Nie jesteś zalogowany.
Dzisiaj w gazetach nastąpił wysyp pseudo-zagrożeń związanych z atomistyką np "drugi Czarnobyl". Elektrownia to teraz problem, ale tylko dlatego że brakuje prądu. Ten wybuch wynikał z tego że w kontrolowany sposób zmniejszono ciśnienie wody. Z tego co wiem jest to reaktor typu BWR, co oznacza że jeśli obieg wtóry się rozszczelni to nic się niestanie bo to czysta woda niemająca kontaktu z materiałami radioaktywnym. Jeśli nawet uszkodzeniu ulegnie obieg pierwotny to w najgorszym razie uran może się stopić i spłynąć do basenu poniżej, ale sam z siebie niewybuchanie.
A Nikkei225 po pierwszej sesji ponad 6 % na minusie. I to pomimo dosyć dużej interwencji banku. Podejrzewam, że przynajmniej do końca tygodnia większość tamtejszych notowań będzie na czerwono.
"Niestety powyższe słowa sprawdzają się. Otóż najnowsze odcinki One Piece, Bakuman, Beelzebub, Dragon Ball Kai nie wyszły. I jak na razie nie ma żadnych informacji, kiedy ewentualnie ukarzą się. Co gorsze w sieci pojawiła się niepotwierdzona informacja, że mangę i anime dotknie 4-tygodniowa przerwa! Miejmy nadzieję, że jest to nieprawdziwe info.
Niestety to nie koniec złych informacji... Wciąż za zaginionych uważa się twórczyni D.Gray-man'a, Hoshino Katsura oraz jednego z twórców Death Note, Bakuman'a, Takeshi Obata. Również wielu znanych seyuu nie daję oznak życia."
"Zaginieni:
Hoshino Katsura-D. Gray-man
Takeshi Obata-Death Note/Bakuman
Mayumi Tanaka-Seyiuu Luffiego
Akemi Okamura-Seyiuu Nami
Yuriko Yamaguchi-Seyiuu Nico Robin
Ikue Ohtani-Seyiuu Toni Toni Choppera
Shuichi Ikeda-Seyiuu Shanksa
Ginzou Matsuo-Seyiuu Smokera
Kazuya Nakai-Seyiuu Zoro"
~cytaty z Anime Zone
Tak, ku informacji, bo nie zauważyłem tego jeszcze w temacie. Śmieszy mnie cholernie reakcja ludzi. Japańczyki walczą teraz z dość niezłym bajzlem, a oni płaczą że nie będzie ich anime xD
Nie mogę palić w klubach, więc upijam się szybciej!
Postawię igloo dla palaczy przed klubem koło stycznia! [...]
Odczuwam ucisk, e-trucizn,
Oplata mnie tyle światłowodów, że zaraz się przewrócę! || !Ruch Narodowy!Czołem Wielkiej Polsce! ||
Wiesz, to zależy, kto na co zwróci uwagę, jeden zwróci uwagę na narzekania, że nie wyszło ich anime, drugi na listę osób zaginionych.
Ty dulowaty userze!
Tak informacyjnie odnośnie zmian w nadawaniu anime.
Kore wa zombie desu ka? - Wstrzymane do 21 marca
Onii-chan no Koto nanka Zenzen Suki Janain Dakara ne!! - Wstrzymane do 25 marca
Dragon Crisis - Wstrzymane do 21 marca
Moshidora - Wstrzymane do (nie wiadomo)
Kimi ni Todoke 2nd Season - Wstrzymane do 22 marca, Nihon TV zamierza wyemitować recapa.
Na czas nieokreślony zostały również wstrzymane One piece, Bakuman, Bellzebub, DBK.
Mangi powinny wyjść normalnie, bo na stronie Jumpa nie ma informacji o wstrzymaniu, ale do 19 może się jeszcze coś zmienić.
Nick na ANSI: bobek784v2
"Niestety powyższe słowa sprawdzają się. Otóż najnowsze odcinki One Piece, Bakuman, Beelzebub, Dragon Ball Kai nie wyszły. I jak na razie nie ma żadnych informacji, kiedy ewentualnie ukarzą się. Co gorsze w sieci pojawiła się niepotwierdzona informacja, że mangę i anime dotknie 4-tygodniowa przerwa! Miejmy nadzieję, że jest to nieprawdziwe info.
Niestety to nie koniec złych informacji... Wciąż za zaginionych uważa się twórczyni D.Gray-man'a, Hoshino Katsura oraz jednego z twórców Death Note, Bakuman'a, Takeshi Obata. Również wielu znanych seyuu nie daję oznak życia."
"Zaginieni:
Nie no, mam nadzieję, że te informacje są błędne. Jednak jeśli są prawdziwe, to wierzę, że odnajdą się cali i zdrowi, bo nie zdzierżę straty wybitnych seiyuu do najlepszego tasiemca jakim jest One Piece straci swoich. Owszem można zamienić na innego, ale to już nie będzie to samo :/
BTW. Nie wiem czy była już tutaj ta informacja, ale w tsunami zginął twórca pokemonów - Satoshi Tajiri.
Powstała specjalna strona, dzięki której można znaleźć informacje na temat osób zaginionych - http://japan.person-finder.appspot.com/?lang=en
I według niej Satoshi Tajiri żyje (jak i kilku innych seiyuu uważanych za zaginionych.)
Ostatnio edytowany przez Silla (2011-03-14 22:39:38)
masakra... a ci od gównianego Naruto przetrwali, gdzie tu sprawiedliwość. Tylu japońców szlak trafił i akurat musiało trafić na seyiuu one piece X_X, no i z kontynuacją D. Gray-man tez mogę się pożegnać ;( Teraz nawet ja się załamałem tą sytuacją mimo że mi koło dupy latała.
masakra... a ci od gównianego Naruto przetrwali, gdzie tu sprawiedliwość. Tylu japońców szlak trafił i akurat musiało trafić na seyiuu one piece X_X, no i z kontynuacją D. Gray-man tez mogę się pożegnać ;( Teraz nawet ja się załamałem tą sytuacją mimo że mi koło dupy latała.
Co jest tutaj niesprawiedliwego? Czyżbyś traktował inaczej ludzkie życie ze względu na to kto tworzy anime które TOBIE się podoba? Ciesz się, że taka klęska raczej nas nie dosięgnie... I nie, nie jestem zagorzały fanem Naruto czy coś w tym stylu po prostu uważam, że TWÓJ komentarz idiotyczny i egoistyczny...
Wybaczcie że zabrałem głos ... ;f
Zresztą nie ma nawet oficjalnych informacji, że coś im się stało.
Z tego co wiem jest to reaktor typu BWR, co oznacza że jeśli obieg wtóry się rozszczelni to nic się niestanie bo to czysta woda niemająca kontaktu z materiałami radioaktywnym.
O ile pamiętam z wykładów, to BWR posiada akurat 1 obieg i właśnie woda chłodząca reaktor jest jednocześnie czynnikiem roboczym dla turbiny, także jest ona niestety napromieniowana. To PWR jest lepszy, bo ma 2 obiegi - woda z reaktora nie styka się z "roboczą".
Tak czy inaczej problem jest innego typu, bo tu po prostu zamknął się zawór na zbiorniku, gdzie są pręty paliwowe, no i spadł poziom wody, która odparowała. Oby to naprawili, zanim pręty się potopią z przegrzania...
BTW. Nie wiem czy była już tutaj ta informacja, ale w tsunami zginął twórca pokemonów - Satoshi Tajiri.
Czarna plotka (na szczęście). Żyje.
Ty dulowaty userze!
Kolejny dzień, kolejne spadki. Po sprawie z reaktorem, Nikkei stracił ponad 10 % w ciągu jednej sesji. Przerosło to znacznie moje oczekiwania. Myślę, że nie tylko moje. Mam nadzieję, że nie wepcha to Japonii w długotrwałą recesję :/
Zaginieni nie muszą oznaczać martwych. Po drugie to nie jest oficjalnie potwierdzone.
Zaginony != martwy. A z drugą częścią wypowiedzi się zgadzam.
"Zaginieni:
No, ja pierd****. Tu nawet nie chodzi o samo One Piece. Np. seyiuu zoro, jest bardzo często spotykany w wielu animcach. Jego seyiuu jest epic, to samo seyiuu Luffyego. Pamiętam, jak w sadze Water 7, na kilkanaście epków zmienili seyiuu Choppera, nie mogłem tego zdzierżyć. Nie wyobrażam sobie OP bez nich. ._.
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
Pamiętam, jak w sadze Water 7, na kilkanaście epków zmienili seyiuu Choppera, nie mogłem tego zdzierżyć.
Tak, to było żałosne wtedy A z tymi wszystkimi senyuu to może być plotka tak samo jak z twórcą Pokemonów.
Ostatnio edytowany przez KieR (2011-03-15 11:25:00)
Harz napisał:Pamiętam, jak w sadze Water 7, na kilkanaście epków zmienili seyiuu Choppera, nie mogłem tego zdzierżyć.
Tak, to było żałosne wtedy
A z tymi wszystkimi senyuu to może być plotka tak samo jak z twórcą Pokemonów.
Możliwe, że hejtersi działają. Pamiętam, ledwo po tsunami, ktoś na wikipedii zmienił, że Eiichiro Oda nie żyje.
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
A z tej listy już można usunąć
Kazuya Nakai-Seyiuu Zoro
Znaleźli się i żyją.
Nick na ANSI: bobek784v2
Ufff... Dzięki za informacje.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2011-03-15 15:15:11)