#1 2011-01-31 00:17:08

Laska
Użytkownik

Nagrywanie filmów z gier

Witam wszystkich smile Rzadko piszę na tym forum, gdyż w większości przypadków, gdy szukam rady, pytam wujka google, ale tym razem nie dostałem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi, wiec jestem tutaj jezor
Tak jak w temacie, interesuje mnie nagrywanie filmików z gier, nie za bardzo znam się na tym, właściwie to robiłem to tylko raz w życiu, korzystałem z programu Fraps i w tym momencie pojawiają się moje pytania.
Czy istnieją jakieś inne programy, które nie są skomplikowane w obsłudze, nie obciążają zbytnio procesora i przede wszystkim takie, w których gotowy nagrany plik nie zajmuje 10GB. Wiem, że rozmiar pliku zmniejszy się po obróbce, ale nie mam ochoty jak mój kolega, wrzucać filmik na YT przez 5h, chyba że nie ma innej rady to wtedy będę musiał to przeboleć.
Szukam też jakiegoś programu do obróbki, mającego trochę więcej do zaoferowania niż Windows Movie Maker, ale proszę nie polecajcie mi Sony Vegas, czy jak to się tam zwie i innych skomplikowanych programów, gdyż jestem prostym człowiekiem chcącym osiągnąć prosty efekt. Kolega mi go polecił, ale! Ja nie będę robił "super mega amv", nie będę robił efekciarskich filmików typu Angry Nintendo Nerd, tylko chcę widzom przedstawić to co się dzieje ma ekranie mojego monitora bez dodatkowych udziwnień, efektów itp.
Mam nadzieje, ze dobrze przedstawiłem to czego szukam i mam nadzieję, ze znajdzie się ktoś zdolny i chętny mi pomóc smile

#2 2011-01-31 00:26:50

Ma3y
Użytkownik

Odp: Nagrywanie filmów z gier

Możesz użyć xfire do nagrywania ale też na pewno komp ci przylaczy smile

#3 2011-01-31 00:27:24

_KiRA
Użytkownik

Fraps zgrywa nieskompresowany material który trzeba potem odpowiednio przekodować i połączyć (bo nie wiem czy może zgrywać w całości, u mnie zgrywa w partach po kilka min każdy). Innych nie znam.

#4 2011-01-31 00:42:20

Wakabayashi
Użytkownik

Z tego co ja wiem, to z tych lepszych liczy sie ww. Fraps i Xfire właśnie. Rozmiar zgranego pliku obydwóch jest dość kolosalny, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by pobawić się w kodowanie i odpowiednio zmienić rozmiar (takim np. Format Factory).

#5 2011-01-31 01:32:19

DiamondBack
Użytkownik

Ma3y napisał:

Możesz użyć xfire do nagrywania

+1
Od razu film jest konwertowany i wysyłany na serwis.
Normalnie przy zgrywaniu pełnego ekranu 1360x768 z xfire wychodzi mi ok 1GB na 1 minutę przy FullHD jest tylko trochę więcej. I w przeciwieństwie do FRAPS'a jest darmowy oczkod

Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2011-01-31 01:37:17)

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#6 2011-01-31 03:09:38

Laska
Użytkownik

Dzięki wielkie za odpowiedzi, na pewno sprawdzę xfire i ten Format Factory. Jakieś 2 lata temu założyłem konto na xfire i nawet nie sądziłem, że może mi się to kiedyś przydać jezor

Edit: Sprawdziłem już xfire, fajnie że pokazuje ile czasu nam się nagrywa i jaki rozmiar ma plik, ale najzwyczajniej w świecie, odmawia mi nagrywania niektórych gier, na jednych działa na drugich nie, może ma to jakiś związek z tym, że mi ich nie wykrywa? Pewnie tak, ale chciałem prostego programu, a teraz żeby go użyć, muszę się dowiedzieć jak zlokalizować gry, automatycznie ich nie znajduje i odmawia ich znalezienia ręcznie. Cała ta zabawa mija się z jakimkolwiek celem, prostego i szybkiego nagrywania.

Edit2: Bardzo mi się podoba połączenie fraps + format factory, który z plików 1,5GB robi 100MB bez zbyt widocznej utraty jakości i przy tym zostanę.

Jeszcze raz, wielkie dzięki za pomoc oczkod

Ostatnio edytowany przez Laska (2011-01-31 04:04:10)

Stopka forum

© Animesub.info 2025