Nie jesteś zalogowany.
Przemyślałem sprawę, idę spać .
Jak Ktoś może, to niech usunie mojego posta dotyczącego sa1D'a, gdyż jest on niepotrzebny .
Chociaż to z kłamcą fajne jest Ogólnie sa1D, cieszę się, że chciałeś wesprzeć serwis .
Pozdrawiam i Dobranoc .
Taka luźna myśl...
"O CZTERECH LUDZIACH
Było sobie czterech ludzi, którzy się zwali: KAŻDY, KTOŚ, KTOKOLWIEK i NIKT.
Mieli do wykonania bardzo ważne zadanie i KAŻDY był pewien, że KTOŚ się do niego na pewno zabierze.
Mógł to wprawdzie zrobić KTOKOLWIEK, ale nie zrobił tego NIKT.
Wtedy KTOŚ wpadł w gniew, gdyż było to zadanie dla KAŻDEGO.
KAŻDY zaś myślał, że wykona je KTOŚ, w dodatku NIKT nie wiedział, że owego dzieła nie wykonał KTOKOLWIEK.
Na koniec KAŻDY oskarżał KOGOKOLWIEK, podczas gdy NIKT nie zrobił tego, czego dokonać mógł KAŻDY"
Jestem programistą i kilka miesięcy temu napisałem do Kane kilka e-mail (nie będę ich przytaczał ani ich cytował dla dobra ogółu) proponując pomoc w modernizacji animesub.
W e-mailach proponowałem przesiadkę ANSI na nową platformę (za free) oraz ograniczenie wydatków na serwer o połowę + kilka nowych funkcjonalności (może pojawią się w nowym ANSI ). Całość miała być elementem większego przedsięwzięcia o którym nie będę pisał bo nie jest to istotne. Teraz widzę że dość dużą kwotę trzeba zainwestować. Słuszność sprawy ocenicie sami.
Hey, nie byłeś jedynym programistą, który do mnie napisał - było ich co najmniej 4 ale...
- każdy z nich proponował przejście na inną (sobie znaną) platformę
- żaden z nich nie miał dość czasu/ochoty aby rozwijać ANSI na platformie, na której już zaczęto pracę
- główną ideę/pomysł jaki zaproponowałeś dotyczył funkcjonalności, która jest tu przyjmowana raczej chłodno (na forum było kilka dyskusji o tym)
- kiedy się zgłosiłeś ze swoją propozycją (dzięki!) sporo było już zrobione na naszej obecnej platformie, którą już trochę poznaliśmy (ja i kilka osób, które miały swój udział) i trzeba by to wszystko wyrzucić do kosza
- nasza obecna platforma nie jest ani gorsza ani lepsza od wielu proponowanych
- przesiadając się na "cudzą" platformę etc. stajemy się automatycznie uzależnieni od właściciela tejże platformy, a co za tym idzie w mniejszym lub większym stopniu stajemy się zależni od osób trzecich
- nie chcę też w chodzić w relacje typu "damy wam hosting za free" bo to może się skończyć "obraziłem się na was, blokuję serwer" - to tak odnośnie innych propozycji z którymi się do mnie zgłaszano - jeśli będziemy zmieniać hosting (a najpewniej będziemy) to na pewno na zasadzie umowy z jakąś firmą (gdzie nikt mi serwera nie wyłączy, bo nie chciałem mu wrzucić reklamy na główną )
- "nasza" platforma musi być oparta o język PHP5 - głównie z racji na jego popularność (wiele osób bez lat doświadczenia w programowaniu będzie mogło mi pomóc w rozwoju serwisu)
Hmm...
chyba tyle w temacie.
Co to braków kogoś na liście - uzupełniam ją raz na dobę, jeśli po 2 dniach wasz nick nadal się nie pojawi na liście proszę o PM z danymi z przelewu - jeśli wyszedł na pewno go znajdziemy
Taka luźna myśl...
"O CZTERECH LUDZIACH[...]
To chyba było niedawno na demotywatorach :-)
Aha, a tak gwoli informacji - z KAT'em aktualizujemy skrypt forum, jak testy pójdą nieźle to w weekend będzie update
Ostatnio edytowany przez Kane (2011-03-17 10:29:37)
Imperare sibi maximum est imperium
Buu, a co się stało z moją dedykacją przy przelewie xd
Isao zjadłem <mniam>
ファンのファンのために
Buu, a co się stało z moją dedykacją przy przelewie xd
Ciekawe, która to była dedykacja...
Była słodka :* zapomniałem się podpisać w sumie x.x myślałem, że dane z przelewu wystarczą x.x
Ogłaszam zrzutkę 2011 oficjalnie zakończoną
Społeczność ANSI jest silna, w 7 dni zebraliśmy 3.000 zł ! Jest za co zrobić nowe ANSI i przez minimum rok utrzymać serwer!
Ostatnio edytowany przez Kane (2011-03-19 16:02:34)
jzu nie moge sie doczekac
Jest za co to zrobić nowe ANSI i przez minimum rok utrzymać serwer!
Ja bym usunął "to" .
Myślałem, że z miesiąc zejdzie , to teraz tylko czekać na te poprawki (Ciekawi mnie strasznie jak to wszystko wyjdzie ).
Znowu jest KERMITEVILMAN, zamiast KermitEvilMan .
Edit 15:12
Aj tam Czepiacz od razu .
Zmieniłeś, wielkie dzięki, teraz lepiej to wygląda na liście .
Ostatnio edytowany przez KermitEvilMan (2011-03-19 16:13:33)
Ja bym usunął "to" .
Czepiacz
Myślałem, że z miesiąc zejdzie , to teraz tylko czekać na te poprawki (Ciekawi mnie strasznie jak to wszystko wyjdzie ).
Znowu jest KERMITEVILMAN, zamiast KermitEvilMan .
W danych z przelewu było z uppercase, zmienię
Bardzo dobry wynik w tak krótkim czasie, jestem z nas dumny!
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Dawno już tutaj nie pisałem... Ale niech ktoś mi powie, cała ta zbiórka była na legalu? Bo coś mi się wydaje, że nie. Czytałem ostatnio, że gdy osoba prywatna chce zrobić jakąś zbiórkę pieniędzy, to potrzebuje zgody burmistrza. A jak jest w przypadku takiego serwisu? Pytam się, bo jestem ciekaw, nic więcej.
Ostatnio edytowany przez cieslak (2011-03-19 23:32:02)
Kwota do 3k zł jest wolna od podatku
Dawno już tutaj nie pisałem... Ale niech ktoś mi powie, cała ta zbiórka była na legalu? Bo coś mi się wydaje, że nie. Czytałem ostatnio, że gdy osoba prywatna chce zrobić jakąś zbiórkę pieniędzy, to potrzebuje zgody burmistrza. A jak jest w przypadku takiego serwisu? Pytam się, bo jestem ciekaw, nic więcej.
Nie interesuj się tak, bo szybko umrzesz
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
Ale niech ktoś mi powie, cała ta zbiórka była na legalu? Bo coś mi się wydaje, że nie. Czytałem ostatnio, że gdy osoba prywatna chce zrobić jakąś zbiórkę pieniędzy, to potrzebuje zgody burmistrza. A jak jest w przypadku takiego serwisu? Pytam się, bo jestem ciekaw, nic więcej.
No takiej bajki jeszcze nie słyszałem XD
Ciekawość to pierwszy stopień do piekła
Ty dulowaty userze!
Kane dostał pozwolenie burmistrza, Czerwonego Krzyża, Prezydenta(który dzięki ANSI uczy się podstawowych zasad ortografii), Górników Śląskich, Pielęgniarek, Wójta, Wujka i paru innych osób .
Nikt, Nikogo do Niczego nie zmuszał, zbiórka była dla osób, którym zależy na tym serwisie .
Poza tym, co to za faza z tym burmistrzem? xD
A czy do kupienia piwa w sklepie też potrzeba czyjejś zgody? (Co z tą Polską?) .
Ale niech ktoś mi powie, cała ta zbiórka była na legalu?
Ciii, nie tak głośno ;].