#1 2011-01-18 16:27:15

sokolb
Użytkownik

Manga po angielsku - sklepy

Zna ktoś może jakieś strony i sklepy w których można zamówić mangi (i okazyjnie Light Novels) po angielsku? Tylko najlepiej sklepy, gdzie koszty przesyłki są w miarę normalne. Przykładowo jak ostatnio sprawdzałem na ebayu to były mangi, których szukałem, ale koszt wysyłki to już był bardzo wysoki. Alternatywą może być Empik, ale tam znowu bardzo często brakuje wielu tytułów, albo są 2 tomy z serii, a reszty nie ma. Tak więc bardzo proszę o pomoc.

Ostatnio edytowany przez sokolb (2011-01-18 16:27:55)

sokolb.jpg

#2 2011-01-18 17:39:23

nover
Użytkownik

Odp: Manga po angielsku - sklepy

amazon.com i odpowiedniki europejskie
honya.pl - część mang można zamówić po angielsku
bookdepository.com

#3 2011-01-18 17:56:49

sokolb
Użytkownik

nover napisał:

bookdepository.com

Jeśli to co tam piszą: "Free worldwide shipping" jest prawdą to jesteś moim mistrzem. Później dokładniej sprawdzę, tak samo z Amazonem.

sokolb.jpg

#4 2011-01-18 18:08:27

Quithe
Użytkownik

Jest jeszcze http://www.multiversum.abc24.pl/
Piszesz na maila z pytaniem o dostępność tytułów, które chcesz i czekasz miesiąc na sprowadzenia. Kilka razy tam kupowałem, sprawdzone miejsce.
A bookdepository.com faktycznie ma darmową przesyłkę. Czeka się jakiś tydzień do dwóch na paczki (zwykle tomy przychodzą pojedynczo przez kilka dni jezor). Tylko paypala będziesz potrzebował.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#5 2011-01-18 18:14:29

Isao
Użytkownik

empik sobie odpuść, to złodzieje na maksa smile_big Każdy ci to powie, nawet sami wydawcy xD
Alternatywą u nas może być stara Matsuya obecnie się to KiK zwie.
Sklepik z komiksami i wszystkim co z Azją etc. związane, plus książki Fantasy i takie tam rzeczy.
Bez problemu są w stanie zamówić każdy tytuł, który jest dostępny za wielką wodą smile
(Sam dzięki uprzejmości właściciela zamawiam sobie u nich One Piece, za przesyłkę nie płacę nic, tylko za tomy)
Strony www nie mają (chyba), ale profil na 'fejszbuku' jak najbardziej. http://www.facebook.com/kikpoznan
Z tym, że mieści się w Poznaniu, więc... jezor

#6 2011-01-18 19:26:38

Tai_
Użytkownik

http://krainaksiazek.pl/

Taniej wychodzi niż zamawianie bezpośrednio u wydawcy nawet. Mają chyba wszystko.

cccpdearsbanner.jpg

#7 2011-01-18 20:08:55

Yngoth
Użytkownik

Quithe napisał:

Jest jeszcze http://www.multiversum.abc24.pl/
Piszesz na maila z pytaniem o dostępność tytułów, które chcesz i czekasz miesiąc na sprowadzenia. Kilka razy tam kupowałem, sprawdzone miejsce.

Chwała Ci za tą stronę!

Od bardzo dawna poszukiwałem BLAME! w przystępnej cenie i pomimo luk w tomach, to ten sklep bije wszystko inne na głowę! Już napisałem do nich maila z zapytaniem o dostępność poszczególnych tomów i już nie mogę siędoczekać smile_big

#8 2011-01-18 20:27:57

Isao
Użytkownik

Czy ja wiem czy bije... OP za 26,40 tom oO

#9 2011-01-18 20:32:52

sokolb
Użytkownik

Jednak jak na razie najtaniej to czego szukam (20th Century Boys i Genshiken) są w bookdepository. Chętnie bym też sprawdził ten KIK ale odbiór w Poznaniu trochę mi nie na rękę smile_big Wiem na pewno jedno - za chwilę anuluję zamówienie z Empiku i zamawiam z bookdepository. Wszystkie stronki zaraz sobie zapiszę i nareszcie mam alternatywę dla Empiku.
A tak wogóle Quithe albo nover zamawiał ktoś z was już w tym bookdepository. Jak zapłacę paypalem to nie będzie żadnych przewałów?

edit:
I jeszcze jedno. Nigdy nie zamawiałem z zagranicznych stron więc prosiłbym kogoś o radę, żeby nie strzelić jakiejś gafy i całe zamówienie pójdzie wiecie gdzie smile_big 
Tak więc jak mam "Reference name eg: Home address" to co mam tu wpisać? I mam jeszcze dwie linijki na adres "Address Line 1, Address Line 2". Wystarczy, że w pierwszym polu wpiszę swój cały adres np. jajcarska 3/36, czy w drugiej też mam coś pisać. I ostatnie w county/state mam podawać moje województwo, czy zostawić to miejsce puste?

Ostatnio edytowany przez sokolb (2011-01-18 20:53:18)

sokolb.jpg

#10 2011-01-18 21:15:07

Quithe
Użytkownik

sokolb, osobiście nie składałem zamówienia w bookdepository, zrobiła to kuzynka Hiki, siedząca w Irlandii. Paczki przyszły na nasz warszawski adres, więc problemu raczej nie było, a doszły wszystkie 4 sztuki. Sam dopiero będę tam zamawiał.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#11 2011-01-18 22:24:33

sokolb
Użytkownik

OK już ze wszystkim sobie poradziłem. Jeszcze tylko założyć konta na PayPalu i kupuję.

sokolb.jpg

#12 2011-01-30 04:01:08

Sobieski
Użytkownik

Post do usunięcia. Pomyliły mi się tematy.

Ostatnio edytowany przez Sobieski (2011-01-30 04:07:02)

#13 2011-04-22 12:52:51

DaBiDo
Użytkownik

Również kupuję mangii na bookdepository. Płacę kartą lub paypal (specjalnie założyłem tam konto).
Potwierdzam, że przesyłka jest darmowa (ciekawe dlaczego). Wysyłają dokładnie po jednym tomie. Do mnie docierają paczki na ogóle 10-12 dni od wysłania (2 dni na wysyłkę, czyli łącznie 2 tygodnie).
Opłaca się zdecydowanie bardziej, niż kupowanie w polskich sklepach czy to normalnych czy internetowych.

Na początku jak testowałem ten sklep to zamówiłem 1 tom. Obecnie kupuję na maksa. Fairy, Tail, Berserker, D.Gray-man, Claymore...

Polecam (to nie jest reklama).

#14 2011-04-22 13:16:00

Sir_Ace
Użytkownik

A znacie może jakiś fajny sklepik sprowadzający do nas (w miarę tanio) animu? Niby jest eBay, ale jakoś nie mogę się przełamać do PayPala + ceny za wysyłkę z USiA wyglądają jakoś podejrzanie...

No chyba że ktoś na miejscu ma do sprzedania trzecią kinówkę GitS-a z jap dubem i eng subami jezor

#15 2011-04-22 13:16:23

sokolb
Użytkownik

Ja z miejsca zamówiłem 8 tomów (3 LN i 5 mang) i wszystkie szybko dotarły. W jednej mandze pogięty był róg, ale ogólnie bardzo się opłaca. Szkoda tylko, że krucho u mnie teraz z kasą bo już następny tomik bym sobie kupił.

sokolb.jpg

#16 2011-04-22 18:37:33

Isao
Użytkownik

Osobiście kupowałem na http://cduniverse.com (i mogę z czystym sumieniem polecić) z tym, że widzę promocji brak i samo SSS ~16$ plus ~10$ za przesyłkę pocztą lotniczą. Alternatywa http://dvdcrave.com.au/ czasem trafiają się promocje z free shippingiem... choć widzę, że owa pozycja z przesyłką lotniczą z US wychodzi w przeliczeniu 10zł taniej, aniżeli na crave samo DVD Oo

Stopka forum

© Animesub.info 2024