Nie jesteś zalogowany.
Projekt zakończony: 2/2
Tłumaczenie: slymsc
Korekta: bodzio
QC: DUDi
Kodowanie: bodzio
Timing, type, efekty: slymsc
Plik do ściągnięcia z MU:
part 1
part 2
Wideo: H264/AVC 640x352
Dźwięk: AC3 [48000 Hz]
Waga plików: 860.57 MB
Napisy: hardsub (efekty, piosenki), softsub (cała reszta)
Tytuł angielski: Otaku no Video
Tytuł japoński: おたくのビデオ
Kategoria: OVA
Typ: Comedy, Parody
Rok produkcji: 1991
Studio: Gainax
Odcinki: 2
Oficjalna strona: Otaku no Video
Recenzja: AniDB, ANN
Idąc za ciosem postanowiliśmy wydać coś, co może być prztyczkiem w nos dla niektórych zadufańców z polskiego poletka.
Przedstawiamy wam "Otaku no Video", stary, bo dwudziestoletni, paradokument o japońskim światku fanów mangi i anime. Portret tzw. "otaku" z lat 80' ubiegłego wieku. Losy głównego bohatera, Kubo, wciągniętego do fandomu przez dawnego kolegę ze szkoły, są jedynie tłem do przybliżenia widzowi jakże interesujących postaw i zachowań mieszkańców kraju Kwitnącej Wiśni. Wszystko podlane obfitym sosem statystyk, wykresów i tabeli.
Obowiązkowa pozycja dla animaniaków na całym świecie. Warto popatrzeć z dystansem na to co się dzieje wokół, a zachowania Japończyków opętanych swym hobby, pokazane w odrobinę krzywym świetle, są świetną sposobnością do przyjrzenia się sobie.
Ostatnio edytowany przez slymsc (2011-01-24 01:41:14)
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Brzmi ciekawe, już pobieram. Sam mam w planach dokument o anime, ale produkcji amerykańskiej (30s. wypowiedzi Roba Zombie w nim jest oO), ale zebrać się na razie nie mogę.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Projekt zakończony: 1/1
Tłumaczenie: slymsc
Korekta: Sagiri
QC, efekty: DUDi
Timing, kara, efekty, type: slymsc
Plik do ściągnięcia z MU: Fire Tripper
Wideo: XVid 640x480 4:3
Dźwięk: MP3 CBR [44100 Hz]
Waga plików: 532.4 MB
Napisy: full soft
Tytuł angielski: Fire Tripper
Tytuł japoński: 炎トリッパー[ファイアー・トリッパー]
Kategoria: OVA
Typ: Fantasy, Manga, Time Travel
Rok produkcji: 1985
Studio: OB Planning, Studio Pierrot
Odcinki: 1
Recenzja: AniDB, ANN, Tanuki
Kontynuacja naszego niecnego zamysłu hardsubowego. Przedstawiamy wam kolejny z projektów związany z magicznym światem Rumiko Takahashi - tym razem będzie to "Fire Tripper". Dość zgrabna OVA, która zapewne spodoba się fanom twórczości pani Rumiko, dla innych może być ciekawą odmianą od obecnego nachalnego fanserwisu. Wątek miłosny wpleciony w czyste science fiction, jakimi są podróże w czasie, mimo wszystko nadal ma swoje uroki, a w powalentynkowym nastroju można spokojnie przy tym przebyć kolejny wieczór razem.
Ostatnio edytowany przez slymsc (2011-05-01 01:52:34)
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
A ja mam pytanie z innej beczki, jak tam z:
- Kara no Kyoukai (reszta, czy tam v2 o ktorej bodziowaty wspominał)
- Saiunkoku Monogatari
- Hajime no Ippo
- Tales of the Abyss (Benus coś wspomnał ze ruszy jak wyjdzie na BD... BD jest od dawna i cisza... nawet DTV nie skończone)
Zadam pytanie tutaj bo nie mam czasu na korespondencję z każdym odpowiadającym za dany projekt . Nie ukrywam cze z obejrzenien tych pozycji czekam aż je zakończycie
A ja mam pytanie z innej beczki, jak tam z:
- Saiunkoku Monogatari
1. KnK leży sobie, jakbym miał czas, to pewnie bym obejrzał przed wydaniem i wrzucił, bo to nie pierwsze takie pytanie.
2. Saiunkoku też sobie leży, bo nie mam czasu, i nie mam rawów do końca.
_KiRA napisał:A ja mam pytanie z innej beczki, jak tam z:
- Saiunkoku Monogatari2. Saiunkoku też sobie leży, bo nie mam czasu, i nie mam rawów do końca.
Ty, Wacław, przestałeś o te rawy pytać, ja przestałem ja pchać. Powiedz słowo, a linki zaczną do ciebie napływać. ;-D
Ty, Wacław, przestałeś o te rawy pytać, ja przestałem ja pchać. Powiedz słowo, a linki zaczną do ciebie napływać. ;-D
Jak ruszę leniwe dupsko i wydam to, co mam, wtedy jest sens, byś wrzucał dalej.
Kara no Kyoukai 02:
http://www.nyaa.eu/?page=torrentinfo&tid=198047
Reedycja z dvd, drugi z filmów, bo pierwszy chronologicznie. Dobrze by było, gdyby ktoś pobrał i powiedział, czy wszystko działa jak trzeba, bo lepiej poprawić jeden ep niż potem całość. Gradienty rozbite, bez gładzenia obrazu jak to miało miejsce dawno temu.
Ostatnio edytowany przez bodzio (2011-03-05 21:38:42)
Obraz w porządku, o wiele lepszy niż poprzednio. Nic mi się nie cięło, więc chyba wszystko jest OK. Przy okazji pytanko, skoro 2 film jest 1 chronologiczne, to należy całość oglądać w jakiejś innej kolejności niż od 1 do 5 ?
Kolejność jest taka: 2, 4, 3, 1, 5, 6, 7.
I tak będą dodawane kolejne.
A już zacząłem ściągać angielskie wydania. No, poczekam sobie trochu, skoro macie zamiar odświeżyć projekt
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Kolejność jest taka: 2, 4, 3, 1, 5, 6, 7.
I tak będą dodawane kolejne.
A Epilog też zamieścisz?
Kara no Kyoukai 04:
http://www.nyaa.eu/?page=torrentinfo&tid=198322
Film drugi w kolejności chronologicznej.
Powtórzę, co już kiedyś pisałem - ja to tylko składam z subami Cieslaka. Czy ma on zamiar tłumaczyć Epilog, tego nie wiem. Na oczy go nie widziałem i nawet nie mam ripa/iso (a to nie wyszło czasem tylko na bd?). Z tym czekaniem może nie będzie tak źle, na przyszły weekend planuję 2 kolejne movie, tak czy inaczej muszę to dodać do końca marca.
Jest co liczyć na ddl na mu?
Ostatnio edytowany przez Sado (2011-03-06 20:07:42)
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Z mojej strony na pewno nie. Całość będzie ważyć koło 7.5GB, samo movie 7 prawie 2GB. Upload mam 64KB, więc wrzucanie tego raz torkiem, a drugi raz na mu to jakaś pomyłka by była.
Czemu z BD (w 720p chociaż) tego nie robisz?
DVD ściągnę, skoro to v2 jest...
Bo nie?
Epki zostały skodowane na przełomie lutego-marca 2010r.
Rok sobie leżały, bo mi się nie chciało tego oglądać.
BD ssie.
Ripy ważą dobre 53GB, więc podziękuję.
Szkoda mi słów, ale przez takie akcje torki zdychają jeszcze szybciej niż w ciągu tygodnia :/
A, i jakiś matoł dodał to na f.pl jako v2, mimo że to nie v2. No ale na głupotę nie ma ratunku.
Ostatnio edytowany przez bodzio (2011-03-07 23:24:46)