Nie jesteś zalogowany.
Code geass (obie części), coś dla fanów Death Note
Ostatnio edytowany przez MasaGratoR (2011-01-27 18:11:07)
Tutaj zobacz. Na pewno znajdziesz coś dla siebie.
EDIT BY Q
Połączone, +1 do reakcji dla Ciebie
Ostatnio edytowany przez Quithe (2011-01-27 18:35:05)
Polecam Hayate no Gotoku, świetna parodia wielu znanych serii
Prosiłbym o wymienienie tytuły na pazie jakiś katastrof globalnych, mogę dać za przykład 2 takie tytuły, co oglądałem
-Tokyo Magnitude 8.0
-King of Thorn
W sumie, to tyle widziałem z tej tematyki. Bardziej mi chodzi o coś skierowanego na realizm, niż kompletną fikcje
Clannad - to jest katastrofa globalna
A tak bardziej na serio: Gin`iro no Kami no Agito, ewentualnie AIKa
Ostatnio edytowany przez DUDi (2011-02-01 23:18:54)
Clannad mi się bardzo podobał
Gin`iro no Kami no Agito oglądałem, chociaż nie wiem czemu całkiem o tym zapomniałem, ale pamiętam, że to było coś o nadludziach xD
AIKa nie oglądałem jeszcze, ale już wiem co obejrzę w najbliższym czasie
Może Nausicaä of the Valley of the Wind ?
W sumie to oglądałem kiedyś, chyba nawet w Polsce było wydane Jak jest jeszcze coś, to proszę wypisywać tytuły
Blue Gender, chociaż zbyt realne to nie jest.
Szukam czegoś z wciągająca fabułą, żeby się znowu przekonać do anime. Może być coś nowego, może być też starsze. Warunki:
- brak albo mało gadania od rzeczy i pseudo-filozofowania,
- albo dość realne, albo całkiem fantastyczne (tzn. żeby to nie było coś w stylu Umineko, że na początku spoko, jakieś morderstwa, tajemnice, a po kilku odcinkach musiałem przerwać oglądanie, bo bohaterom coś dziwnego z rąk wyrosło i zaczęli ze sobą walczyć),
- bez robotów,
- postacie nie są zjebane (dziewczyna bije faceta, dziewczyna wygląda na 5 lat, a ma 18, pieści się czy kij wie co) i nie są sztuczne,
- mile widziane dobre polskie napisy.
- aha, fajnie, jakby wciągało od pierwszego odcinka.
Jest coś takiego w ogóle?
EDIT:
Może Fractale.
Sprawdzę, ale wolałbym coś, co już przestało wychodzić.
FMA Brotherhood i Shiki mi wpadły na myśl xD chociaż ciężko z tym drugim punktem... xD
FMA obejrzałem kiedyś do ok. 45 epka (w sumie powinienem dokończyć, bo fajne było), a Shiki spróbuję. Jak będzie ciekawe, to wampiry mnie może nie odstraszą.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2011-02-07 18:12:13)
Monster
Rainbow
Po głowie mi chodzi Last Exile (świat fantasy), ale dość dawno oglądałem i z angielskim subem.
Poleciłbym Working!!, ale nie przejdzie 4 warunku ("dziewczyna bije faceta")...
1. Każdy ma prawo mieć własne zdanie, a ja mam prawo mieć jego zdanie w d**ie.
2. O gustach się nie dyskutuje.
Szukam czegoś z wciągająca fabułą, żeby się znowu przekonać do anime. Może być coś nowego, może być też starsze. Warunki:
- brak albo mało gadania od rzeczy i pseudo-filozofowania,
- albo dość realne, albo całkiem fantastyczne (tzn. żeby to nie było coś w stylu Umineko, że na początku spoko, jakieś morderstwa, tajemnice, a po kilku odcinkach musiałem przerwać oglądanie, bo bohaterom coś dziwnego z rąk wyrosło i zaczęli ze sobą walczyć),
- bez robotów,
- postacie nie są zjebane (dziewczyna bije faceta, dziewczyna wygląda na 5 lat, a ma 18, pieści się czy kij wie co) i nie są sztuczne,
- mile widziane dobre polskie napisy.
- aha, fajnie, jakby wciągało od pierwszego odcinka.
Jest coś takiego w ogóle?EDIT:
Pisak napisał:Może Fractale.
Sprawdzę, ale wolałbym coś, co już przestało wychodzić.
Qashqai napisał:FMA Brotherhood i Shiki mi wpadły na myśl xD chociaż ciężko z tym drugim punktem... xD
FMA obejrzałem kiedyś do ok. 45 epka (w sumie powinienem dokończyć, bo fajne było), a Shiki spróbuję. Jak będzie ciekawe, to wampiry mnie może nie odstraszą.
Z nowszych poleciłbym Eden of the East, Bakemonogatari i Katanagatari. Pierwsze jest dość realne, nie ma wkurzających zachowań, fabuła całkiem złożona i ciekawa. Kolejne to już inna bajka, ale także są bardzo wysokich lotów.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
lb333 napisał:Szukam czegoś z wciągająca fabułą, żeby się znowu przekonać do anime. Może być coś nowego, może być też starsze. Warunki:
- brak albo mało gadania od rzeczy i pseudo-filozofowania,Z nowszych poleciłbym Eden of the East, Bakemonogatari i Katanagatari. Pierwsze jest dość realne, nie ma wkurzających zachowań, fabuła całkiem złożona i ciekawa. Kolejne to już inna bajka, ale także są bardzo wysokich lotów.
WAT?! Nic nie jest tak przegadane jak twory Nishio Ishina (Bakemonogatari i Katanagatari). Inna sprawa, że są one świetne.
90 percent talk 100 percent awesome
Sado napisał:lb333 napisał:Szukam czegoś z wciągająca fabułą, żeby się znowu przekonać do anime. Może być coś nowego, może być też starsze. Warunki:
- brak albo mało gadania od rzeczy i pseudo-filozofowania,Z nowszych poleciłbym Eden of the East, Bakemonogatari i Katanagatari. Pierwsze jest dość realne, nie ma wkurzających zachowań, fabuła całkiem złożona i ciekawa. Kolejne to już inna bajka, ale także są bardzo wysokich lotów.
WAT?! Nic nie jest tak przegadane jak twory Nishio Ishina (Bakemonogatari i Katanagatari). Inna sprawa, że są one świetne.
90 percent talk 100 percent awesome
No tak, rzeczywiście było napisane, że mało gadania. Bądź co bądź wszystkiego naraz mieć się nie da, myślę, że lb333 przeżyje trochę czytania na ekranie w zamian za naprawdę przyjemny seans ;]
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
To pod ten tag powinny jeszcze być wrzucone dwa tytułu - Kaiji i Akagi ;]
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Dzięki wszystkim. Monster widziałem, a Eden of the East nawet pierwszy odcinek tłumaczyłem. Resztę się zobaczy.
A tak w ogóle to chodziło mi o mało gadania bez sensu, a nie mało gadania. Czytanie mnie nie męczy.