Nie jesteś zalogowany.
Obejrzałem to swego czasu, nawet spoko (szczególnie jeden film był bardziej zakręcony od reszty). Niezła animacja i klimat, co prawda nie pamiętam już ani jednego z imion występujących tam bohaterów, ale miło się te filmy oglądało.
Co do bluraj, to tak jak większość anime z przeciągu kilkunastu ostatnich lat serwuje się lipny upscale, trudno żeby z anime zrobionego w SD dało się wyciągnąć dużo (chociaż oba sezony S.A.C. miały całkiem niezły upscale).
1,800 zł. Ja pierdziu za 8 godzin filmu w Full HD. Przegięcie. I właśnie dlatego piractwo istnieje.
Nie nazwałbym tego nawet HD, co najwyżej full lipa. Zresztą ten BOX przeznaczony jest tylko dla zagorzałych fanów, którzy gotowi byliby go kupić nawet za jeszcze większą mamonę.
Chociaż przy tej cenie za siedem filmów to nawet kosmicznie drogie BOX SETy BD z LOGH wydają się dobrą okazją, tam za jakieś 8000zł masz przynajmniej trzy filmy i 162 odcinki.
http://img19.imageshack.us/img19/2889/i … 009866.png
yay for bluray (scr z bodajrze 7 kinówki).
BD masterowało Sony, więc - jak to mawia Peja - wiecie, co robić.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Przesadzacie z tymi 1.8 kafla. Dla nas to dużo, dla nich... no w sumie też trochę sporo. Ale i tak taniej niż u nas. Przeciętny otaku może nie kupi, al ekolekcjoner... w sumie tyle szmalu jak nie więcej wydają na wypadzie do akiby na figurki inne pierdoły. Różnica w zarobkach, to co.
A to nie wypada tak źle.
To nie jest warte ściągnięcia z internetu, a co dopiero kupienia(BD). DVD wygląda w tym wypadku najlepiej.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2011-02-01 17:24:17)
Kira, nie ogarniam twojej twórczości.
Prawie dwa kafle za 8 godzin? Najlepsze prostytutki mniej biorą. A co do anime, raczej fajne, bo obejrzałem całe, ale prawie nic nie pamiętam.
Ostatnio edytowany przez arystar (2011-02-01 16:47:33)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Kira, nie ogarniam twojej twórczości.
Prawie dwa kafle za 8 godzin? Najlepsze prostytutki mniej biorą. A co do anime, raczej fajne, bo obejrzałem całe, ale prawie nic nie pamiętam.
Za takie PS3 czy xgówno też płacimy półtora kafla, gdzie w takiej ameryce kosztują ne 299$ za konsolkę. Tam może pozwolić sobie na to każdy oszczedząjac miesiąc na fastfudach, albo znajdując na 3-4 dni robotę na zmywaku, a w polsce tylko ci kasiaści. Czaisz różnicę? Tak samo jest z Polską i Japonią. Dla polaka taka cena to sporo, dla japońca to prawdopodobnie koszt taki sam co nowa konsolka. W takim USA taki zestawik nie będzie kosztował więcej jak 300$. Tam całą serię na BD można za niecałe 80$ wychwycić, a co dopiero zestaw kinówek.
EDIT BY Q
Nie trollować i nie dać się trollować!
Ostatnio edytowany przez Quithe (2011-02-01 17:25:07)
W takim USA taki zestawik nie będzie kosztował więcej jak 300$.
A jednak - $399
W życiu bym tyle na animca nie wydał, nawet jeśliby cenę w złotówkach liczyli.
"Skazany na zajebistość"
_KiRA napisał:W takim USA taki zestawik nie będzie kosztował więcej jak 300$.
A jednak - $399
Ale importowane . Wiadomo, co importowane jest zawsze droższe. Poczekajmy aż wydadzą oficjalnie w ameryce z dual audio i subami i wtedy porównajmy cenę.
Swoją drogą Kuroushii mogłoby w końcu wydać 2 ostatnie filmy >.> Ostatni z blokiem był całkiem całkiem, taki ze schizikiem.
Ostatnio edytowany przez _KiRA (2011-02-01 17:56:26)
Swoją drogą Kuroushii mogłoby w końcu wydać 2 ostatnie filmy >.> Ostatni z blokiem był całkiem całkiem, taki ze schizikiem.
goto Cieslak
_KiRA napisał:Swoją drogą Kuroushii mogłoby w końcu wydać 2 ostatnie filmy >.> Ostatni z blokiem był całkiem całkiem, taki ze schizikiem.
goto Cieslak
Cała seria w reedycji leży u mnie na dysku od [?] pół roku. Tylko mi się torka nie chce robić, bo to waży ponad 7GB.
Kurde, niepotrzebnie spojrzałem w Google Reader. Spory zawód, ale generalnie jest lepiej niż w DVD, przynajmniej artefaktów kompresji nie ma. Tła faktycznie wyglądają nieźle. Na oko Fluffa trzymają poziom 720p, więc postęp jest (co łatwo zauważyć). Z postaciami jest różnie. Raz lineart ostrzejszy, raz rozmazany. Generalnie gorzej niż z DVD na pewno nie jest. Epilog prezentuje się lepiej od reszty, ale też upscale.
http://pastebin.com/wiHS5ef7 - tam macie linki do katalgów z próbkami, jak ktoś jeszcze nie trafił na nie
W każdym razie myślałem, jak wielu, że będzie o wiele lepiej. Biedny Fluff preorder zrobił. ;P
Ostatnio edytowany przez przemoc (2011-02-03 04:24:16)
Nareszcie doczekaliśmy się epilogu http://www.nyaatorrents.org/?page=torre … tid=191530
Od dwóch dni robię napisy do tego odcinka i muszę przyznać, że epilog to ucieleśnienie męki - dlatego tak wolno idzie. Ciężko sklecić coś sensownego, zwłaszcza że w oryginalnym skrypcie jest kilka kwestii, które parę minut później jest negowane...
Postaram się skończyć na dzisiaj.
edit: Są już na ANSI.
edit2: Jeśli ktoś waha się czy obejrzeć Remix (Gate of seventh heaven), to szczerze polecam. Wprawdzie nowych scen nie ma za wiele (około 5 minut), ale sposób zmontowania tego i zgrania z muzyką jest świetny.
Ostatnio edytowany przez fri (2011-02-08 19:09:31)
Ja mam wersję od coalgirls 54GB. W tym 7 epków + remix + epilogue.
Timing zrobiłem do tłumaczenia fri (ep01-07) i chyba Aniki00(epilog + remix) na potrzeby własne. Jak załatwisz zgodę od autorów to wrzucę je tutaj na ansi w paczuszce ;]
Swoją drogą nie widziałem jeszcze w żadnym anime tak pięknej i dopracowanej szaty graficznej. Dla przykładu
Screen
Screen
Screen
Screen
Screen
Screen
PS: Screen 4 - gdybym sam nie wiedział, że to z anime to w życiu bym nie zgadł. Wygląda jak prawdziwe zdjęcie
Ostatnio edytowany przez zoltan (2011-08-10 03:57:55)