Nie jesteś zalogowany.
Hmm, ja raczej miałem na myśli to,
Pierw ludzie z 1 szkoły, później z drugiej, a teraz są ci, którzy przerwali mecz siatkówki (ta banda łysoli xD)
Ostatnio edytowany przez KieR (2011-02-14 15:24:20)
A mnie nurtujew 1 pytanie kto podkłada głos pod babyla jakiś seiyu czy cuś innego (zmiksowany głos dziecka^^) Nawet sobie go tak nie wyobrażałem ale efekt końcowy jest świetny.
Też mnie to zainteresowało jakiś czas temu i sprawdziłem: http://myanimelist.net/people/99/Miyuki_Sawashiro
W życiu bym się nie spodziewał.
Swoją drogą dobiłem dzisiaj prawie do aktualnych wydarzeń z mangi i jestem uradowany. Manga rozwija się świetnie i zapowiada się na naprawdę długiego tasiemca, ale jeśli nadal ma trzymać taki poziom... fajnie, że jest trochę więcej Natsune, niż się spodziewałem.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Nowy odcinek - nie mam pytań. W dodatku Jinja odwaliło kawał dobrej roboty.
A więc krótko:
Ostatnio edytowany przez Subarashi (2011-02-21 23:56:46)
Nowy odcinek - nie mam pytań. W dodatku KieR odwalił kawał dobrej roboty.
Wszystko ładnie pięknie, ale o tłumaczu nie zapominajcie. Bo jest taki jeden co się zwie Sacredus.
Subarashi napisał:Nowy odcinek - nie mam pytań. W dodatku KieR odwalił kawał dobrej roboty.
Wszystko ładnie pięknie, ale o tłumaczu nie zapominajcie. Bo jest taki jeden co się zwie Sacredus.
Tak to już jest. 80-90% ludzi patrzy tylko i wyłącznie na osobę, która wrzuca napisy (zazwyczaj jest to tłumacz i korektor/typesetter jest pomijany). Z racji tego, że to ty wrzucasz napisy, "chwała" przypada właśnie tobie.
Bo KieR wrzuca, KieR odpowiada w komentach, KieR udziela się w tym temacie... zwykle, kiedy komentuje napisy to używam liczby mnogiej, gdyż zwracam się do grupy, która napisy zrobiła. Nie wiem czemu mi teraz ten KieR tu wyskoczył :d
Ostatnio edytowany przez Subarashi (2011-02-21 23:59:28)
Osobiście uważam, że manga biję anime na głowę, jak większość w tym temacie. W mandze mamy więcej szczegółów, niż w anime, gdzie powinno być na odwrót. Po prostu Belek to jeden wielki nie wypał. Dali by to studiu Bones czy komuś, to może by coś z tego wyszło.
Osobiście mam nadzieję, że szybko to zakończą, z jakimś zmienionym zakończeniem. Wtedy będziemy mogli liczyć na reedycję w przyszłości. Jak do tej pory, 50% to filery, a to co boli najbardziej, to że psują moje ulubione sceny...
Ok, jest czasem śmiesznie, akcja i kreska nie jest zła, ale przypomina mi to komentarz do późniejszych odcinków Wybielacza. Chyba nie trzeba pisać, że to nie jest komplement ?
Czy to prawda że 10 odcinek to tak naprawdę 12 a 10-11 zostały pominięte ?
Tak. Z tego, co przeczytałam na MALu (ale od userów, żadnego linka na jakieś źródło nie widziałam, więc nie gwarantuję pewności tej informacji) w 10-11 odcinku Oga miał
Ty dulowaty userze!
Z tego, co przeczytałam na MALu (ale od userów, żadnego linka na jakieś źródło nie widziałam, więc nie gwarantuję pewności tej informacji) w 10-11 odcinku Oga miał
Pokaż spoilerrozwalić tą całą swoją szkołę w drobny mak
i uznali to za niestosowne w stosunku do sytuacji (zniszczenia po trzęsieniu i tsunami), więc zawiesili i teraz wykombinowali ten odcinek w zamian. Ale to wszystko "ponoć".
Co do spoilera to tak kończy się arc z Toujou, a 2ep to na to o wiele za mało. Poza tym 10ep to miał być (chyba - nie pamiętam już co było w zapowiedzi ) filer, więc powód musiał być inny (też słyszałem, że to był tak naprawdę 12 odcinek).
Nowy odcinek.
- Fantazje Furuichiego
- Bufeciara i epic rzut kanapką
- akcja z transwestytą (lol)
- muscular gay-Luigi trzyma poziom...
- nowy ending
Nowy op nie specjalnie mi się podoba. Ending jest fajny, ale mam wrażenie, że nie do końca im się udał. Mam wrażenie, ze chcieli coś zrobić coś w stylu Shaftu a mianowicie Koiji Romanesque z SZS, ale czegoś im brakło. To skakanie Hildy po latarniach - od razu na myśl przyszedł mi OP Maria+Holic. W każdym razie - opening nie za bardzo, ending na plus (zwłaszcza, że to Shoko Nakagawa).
A w następnym odcinku Hildzia wystąpi w ręczniczku. Będzie fajnie.
W sumie nie pamiętam tych odcinków z mangi... Ale chyba Tamura współpracuje z nimi przy scenariuszu a anime nie będzie jednak dokładną adaptacją mangi. Ma to swoje plusy i minusy. Wiadomo, że ważniejsze wątki (wyprawa do świata demonów) zostaną zekranizowane, więc nie ma co się martwić.
Póki co jest zabawnie, więc who cares czy są fillery czy adaptacja mangi. W sumie dla mnie to i lepiej, bo mangę czytam na bieżąco, więc gdyby było to to samo, to nie byłoby już tak śmiesznie.
Mówicie, że fajne ale mnie to jakoś nie przekonało - czytam mangę i nie pasuje mi to jakoś że to nie jest wierna adaptacja mangi, zdecydowanie lepiej bawię się przy mandze, przynajmniej taką opinię sobie wyrobiłem po obejrzeniu pierwszych 3 odcinków . Chociaż może jeszcze wrócę, Subarashi powiedz czy warto, oceń w skali od 0 do 10 jak bardzo Ci się podoba te filerowata adaptacja mangi? Z góry dzięki ^_^.