-12 18:43:52

DiamondBack
Użytkownik

IMO ściema i blef oczkod a poza tym nie trzeba grzebać przy firmware by grać na kopiach gry więc jedynie gdzie mogą dojść to w czarną dupę oczkod konsola nie będzie w stanie się zorientować czy ktoś gra na oryginale czy piracie.

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#136 2011-01-12 22:03:21

_KiRA
Użytkownik

Nie wydaje mi się, Sony jest bardzo poważne jeśli chodzi o zabezpieczenia. Tyle lat byli niezłomni, to i tak łatwo się nie poddadzą. I dobrze. Nie po to wkłada się miliony dolców w produkcję gier by potem można było to za free ściągnąć. '

A z panami hackerami już zaczęli działać oczkod , pierwsze pozwy do sądów poszły. Oby tak dalej, sony smile_big .

Info.

Poza tym, albo wybór pirackich gierek, albo zakupy w PSN i legalne multi. Co za problem przeskanować os w systemie przy każdym logowaniu (tzw. weryfikacja) do PSN czy neta chociażby (na PS3 bez PSNu chyba w multi się nie pogra). Wystarczy, że wyryfikator wykryje niezgodności w OSie ( w ciągu cyfr, bo wątpię by CF miał ten sam ciąg w kodzie co OF - to jest niemożliwe) i blok. Sony łatwo się połapie co i jak, bo za dużo modyfikacji w sofcie sony się nie zrobi legalnie - jedynie themy, tapety, jakieś avatarki i dodawanie pierdól typu grafiki, filmy i muza i to co się zaciągnie z PSN (podobno nawet pendrive nie działa żeby jailbreaka zablokować jezor).

Nie ma co kozaczyć i cwaniaczyć w necie bo pewnego dnia można się obudzić z ręką w nocniku, a wtedy będzie już za późno. I tak, nie mam ani jednego pirata jeśli chodzi o konsole (a mam wszystkie od sony prócz PSP GO) - tym bardziej przeróbek i pcety.

I tak większość oleje moje poczucie moralności, ale napisać można.

Ostatnio edytowany przez _KiRA (2011-01-12 22:04:06)

#137 2011-01-12 23:21:42

Zarathustra
Użytkownik

Gdybym miał zamiar grać w piraty na PS3 to bym kupił nawet używany model z zepsutym laserem i naparzał nie podłączając tego do internetu.

#138 2011-01-12 23:39:27

_KiRA
Użytkownik

Zarathustra napisał:

Gdybym miał zamiar grać w piraty na PS3 to bym kupił nawet używany model z zepsutym laserem i naparzał nie podłączając tego do internetu.

No to jedyna opcja. No ale są ambitni inaczej co chcieliby piracić i grać jednocześnie w multi na tym chowając się za żenującymi argumentami rodem z podstawówki. A jak jakieś przeciwności to neo-furia i płacz z marudzeniem.

Ja jestem tego zdania: "chcesz pograć, kup (uzbieraj, odłóż). Nie stać cię? - nie graj i nie marudź. Chcesz nowe, porządne gry, płać." Na wielu porządnych serwisach to popierają i piractwo gnębią. Ba, tam się tego nauczyłem.

#139 2011-01-12 23:49:33

FAiM
Użytkownik

Żeby to jeszcze człowiek miał czas na ogranie tych wszystkich piratów...

Samo wykrycie chyba nie powinno stanowić problemu. A właśnie, jak to jest z PSP? Banują czy nawet wykryć nie mogą?

K5Cqyo6.png?1

#140 2011-01-12 23:54:05

Zarathustra
Użytkownik

Dzisiaj nie trzeba nawet ściągać piratów, żeby rozwalać rynek i przynosić straty producentom. Wystarczy kupować po serwisach typu Allegro używane oryginalne gry, które ledwo co miały swoją premierę.

Stopka forum

© Animesub.info 2025