Nie jesteś zalogowany.
Witam, mam problem. Przesiadłem się na windows'a 7 i mam problem z DirectVobSub.
Zainstalowałem K-Lite Codec Pack 5.0.0 ze zgodnością z Vista oraz jako administrator, ściągnąłem programik z strony K-Lite dzięki któremu odpala mi te kodeki.
Wszystko fajno działa prócz DirectVobSub, nie odpala mi się odrazu z włączeniem filmu chociaż napisy mają taką samą nazwę. Jak włączę napisy sam to również nie działa mi karaoke, a mam odznaczone "pre-buffer subpictures".
Może ktoś miał taki problem i jakoś go rozwiązał. Na Viscie wszystko hula?
zainstaluj najnowsze CCCP: http://www.dobreprogramy.pl/Combined-Co … 12372.html
i nie powinno być problemu z VobSubem podczas odtwarzania plików pod MPC: HC. Ta paczka jest zgodna z Windows 7.
Są jeszcze spore problemy z kodekami pod Windows 7, VobSub nie odpala się przy tradycyjnym MPC, nie współpracuje z BestPlayer'em.
Mam podobny problem - DVS w ogóle się nie ładuje. Na razie jakoś radzę sobie z Haali, ale chyba w wolnym czasie się tym pobawię.
Gdyby ktoś wcześniej znalazł rozwiązanie (inne niż standardowe podejście linuksiarzy - "zmień system" w formie "zmień oprogramowanie"), byłbym wdzięczny.
Na W7 można póki co odpalić MKV z subami (tylko wmuxowanymi) jedynie pod Windows Media Player. MPC nie łyka. Nie działa póki co odpalanie w formie film + ASS (w skrypcie), trzeba muxować, albo... oglądać na XP/Viście.
Na W7 można póki co odpalić MKV z subami (tylko wmuxowanymi) jedynie pod Windows Media Player. MPC nie łyka. Nie działa póki co odpalanie w formie film + ASS (w skrypcie), trzeba muxować, albo... oglądać na XP/Viście.
na zainstalowanym razem z CCCP odtwarzaczu Media Player Classic Home Cinema MKV (oglądałem z ASS już MKV, MP4, AVI) czy wszystko inne działa z oddzielnymi subami ASS. Jedynym warunkiem aby to jakoś wyglądało jest zmiana w opcjach DirectShow Video (w MPC HC) z VMR9 na Haali Renderer (VMR9 nie działa, nawet przy instalacji CCCP o tym informuje).
Oddzielnie zainstalowany tradycyjny Media Player Classic nie wywołuje VobSub'a, nawet po zaznaczeniu auto-ładowania w Haali. Napisów po prostu nie ma na obrazie. (chociaż sam VobSub się odpali).
Ostatnio edytowany przez PiotrG (2009-09-15 21:03:14)
ja na w7 używam CCCP i BestPlayera 2.130 i wszystko oglądam Film + ASS
No to masz, Panie, błędne informacje. U mnie MPC odtwarza wmuxowane napisy (przez Haali). Problem pojawia się dopiero z napisami w osobnym pliku, których nie da się wczytać do Haali.
Jedynym warunkiem aby to jakoś wyglądało jest zmiana w opcjach DirectShow Video (w MPC HC) z VMR9 na Haali Renderer (VMR9 nie działa, nawet przy instalacji CCCP o tym informuje).
Tego jeszcze nie próbowałem (na razie mam EVR Custom Pres.). Dodam do listy pomysłów i przetestuję wszystkie po kolei.
Problem pojawia się dopiero z napisami w osobnym pliku, których nie da się wczytać do Haali.\
Jeżeli właczysz w CCCP opcje FFDShow Video Tray Icon,będziesz mógł ładować osobnie napisy.
zainstaluj najnowszą bete kodeków cccp
Odpal MPC > wybierz "View" > kliknij "Options" > wybierz "External Filters" > "Add Filter" > wybierz "DirectVobSub (Auto-loading version)" > dalej "Ok" > i po prawej stronie wybierz opcje "Prefer" > i kliknij "Ok" > zresetuj MPC. i koniec.
I love spaghetti but I got shhit on it!
No to masz, Panie, błędne informacje. U mnie MPC odtwarza wmuxowane napisy (przez Haali). Problem pojawia się dopiero z napisami w osobnym pliku, których nie da się wczytać do Haali.
Nie mam błędnych informacji, tylko widze w real time. Kumpel "S" też miał z tym problem jak mi pisał.
zainstaluj najnowszą bete kodeków cccp
Mam ostatnią wersję, jaką da się ściągnąć ze strony
Że tak powiem jako, że posiadam również Win7 mogę powiedzieć , że mi wszystko ładnie śmiga najlepiej ściągnąć paczkę specjalnie przeznaczoną pod win7
a co do vobsuba to najlepiej w ustawieniach poszukać by się same automatycznie załączały mi s;początku też nie chciały.
Jedynie mi się nie ładuje directvobsub tzn nie włącza to tylko na plikach mp4 ale ten problem załatwiam przez zmianie rozszerzenia na mkv
Ja do odtwarzania video z napisów ass na 7 używam Windows Media Player dla plików MKV i AVI i Zoom Player'a dla plików MP4. Zainstalowane kodeki: CCCP.
Ostatnio edytowany przez kamil198811 (2009-09-15 22:08:59)
JA po prostu zainstalowałem paczkę Win7codecs a odtwarzam na Wnnmediaplayerze wszystko śmiga .ass nie ass
Odpal MPC > wybierz "View" > kliknij "Options" > wybierz "External Filters" > "Add Filter" > wybierz "DirectVobSub (Auto-loading version)" > dalej "Ok" > i po prawej stronie wybierz opcje "Prefer" > i kliknij "Ok" > zresetuj MPC. i koniec.
Podziękował i ukłonił się.
Już chciałem przeinstalowywać całą paczkę i bawić się ustawieniami splitterów. Dobrze, że poczekałem, bo właśnie o takie rozwiązanie mi chodziło.
DUDi napisał:Problem pojawia się dopiero z napisami w osobnym pliku, których nie da się wczytać do Haali.\
Jeżeli właczysz w CCCP opcje FFDShow Video Tray Icon,będziesz mógł ładować osobnie napisy.
Fakt, też działa (z tym, że w K-Lite ikonki ffdshow automatycznie ładują się do tray'a). Może się przydać na przyszłość.
Mam podobny problem - DVS w ogóle się nie ładuje. Na razie jakoś radzę sobie z Haali, ale chyba w wolnym czasie się tym pobawię.
Gdyby ktoś wcześniej znalazł rozwiązanie (inne niż standardowe podejście linuksiarzy - "zmień system" w formie "zmień oprogramowanie"), byłbym wdzięczny.
Mam teraz ten sam problem, ino że na XP i przy odpalaniu starego animca zmielonego divixem 5.0 i zapakowanego w ogm. Cały dowcip polega na tym, że przy subeditcie DVS się odpala, ale przy MPC już nie chce [nawet jak dodam dla niego preferowanie, jak radzi iglasty]. Stestowałem już wszystkie porady z tego tematu i kapa. Siedzę na K-Lite'ach 6.8.8 Full.
EDIT:
DVS (auto-loading) się nie odpala, ale jak ustawisz zwykłego DVS, jako preferowany w opcjach MPC to śmiga.
W takim razie ja już dziękuję.
EDIT 2:
Mnie zaraz coś trafi. Teraz mi wyświetla podwójnie napisy. DVS swoje i MPC swoje. W oknie da się to znieść, bo ustawi się te same domyślne style i się pokrywają, ale na full screenie się rozjeżdżają, bo każdy z nich chyba inaczej je skaluje. Ktoś może pomorze, bo tu małopolska.
EDIT 3:
Z cyklu dej mi Boże zdrowia, bo o rozum to już za późno: ustawiłem w MPC pełną przeźroczystość napisów i widać już tylko te z DVS.
Ostatnio edytowany przez MasterPLASTER (2011-02-26 13:43:38)
Mnie zaraz coś trafi. Teraz mi wyświetla podwójnie napisy. DVS swoje i MPC swoje. W oknie da się to znieść, bo ustawi się te same domyślne style i się pokrywają, ale na full screenie się rozjeżdżają, bo każdy z nich chyba inaczej je skaluje. Ktoś może pomorze, bo tu małopolska.
EDIT 3:
Z cyklu dej mi Boże zdrowia, bo o rozum to już za późno: ustawiłem w MPC pełną przeźroczystość napisów i widać już tylko te z DVS.
MPC -> Options -> Playback -> odznacz "Auto-load subitles" ?
MPC -> Options -> Playback -> odznacz "Auto-load subitles" ?