Nie jesteś zalogowany.
Beelzebub to shounen i ma tą prosta zasadę że po jednym przeciwniku który jest silny, pojawia się silniejszy. Dużym plusem, obok humoru jest to że w końcu mamy porządnego bohatera głównego a nie jakaś ciapę i idiotę (patrz np. Naruto) który od początku serii coś potrafi. Do tego im dalej tym lepiej, fabuła się na prawdę dobrze rozwija, fakt że do dość wolno.
@coellus
Wg mnie inna, bardziej "epicka" i głębsza fabuła nie pasowała by to tej serii. Głównie ze względu na głównego bohater, jest chuliganem, ma wszystko gdzieś. Nie wyobrażam sobie aby ratował świat przed kolejną inwazją tych złych.
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
No ba, najbardziej epicką walką według mnie był mecz siatkówki
I szczerze, fabuła dopiero coś rusza od 90 rozdziału, jakieś lepsze walki się szykują, bo tak to większość była jedno-szczałowcami
Ostatnio edytowany przez KieR (2011-01-16 23:52:23)
No ba, najbardziej epicką walką według mnie był mecz siatkówki
Tu się nie zgodzę walka w świecie demonów gdy Bell zrobił się jebitny i walczył z tym strażnikiem/opiekunem była bardziej masakryczna xD
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2011-01-16 23:58:05)
KieR napisał:No ba, najbardziej epicką walką według mnie był mecz siatkówki
Tu się nie zgodzę walka w świecie demonów gdy Bell zrobił się jebitny i walczył z tym strażnikiem/opiekunem była bardziej masakryczne xD
No fakt, giga bachor też był owned
Zgrzyt napisał:KieR napisał:No ba, najbardziej epicką walką według mnie był mecz siatkówki
Tu się nie zgodzę walka w świecie demonów gdy Bell zrobił się jebitny i walczył z tym strażnikiem/opiekunem była bardziej masakryczne xD
No fakt, giga bachor też był owned
Większość walk w tej mandze jest epicka XD
No, tak samo jak zakończenie najnowszego 92 rozdziału xD
Tutaj by się jeszcze facepalm przydał u dziadka Aoi
Ostatnio edytowany przez KieR (2011-01-17 00:08:46)
Oglądnąłem 2-gi odcinek, i prawdopodobnie na nim skończyła się moja przygoda z tym tytułem. W każdym bądź razie z anime.
ech... obiecałem sobie, że chociaż 3 odcinki wytrzymam, ale będzie ciężko. O ile manga jest świetna to w anime 50% zajmują zapychacze. A to tego co chwile mamy płaczącego Bela (czy nikt tam nie rozumie, że zbyt często powtarzany gag przestaje być śmieszny ? W oryginalnej historii płakał mniej razy przez 90 chapterów niż tu przez 1 odcinek). Krótko: dużo drobnych zmian i wszystkie na gorsze :/ Jak schrzanią Aoi to będzie gwóźdź do trumny.
Czytając te posty wnioskuję, że chyba odpuszczę sobie to na stracie...
Mniemam, że ta ova jest na podobnym poziomie? Chciałem tłumaczyć,
ale tak jakoś skutecznie ten temat mnie zniechęcił xD
Ostatnio edytowany przez Isao (2011-01-17 16:53:32)
Hmm, oavka ma kilka zmienionych akcji,
Hmm, dzięki temu można się dowiedzieć, jacy będą główni senyuu
Btw, nie jesteś jedyny
Ostatnio edytowany przez KieR (2011-01-17 17:29:45)
To animu chyba robili na zasadzie ctrl+c i ctrl+v. Jak na razie - beznadziejne, ale z racji tego, że to tasiemiec, domęczę się do 5 epka...
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
hmm wysłałem pw ale nie wiem czy doszło mam pytanko skąd masz te scany z jakiej stronki pobrałeś? KieR.
Wnioskując po linkach z obrazków pierwszy pochodzi z http://kankeishorui.wordpress.com
Pozostałe natomiast z http://www.animekon.com
tru, tru
A jak PW do mnie, to nic nie doszło.
Ostatnio edytowany przez KieR (2011-01-18 23:04:14)
A możemy rozmawiać tu o mandze? Czy temat jest zarezerwowany tylko dla anime? ;P
A dawajta!! Jak coś tylko używać spoilerów No imo nie ma sensu rozbijania takich tematów na M&A Przynajmniej na forum ANSI, gdzie są mln userów udzielających się na forum.
No więc tak, jestem po nowym chapterku. Jedyne co można powiedzieć to All Hail Furuichi!
"THAT SCHOOL'S NAME IS FRIGGIN' STUPID!!
YEAH!! WE'RE GONNA CRUSH THOSE BASTARDS!!"
Na stronie tytułowej wygląda jak bishie XD
Alaindelon na początku miażdży tak samo jak Beel i Kouta.
Ta manga jest genialna.
Łoo, pojechali po całości teraz przy ekranizacji 5 odcinka. Upchnęli w niego rozdziały 6,7,8,9 xD No chyba najwięcej do tej pory zmieszczonych rozdziałów mangi w 1 epku Beelzebuba, za to już za tydzień imo 100% filler rodem z Bleacha (te bardziej denne 1 odcinkowe np. gramy w piłkę nożną).
P.S Najlepsze gagi pominęli ;( No ale cóż, wracam do One Piece
Ostatnio edytowany przez KieR (2011-02-06 19:38:47)
W sumie to nie do końca będzie filler. Akcja że siedzą w tej barierze jest z mangi.
A no fakt, nie poznałem tego