Nie jesteś zalogowany.
Dzięki...
To teraz zabieram się za czytanie i oczekiwanie na kolejne odcinki Anime
Kolejny odcinek, kolejna patetyczna przemowa, kolejna walka, kolejna niewiasta pada od prawego sierpowego... zaczynam mieć skojarzenia z "Haruhi Endless Eight"
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
Siemanko...
Czy mógłby ktos zapodac mi linka do Mangi To aru majutsu no index i tych wszystkich tomow. Najlepiej by było w wersji angielskiej! Za fatygę dziekuję!
Siemanko...
Czy mógłby ktos zapodac mi linka do Mangi To aru majutsu no index i tych wszystkich tomow. Najlepiej by było w wersji angielskiej! Za fatygę dziekuję!
Ech, stronę wcześniej o tym pisałem. Index nie jest na podstawie mangi, tylko nowelki. Trzymaj linka z paroma rozdziałami:
http://www.baka-tsuki.org/project/index … x#Volume_1
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Czyli manga jest oparta na tej nowelce...
Ja znalazłem mangę, ale tylko do etapu tego Golema gdzie się ,,Kazakiri" pojawiła itd.
Jeżeli posiadasz stronkę gdzie jest dalsza część jej (jeżeli w ogóle istnieje) to prosił bym o zapodanie ;p
Czyli manga jest oparta na tej nowelce...
Ja znalazłem mangę, ale tylko do etapu tego Golema gdzie się ,,Kazakiri" pojawiła itd.
Jeżeli posiadasz stronkę gdzie jest dalsza część jej (jeżeli w ogóle istnieje) to prosił bym o zapodanie ;p
Nie, na razie nie ma dalej mangi, następne chaptery nie zostały jeszcze wydane.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Yhym.. dzięki za info ;p
lipa, widzę, że cię algorytmika zaciekawiła:D
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Oprócz Baka-Tsuki gdzie ostatnio się trochę spięli z tłumaczeniem są wspomniane mangi .
Index :
http://www.mangafox.com/manga/to_aru_majutsu_no_index/
Railgun :
http://www.mangafox.com/manga/to_aru_kagaku_no_railgun/
Temat trochę nieaktywny, więc trzeba go nieco ożywić
8-13
Arc był całkiem niezły. Było sporo biegania, walki, niepotrzebnych wyjaśnień dotyczących magii no i zakończył się inaczej niż się wszyscy spodziewali. W paru momentach wydało mi się, że twarz Misuzu dziwnie wygląda, ale w sumie animacji też nie ma co zarzucić. Za to muszę napisać, że spłycili trochę charakter Oriany, w LN wyraźnie zaznaczano, że nie chce nikogo skrzywdzić, a tu tylko wspomniano o tym na końcu... ale w sumie też narzekać się nie da. Tak dla ciekawostki dodam, że mocą Tsuchimikada jest
14-16
Tu też nie mam większych zastrzeżeń, ale moim zdaniem wpadką są rozmowy po japońsku między włochami, kiedy są sami... przecież jakie są szanse, że Agnese w rozmowie sam na sam z Biago rozmawiałaby po japońsku? Pomijając to, arc był ciekawy, ale nie aż tak jak to co czeka nas w następnym arcu...
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2011-02-06 00:30:53)
Lepszy japoński niż strasznie łamana włoszczyzna .Co prawda jakoś im tam wychodzi ale nadal dziwnie się słucha obcego języka w ich wydaniu.
17
Nie lubię się rozpisywać zatem podsumuję. OP niezły , reszta odcinka też boska jak dla mnie . Całość delikatnie psuje mi świadomość wyciętych scen z udziałem LO\Acceleratora.
18 - Odcinek ogólnie nudny, gdyby nie początek ze Stiylem i krótki wątek Akceleratora. Ogólnie ten arc zaczął się mocno przeciętnie, chociaż z zapowiedzi widzę, że kolejne odcinki będą naprawdę niezłe. Ofc. jak to w Indexie niepotrzebny fanserwis.
Z definicji każdy fanserwis jest zbędny . Ale fakt, fanserwis wciskany na siłę jest denerwujący...
W sumie dość szybko idzie im ta ekranizacja light novel:
1 ep - pominięty rozdział z 5 tomu
2-5 ep - 7 tom
6-7 ep - 8 tom
8-10 - 9 tom
11-13 ep - 10 tom
14-16 ep - 11 tom
17-19 ep - 12 tom
20-?? ep - 13 tom
Do końca zostało 5 odcinków... czyli - biorąc po uwagę wcześniejszą liczbę epów na tom - to całkiem sporo jak na jeden tom. Ciekawe czy wszystkie wykorzystają, czy może dadzą coś z SS?
Pewnie zrobią tak aby starczyło na jeszcze jedną serię. Czyli po Hound Dogs jakiś jeden luźniejszy odcinek na podstawie SS (albo i nie) i tom 14, który jest dosyć obszerny (sądząc po streszczeniu) i byłby całkiem dobrym zakończeniem serii. Kolejny tom to kolejna historia z Akceleratorem, która z kolei dałaby mocne rozpoczęcie kolejnego sezonu. Zostanie 8 tomów na trzecią serię, nie licząc SS2. Przynajmniej taka jest moja 'teoria'.
Jeśli chodzi o odcinek 18.
Świetny wg mnie. Im więcej Akceleratora i Last Order na ekranie tym lepiej. Najbardziej podobała mi się filozofia Toumy -
@FAiM
Biorąc pod uwagę, że w nowym OP jest Group to mogą się zabrać przynajmniej za część tomu SS...
epki 17-19
Całkiem niezłe, można się pośmiać, ale mimo wszystko to wstęp do prawdziwej zabawy... W porównaniu z nimi następna część tego arcu będzie przepełniona walkami i stanie się chyba najkrwawszym arciem w obu seriach... Co do tego co mi się nie podobało w tych epkach to z pewnością drażniła mnie Last Order... zachowuje się jakby miała ADHD czy coś. A i jeszcze mała ciekawostka:
Bdw... czy tylko ja zauważyłem, że na Baka-Tsuki potraktowali następny tom jako początek nowej serii: "To Aru Majutsu no Index: New Testament" (UWAGA NA SPOILER Z ZAKOŃCZENIA GOD RIGHT SEAT ARC W OPISIE!)?
Jest gdzieś całość LN przetłumaczona na angielski? Bo na baka te wydania są jakieś takie... dziurawe? W tomie mającym 6 części pokazuje mi, że przetłumaczona jest np. 1, 2 i 4 tylko ;p
Z tego co wiem tylko Baka-Tsuki się zajmuje Indexem...
ep20
Wszystko wydaje się jakieś... przyśpieszone. Walka z Vento powinna być dłuższa a walka Akcela z psami gończymi była jakby o wiele mniej krwawa niż ją sobie wyobrażałem. Ciekawe czy skończą arc w następnym odcinku, bo nie zostało im już wiele materiału z 13. tomu...
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2011-02-26 22:23:39)
Nie macie może jakieś stronki gdzie są napisy Polskie do ,,To Aru Majutsu no Index 2". Uwzględniając wszystkie odcinki jakie dotychczas wyszły... no oprócz może ostatniego, czyli 20 xD
Ostatnio edytowany przez syberyt123 (2011-02-27 13:21:45)
Nie macie może jakieś stronki gdzie są napisy Polskie do ,,To Aru Majutsu no Index 2". Uwzględniając wszystkie odcinki jakie dotychczas wyszły...
Jesteś na niej.
no oprócz może ostatniego, czyli 21 xD
21?! Powiedz, gdzie go można pobrać?
Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2011-02-27 13:08:38)