#1 2010-09-09 15:32:57

KieR
Użytkownik

Sekirei

Minato Sahashi chciał dostać się na studia, niestety jednak po raz drugi zjadła go trema i oblał egzaminy wstępne. W życiu osobistym też jakoś niezbyt mu się układa, nawet dziewczyny sobie nie potrafi znaleźć, bo która by chciała takiego nieudacznika? Nic tylko się załamać, prawda? Ale jak tu znaleźć czas na depresję, skoro z nieba spada niewiasta, lądując wprost w jego ramionach, i to w dodatku niewiasta z wielkim biustem? Okazuje się, że dziewczyna imieniem Musubi ma poważne kłopoty, gdyż polują na nią dwie bliźniaczki, również hojnie obdarzone przez naturę. Nie pozostaje więc nic innego, jak ucieczka, najlepiej do własnego mieszkania, bo ładnym dziewczętom w opresji trzeba pomagać. Następnego ranka sytuacja się powtarza, tym razem jednak odwrót na nic się nie zda, szczególnie że z Musubi dzieje się coś dziwnego – czerwieni się, wzdycha, zachowuje się co najmniej dwuznacznie, a w końcu całuje naszego bohatera. Tak, walka dalej trwa, a raczej dopiero się zaczyna, gdyż właśnie teraz dziewczyna uzyskała pełnię mocy i może stawić czoła groźnym przeciwniczkom. W ten właśnie sposób zawiązany został kontrakt między Musubi, czyli sekirei (podwładnym) i Minato – ashikabi (zwierzchnikiem).

Źródło opisu: tanuki-anime.pl

Tak teraz oglądam 2 sezon i... To woła o pomstę do nieba. 60% wydanych odcinków to fillery, noż kur... Jak tak można ja się pytam?

Mowa o odcinkach 1-3 i 7-10.

Czemu nie można ekranizować ładnie i zgodnie z mangą, akurat by się wyrobili do walki 3 runy Skład Dyscyplinarny vs. Drużyna Minato, ale nie trzeba zmieniać =/

W pierwszym sezonie jakoś dało się znieść końcówkę filerową, bo aż 1 epek tylko taki zrobili, ale to co robią z 2 sezonu....
Tytuł według mnie jeden z lepszych, jeśli chodzi o głupawe ecchii, ale cóż, jak dobry, to trzeba go zepsuć!!

Ostatnio edytowany przez KieR (2010-09-09 15:35:52)

tumblr_static_bug.gif

#2 2010-09-27 16:23:26

KieR
Użytkownik

Odp: Sekirei

Xa, 2 sezon dobiegł końca. Szkoda trochę, że statystyki ekranizacji są marne, na 13 odcinków coś koło 8 to fillery. No, cóż, jednak miłe rozczarowanie na koniec 2 sezonu, a mianowicie to, że 3 seria będzie. Chociaż pewnie znów przyjdzie nam poczekać około 2 lat, ale liczy się fakt, że będzie ^.^

tumblr_static_bug.gif

#3 2010-09-29 10:25:33

m4ni3k
Użytkownik

Zgadzam się z przedmówcą, manga bardzo ciekawa, jak na ecchi. Dużo się dzieje, jest ciekawie.
Z dużym entuzjazmem czekałem na 2 serię, bo wg mnie 1 była bardzo dobra. Jednakże po obejrzeniu 12 odcinka anime jestem bardzo zawiedziony ekranizacją. Studio chyba skupiło się na pokazywaniu cycków...

3 seria? Ciekawe, co tam przemycą? Pewnie tylko bohaterów... a może i ich nie ;p hehe

Ostatnio edytowany przez m4ni3k (2010-09-29 10:25:51)

#4 2011-03-02 01:35:16

Kenshiro
Użytkownik

Obejrzałem wczoraj II sezon Sekirei.

Ogólnie pisząc stwierdzam, że jest jeszcze lepszy niż pierwsza seria (mimo, że tamta była też świetna). Kreska, animacja na znacznie wyższym poziomie (oglądałem wersję Blu-Ray), a opening genialny i w podobnym stylu jak ten z I sezonu.

Anime Sekirei co warto podkreślić jest zdecydowanie dla starszych widzów. Jest w nim dużo erotyki jak również pojawiają się brutalne i krwawe sceny (no i smutne).

Fabuła poszła znacznie do przodu w porównaniu z I sezonem i co bardzo ważne w tym anime praktycznie nie ma  w ogóle wypełniaczy czyli odcinków o niczym. Wszystko co się działo było bezpośrednio związane z fabułą co jest dosyć rzadkim zjawiskiem w takich seriach.

A fanserwis w 95 procentach był dla wielbicieli bardzo dużych piersi choć na początku serii i w odcinku 00 (i jeszcze gdzieś) była bardzo fajna niespodzianka pod tym względem.

Oceniam zarówno I sezon jak II 8/10.

Jednak ostatni odcinek był znacznie lepszy w I sezonie niż w II. A już maksymalnie zawiedli mnie w II sezonie tym, że nie było nic ciekawego zarówno z Asamą Miyu jak i Yume. Na to właśnie liczyłem więc się bardzo zawiodłem (a w pierwszym sezonie były takie sceny).

01 i 08 to chyba

Pokaż spoiler
dwie najsilniejsze i decydujące Sekirei.

Oczywiście czekam na III sezon choć mam nadzieję, że nie aż 2 lata.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-03-02 01:41:47)

#5 2011-03-02 05:32:06

marcin2
Użytkownik

Sekirei lol a fe...
Obejrzałem 12 odcinków. Po tym ostatnim ogarnęła mnie niekłamana ulga, powoli kumulująca się już od kilku epizodów, że już jest nareszcie koniec. Najwyraźniej latające cycki wielkości tylniego koła traktora, i bezwarunkowe darcie bielizny podczas starć i ataków wrogich sutków, nie trafiają w mój gust. Ujmując to krótko bez fandzolenia: Sekirei to płytki średniak nie mający nic do zaoferowania. Oprócz 'naturalnych silikonów' (...które nudzą już nawet na wstępie).
5.5/10

#6 2011-03-02 20:37:35

Kenshiro
Użytkownik

Napiszę jeszcze, że tak naprawdę Sekirei mogło by się obyć bez fanserwisu, a i tak było by bardzo dobrym anime.

W wielu anime fanserwis jest ważniejszy od fabuły lecz w przypadku Sekirei jest bardzo ciekawa fabuła, a że przy okazji dużo nagości, cycków to szczegół. Na pewno jakby Sekirei było zwykłym płytkim ecchi (z mikroskopijną dawką fabuły) to mogło by się stać takim gniotem jak np Sora no Otoshimono (choć i tak przeznaczenie wiekowe jest inne).

A przy okazji porównując do Ikkitousen to jedynie I i II sezon mogły by się choć trochę zbliżać poziomem do Sekirei. Natomiast III i IV sezon Ikkitousen to przeciętniaki w porównaniu z Sekirei.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-03-02 20:40:07)

#7 2011-03-02 21:03:23

Bad Shadow
Użytkownik

Obejrzałem obydwie serie i z niecierpliwością czekam na kontynuację. Pozostaje jeszcze manga do przeczytania, gdyż po tą nie sięgałem do tej pory, ale wkrótce się to zmieni. Mam nadzieję, że III sezon przynajmniej utrzyma poziom poprzedniczek.

#8 2011-03-02 21:16:54

bodzio
Użytkownik

O ile 1 sezon zdzierżyłem i zrobiłem hardka pl całej serii, o tyle 2 sezon mnie odrzucił, było też za dużo fillerów. Ogólnie dla odmóżdżenia ujdzie, ale żadnego głębszego przesłania nie ma się tu co doszukiwać.

wladza1.png

#9 2011-03-02 22:30:37

Kenshiro
Użytkownik

bodzio napisał:

O ile 1 sezon zdzierżyłem i zrobiłem hardka pl całej serii

Jak i tak hardków polskich nie oglądam więc są mi niepotrzebne. I sezon już dawno temu oglądałem i to w wersji DVD. Co ciekawe nawet nie wiedziałem, że zastosowali tam aż tak dużą cenzurę w TV. A na II sezon nawet nie spojrzałem przed wydaniem wersji Blu-Ray.

bodzio napisał:

, o tyle 2 sezon mnie odrzucił, było też za dużo fillerów.

Nie widziałem mangi bo zapewne o tym piszesz. Oglądając anime można stwierdzić, że nie ma w nim nic niepotrzebnego. Każdy odcinek wyjaśniał dalsze elementy fabuły czyli na początku uskrzydlanie, a potem eliminowanie coraz większej ilości Sekirei gdyż taki był dalszy ciąg gry. Ja ogólnie jestem ciekaw co się działo jak Sekirei przestała funkcjonować bo nie wyjaśnili tego.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2011-03-02 22:34:17)

#10 2011-04-01 10:45:18

vojak
Użytkownik

marcin2 napisał:

Najwyraźniej latające cycki wielkości tylniego koła traktora, i bezwarunkowe darcie bielizny podczas starć i ataków wrogich sutków, nie trafiają w mój gust.

nie lubisz kobiecego piękna? czyżbyś był ... haha

Mi osobiście bardzo przypadło to anime do gustu pod każdym względem i czekam z niecierpliwością na kolejny sezon. Jak dla mnie, te 12 epków to trochę mało jak na jeden sezon i długo każą czekać na kolejny...a zwiastunów 3 sezonu ani słychu ani widu smutny

...:::CHEMIA CZYNI CUDA:::...

#11 2011-04-01 14:54:25

Weteran666
Użytkownik

I długo nie będzie chyba, że odejdą od mangi(jeszcze bardziej niż teraz).

#12 2011-04-01 15:20:20

KieR
Użytkownik

Hmm, jedną rzecz przedstawili inaczej niż w mandze, i imo w anime ciekawiej im to wyszło oczkod

Pokaż spoiler
Mowa o śmierci Uzume

Ostatnio edytowany przez KieR (2011-04-01 15:22:12)

tumblr_static_bug.gif

Stopka forum

© Animesub.info 2024